Sinustako poliisi? Hae koulutukseen nyt!

Kiinnostaako poliisin työ kentällä vai sopisivatko rikostutkijan tehtävät sinulle paremmin? Poliisikoulutus antaa valmiudet molempiin!

Poliisiammattikorkeakoulu etsii nyt uusia opiskelijoita lokakuussa 2018 alkavaan poliisikoulutukseen. Hakujakso poliisi (AMK) -tutkintoon alkaa 23. tammikuuta ja päättyy 28. helmikuuta. Haku on tällä kertaa vain suomenkielinen.

Polamk ei ole mukana yhteishaussa, vaan koulutukseen on neljä hakujaksoa vuodessa. Ruotsinkielinen koulutus alkaa pääsääntöisesti puolentoista vuoden välein. Hakujaksojen aikataulut löytyvät verkkosivuilta kohdasta Hakujaksot ja aikataulut.

AMK-tutkintokoulutuksen valintaperusteet on päivitetty ja ne tulevat voimaan 23.1. alkavalla hakujaksolla. Muutokset ovat pieniä: ohjeissa on tarkennettu esimerkiksi koulutodistusten toimittamiseen liittyviä yksityiskohtia.

Verkkosivuilla hakijalle tietoa ja uusi valintakoekirja

Poliisi (AMK) -tutkintoon haetaan sähköisen hakujärjestelmän kautta. Opiskelijat valitaan kaksivaiheisen valintakokeen perusteella.

– Valintakokeessa eniten pisteitä voi saada soveltuvuuden arvioinnista, jonka osuus on yhteensä 50 prosenttia. Kirjallisesta kokeesta on jaossa 30 prosenttia kokonaispisteistä, ja kuntokokeen osuus on 20 prosenttia, Polamkin opintoasiainpäällikkö Jyrki Haapala kertoo.

Valintakokeen ensimmäisessä vaiheessa koulutukseen hakeva suorittaa kuntokokeen ja kirjallisen kokeen sekä psykologisia testejä. Kokeessa parhaiten menestyneet kutsutaan jatkoon. Toisessa vaiheessa on vuorossa yksilö- ja ryhmätehtävä, lisää psykologisia testejä sekä henkilökohtainen haastattelu. Lopuksi valintakokeessa parhaiten menestyneiden soveltuvuus arvioidaan vielä terveyden ja nuhteettomuuden osalta ennen kuin he saavat lopullisen hyväksynnän koulutukseen.

Poliisikoulutukseen ja siihen hakemiseen liittyvät tiedot ja hakuvaatimukset on koottu osoitteeseen polamk.fi/haku. Sivuilta löytyvät myös valintakokeen lukumateriaali ja videot kuntokokeesta sekä esimerkki kirjallisen kokeen tehtävästä.

– Valintakokeen eri osakokeista kannattaa ottaa selvää hyvissä ajoin. Kokeeseen voi harjoitella – eikä pelkästään kuntokokeeseen, vaan myös kirjalliseen kokeeseen, Haapala kannustaa.

Kirjallinen koe on essee, jota varten pitää lukea Polamkin verkkosivuilla oleva artikkelikokoelma. Kirjan juuri julkaistu, uusi versio on käytössä ensimmäisen kerran 23.1. alkavalla hakujaksolla.

Edellisellä hakujaksolla lähes tuhat hakijaa

Edellisellä, 28.12. päättyneellä hakujaksolla suomenkieliseen poliisi (AMK) -tutkintokoulutukseen oli 970 hakijaa. Heistä helmikuussa järjestettävään valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen kutsuttiin 923. Tämän valintaryhmän valintakoekirja on vielä vuonna 2016 julkaistu versio ja myös valintaperusteet ovat entiset. Tämän vuoden elokuussa alkavan koulutuksen aloituspaikkamäärätavoite on 100.

Ruotsinkielisen poliisi (AMK) -tutkintokoulutuksen aloitusta siirrettiin tämän vuoden tammikuusta elokuuhun.

– Tavoitteena on, että seuraavan ruotsinkielisen poliisi (AMK) -tutkintokoulutuksen aloittaisi 25 opiskelijaa. Aiemmin valittiin jo 12 opiskelijaa. Joulukuussa päättyneessä täydennyshaussa oli 115 hakijaa. Heistä 108 kutsuttiin valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen, joka järjestetään helmikuussa, Jyrki Haapala kertoo.

Ruotsinkielisen koulutuksen valintakokeessa ei tällä hakukierroksella ole muutoksia. Tulevat muutokset päivitetään ruotsinkielisille verkkosivuille myöhemmin.

Lisätietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnoista: valinnat.polamk(at)poliisi.fi, p. 0295 418 301

» Tutustu valintakoekirjaan

» Valintaperusteet 23.1. alkavalla hakujaksolla

» Valintaperusteet 28.12. päättyneellä hakujaksolla

» Tutustu uratarinoihin: polamk.fi/poliisiainesta

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Sinustako poliisi? Hae koulutukseen nyt!

  • 23.1.2018 at 12:27
    Permalink

    Täytyy olla päästään vialla joka meinaa tulevaisuuden ammatiksi poliisin ammattia. Täällä on meno pian kuin ruotsissa, pommit paukkuu ja revoverit laulaa poliisiasemien edessä. Noo ehkä joku napoleon sentään hakee.

    Reply
  • 23.1.2018 at 14:49
    Permalink

    Joskus olisi voinut jopa harkita, nykyään noloin ammatti mitä kuvitella saattaa, poliittisesti vinoutuneen poliisijohdon aiheuttaman uskottavuuden menetyksen vuoksi sekä rivipoliiisien alistetun aseman vuoksi korruptoituneessa, politisoituneessa ja punaviherpaskiaisilla solutetussa hierarkiassa. Mielipiteitä kyttäävistä politrukeista nyt puhumattakaan.

    Reply
  • 23.1.2018 at 15:25
    Permalink

    Suvakit pilaavat poliisin hyvän maineen ja ennenkaikkea moraalisen selkärangan.
    Poliisi sana tuo nykyään ensimmäiseksi mieleen seuraavaa: parodia, vihapenkki, kongopoliisi, poliisileijona pakenee ja piiloutuu, patukkaa taikavanttuuseen.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.