Valehtelivatko lähes kaikki presidenttiehdokkaat tentissä maahanmuutosta?

Iltalehden vaalitentissä kaikki muut presidenttiehdokkaat kielsivät kuulleensa pakolaisaallosta 2015 etukäteen, paitsi Laura Huhtasaari.

Nykysuomi kaivoi esiin aluehallintoviraston ohjeistuksen laajamittaiseen maahanmuuttoon varautumiseksi. Tämä lausunto joka on kokonaisuudessan luettavissa tästä on päivätty 29.8.2014.

Kevään aikana on myös tullut tietoon, että maahanmuuttoviraston
toimipisteitä on harkittu keskitettävän Lappeenrantaan, Turkuun ja Ouluun. Myös
turvapaikanhakijoiden tutkintaa on suunniteltu siirrettävän poliisista maahanmuuttovirastoon.

Samalla myös muutettiin rajavartiolakia, joka mahdollisti ja mahdollistaa rajavalvonnan tehostamisen ja tarvittaessa tilapäisen sulkemisen.

Laki oli voimassa 2015 ja on edelleenkin. Presidentti Niinistö on vahvistanut lain syyskuussa 2014, joka astui voimaan 1.10.2014. Rajavartiolaki -15.7.2005/578

Rajanylityspaikan väliaikainen sulkeminen

Valtioneuvosto voi päättää rajanylityspaikan sulkemisesta määräajaksi tai toistaiseksi, jos sulkeminen on välttämätöntä vakavan yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle aiheutuvan uhan torjumiseksi. Sisäministeriö päättää tarvittavista välittömistä toimenpiteistä, kunnes valtioneuvosto ratkaisee asian. -16 § (19.9.2014/749)

Todisteet huomioon ottaen, ei voi olla mahdollista, ettei muunmuassa presidentti Niinistö olisi kuullut varoituksia pakolaisaallon saapumisesta, koska toimenpiteisiin ryhdyttiin ennen syksyn 2015 maahanmuuttoaaltoa.

(artikkelikuva ei ole iltalehden tentistä)

27 thoughts on “Valehtelivatko lähes kaikki presidenttiehdokkaat tentissä maahanmuutosta?

 • 23.1.2018 at 00:00
  Permalink

  Tämä oli skuuppi! Paras NS juttu viikkoon.

  Reply
 • 23.1.2018 at 00:22
  Permalink

  Eipä paljon taida Salen kannattajia heilauttaa tämä , sen mitä on somesta lukenut , nämä on sitä mieltä että sale on ihana , komia , mitään väärää ei ole ikinä tehnyt , oikea kullannuppu , vaikka veisi rahat suoraan lompakosta , niin ei se Sauli voinut olla : varmaan tiputin setelit johonkin , hävettää etelä Suomalaisten puolesta , ovat niin helposti vedätettävissä , onneksi olen itse jo Savolaistunut ja tuo tyhmyys on karissunna poes minusta .

  Miksikö välttää äänestämästä Saulia ?
  Tuossa muutama vinkki loput saatte päätellä itse .
  -EMU = Suomen pakkoliitos Euroon ( toteutettu Lipposen kanssa )

  -Kannattaa Sipilää

  -Kannattaa työttömien Aktiivimallia

  -meni naimisiin kummilapsen kanssa

  -Kannattaa suuria tuloeroja

  -Kannattaa laitonta maahanmuuttoa

  -EU myönteinen

  -NATO myönteinen

  -Ei juurikaan vastaile kysymyksiin on vain vastaavinaan .

  Oisko tuossa aiheita 😉

  Reply
  • 23.1.2018 at 06:40
   Permalink

   Oma äidinkieli lukeutuu itsenäisen maan tunnusmerkkeihin. Jokaisen kansalaisen olisi syytä hallita sitä edes välttävästi.

   Reply
  • 23.1.2018 at 11:33
   Permalink

   Suomessa nyt vaan on lähes maailman pienimmät tuloerot ja törkein verotus, niille jotka saavat aikaiseksi muutakin kuin sosiaalitukien käyttöä.

   Reply
   • 23.1.2018 at 15:55
    Permalink

    Petturi Urpo sai aikaiseksi syksyllä 2015 32000 uutta sosiaalitukien käyttäjää; hän otti avosylin Ruotsista vastaan 30000 sosiaaliturvaturistia, vaikka olisi Dublinin sopimuksen perusteella voinut käännyttää ne kaikki takaisin turvalliseen maahan Ruotsiin.

    Petturi Urpo on myös eräs johtava henkilö yritettäessä ulkoistaa Suomen terveydenhuolto suurille veroparatiisiyrityksille, jotka niinollen käytännössä eivät lainkaan maksa voitoistaan veroa Suomeen.

    Petturi Urpo ajaa EU-liittovaltiodiktatuurin asiaa, joka mm. merkitsee että suomalaisetkin pannaan maksamaan eteläisten EU:n persaukisten maiden velkoja – sen lisäksi että J.Käteinen repäisi suomalaisten selkänahasta pelastuspaketin konkurssikypsäksi tietämäänsä Kreikkaa rahoittaneiden ulkomaisten pankkigangstereiden keinotteluvoitoille.

    Reply
  • 23.1.2018 at 13:54
   Permalink

   Nimimerkki suomi nousuun.Ei osuvammin kukaan oili voinut tuota kirjoittaa. Sauli on lipeväkielinen kokkreiden nuoleksija.

   Reply
  • 24.1.2018 at 12:48
   Permalink

   JA yksi ehdokkaista on myös tällä hetkellä istuva PRESIDENTTI! joka ei ilmeiseti tiedä, eikä voi siksi vaikuttaa juuri mihinkään. Kyllä voi! Kyllä Presidentillä saisi ja täytyisi olla nykyäänkin valtaoikeuksia enemmän. MUTTA: Ihmeen paljon silti mediassa tyhjän- toimittajat ja useat poliitikot toistavat sitä samaa mantraa ETTÄ: Presidentti ei voi vaikuttaa, Presidentti ei voi puuttua ym.ym ”KUN SILLÄ EI OLE VALTAA VAIKUTTAA” eikä oikeuksia milloin mihinkin asiaan. Kyllä on VAIKUTUSVALTAA ja keinoja vaikuttaa paljon niin myönteisesti kuin kielteisestikin. Istuvalla Presidentillä jos on asiaa esim. ”Suomen Kansalle”, hän pääsee julkisuuteen omalla ilmoituksellaan koska tahansa. Ja muuten hänen asiansa tulee suorana, niin Ylen Suorassa lähetyksessä kuin muissakin. Ja jos ei riitä mediat Suomessa, niin maita ja medioita riittää.. Kyllä olisi Presidentti voinut tuoda ylimääräisessä puheessaan julki, vaikka kysyessään kansalta mielipidettä ajattelun muodossa, ennen päätöksiä. Esimerkiksi: Työttömien aktiivimallin päätöksessä, Isäntämaasopimuksessa, Varattomien ruokajonot, Eläkeläisten leikkaukset ja terveydenhuolto sekä lääkkeet ym.ym. Olisi voinut kertoa kansalle mihin suuntaan hänen mielestään Suomessa mennään, ja mikä häntä oikeasti huolestuttaa nykypäivän menossa. Kyllä varmasti alkaisi tapahtua kehitystä toiseen suuntaan. Kyllä Kansa tietää, niin kuin Presidenttikin. Paskaa on turha jauhaa!
   Lauralle Pisteet!

   Reply
 • 23.1.2018 at 01:15
  Permalink

  Vuoden 2015 invaasio (joka jatkuu yhä edelleen) oli 100% suunniteltu operaatio jonka pohjustaminen aloitettiin jo vuosia ennen sen toteuttamista.

  -Ruåtsin valtiolla on erittäin merkittävä rooli tämän kuvion toteuttamisessa. Totuus tullaan kaivamaan esille ja tähän suomalaiseen kantaväestöön kohdistuneeseen hyökkäykseen osallistuneita rangaistaan maanpetoksesta mihin he ovat osallistuneet. Käsittämätöntä että nämä ylimieliset kusipäät edelleen jatkavat mussutustaan vaikka ovat jo jääneet kiinni tekemisistään!

  -Se päivä vielä tulee kun maanpetturit laitetaan vastaamaan tekemisistään. Suomalaiseen luonteeseen kuuluu erittäin pitkälle venyvä sietokyky mutta sekin loppuu aikanaan -loppukesästä 2015 tuo kohta ylitettiin ja siitä lähtien kerääntynyt viha tulee purkaantumaan ennennäkemättömäksi raivoksi viimeistään silloin kun talouden tila notkahtaa alaspäin. Joitain asioita voidaan unohtaa -MIEHITYSJOUKKOJEN MAAHAN PÄÄSTÄMISTÄ EI KOSKAAN!

  Reply
 • 23.1.2018 at 01:32
  Permalink

  Invaasio oli tiedossa ja sen annettiin tapahtua. Se on maanpetos ja maanpetoksesta on vain yksi rangaitus.

  Reply
 • 23.1.2018 at 01:49
  Permalink

  Kyseeseen vaikuttaisi tulevan eri viranhaltijoiden osalta syyllistyminen maanpetokseen, harkittuun ja jatkettuun virkarikokseen, petos, talousrikos, ihmiskauppaan, ihmissalakuljetukseen, väärään todistukseen, avunanto murhaan, avunanto törkeään joukkoraiskaukseen yms.

  Kun valta vaihtuu olisi syyllisten viisaampi hakea turvapaikkaa mogadishusta tai muusta unelmiensa kulttuuripääkaupungista.

  Reply
 • 23.1.2018 at 02:43
  Permalink

  Kaikki on yhtä valhetta. Gallupit, poliitikot, media, ääntenlaskenta. Kaikki on yhtä valhetta ja petosta.

  Yhteiskunta ja valtio on yksipuoluejärjestelmän hallinnassa. Kaikki ehdokkaat ovat vapaamuurareita tai vapaamuurarijärjestelmälle alisteisia. Sätkynukkeja joita (tyhjän)toimittajat tenttaavat tyhjänpäiväisillä kysymyksillä.

  Jos me haluamme olla itsenäisiä me eroamme EUsta, otamme käyttöön oman rahan ja lopetamme vapaamuurarijärjestelmän.

  Suomessa on 50 000 virkamiestä 5000-10 000 euron kk palkalla jotka eivät tee käytännössä mitään eivätkä ota mistään vastuuta. Mihin Suomi tarvitsee tällaista suojatyöpaikkojen armeijaa.

  Äänten laskennan on tapahduttava valvotusti, eikä kuten nyt suljetuin ovin.

  Vapauden tuli palatkoon joka paikkakunnalla Suomessa tästä hetkestä alkaen.

  Reply
 • 23.1.2018 at 05:34
  Permalink

  Kaikki muut kuin Huhtasaari ovat siis maanpettureita. Matu ongelmaan ei kosketa edes pitkällä kepillä. Ohjeet ovat tulleet EU:n ja merlekin suunnalta ettei kansallismielisyys nousisi. Ehkä pienehkö terroriteko matujen suunnlta sähköstäisi tunnelmaa.Väyrynen edes olisi voinut ottaa puheeksi sen mitä tämä matuhyysääminen maksaa veronmaksajille kun samaan aikaan köyhiä kyykytetään. Ehkä vallalla on oletus ettieivät köyhät äänestä ja siinä on suuri virhe muhimassa. Satoja tuhansia vittuuntuneita antaa äänesä.

  Reply
 • 23.1.2018 at 05:56
  Permalink

  Suomen UPON vahtiessa ”sananvapautta” pärstäkirjan ja iltasatujen varjoissa ajetaan maamme mukaan seuraavaan sotaan , miten olisi mahdollista että EU merkillisineen hahmoineen onnistuisi yhdistämään kansat , rodut ja uskonnot kun siihen ei ole kukaan eikä mikään muukaan pystynyt ?

  Reply
 • 23.1.2018 at 06:12
  Permalink

  Eli ne rajat voisikin sulkea ihan lain mukaan

  Reply
 • 23.1.2018 at 07:15
  Permalink

  Saulin äänestäjät ovatkin juuri näitä uuvatteja joiden perusteet ovat, komea,puhuu ulkomaiden kieliä,ollut ennenkin resitentti, osaa seistä edustavasti ja muuta paskaa. Samat urpot äänestävät Kokoomusta ja Vartiaisen vieteripäätä. Sipilä uskoo huru ukkoon joka tykkää pikkulapsista ja Sauli kummitytöstä.

  Reply
 • 23.1.2018 at 08:30
  Permalink

  Ettekös nyt muista milloin politikko valehtelee? Silloin kun sen huulet liikkuvat. Ikävä kyllä sama pätee poikkeuksetta kaikkiin politikkoihin. Myös kaikkiin presidenttiehdokkaisiin. Johan sitä Katainen ja Urpilainen toitotti kilpaa muiden politrukkien kanssa että ”Suomi tarvitsee lisää ulkomalaista työvoimaa” koska meillä oli kuulemma joku kestävyysvaje. No, ulkomaalainen työvoma on kyllä eri asia kuin nämä loiset, mutta puhuessaan työvoimasta ne tarkoittivat näitä loisia.

  Ja jos mietitään milloin politikot tai yritysjohtajat puhuvat ”työvoimapulasta” se on vain silloin kun jollain alalla EI OLE työttömiä vähintään 10%. Tuo 10% tarkoittaa että palkat nousevat LIIKAA kun kansa ei ole nöyrää. Päästään lähes täystyöllisyyteen. Kuten nyt kahkotaan että ”tarvitaan lisää cobol osaajia”. Höh, ei tarvita. Muutetaan cobolit vaikka lisp:iksi.

  Mutta joo. Kaikki politikkomme tieesivät tämän loisaallon tulevan. Myös Laura. Eikä kukaan niistä varoittanut siitä etukäteen. Ei kukaan. Eivät edes MEP:imme.

  Reply
 • 23.1.2018 at 08:44
  Permalink

  Juhannuksen alla 2015 lähti sisäministeriöstä kaikkiin kuntiin ohje, jossa niitä edellytettiin varautumaan jopa 80 000:n turvapaikanhakijan tuloon. Sitten kirkkain silmin valehdellaan, että invaasio tuli yllätyksenä ja ettei asialle voitu tehdä mitään! Jopa tulijoiden motiivien arvostelu oli rasismia! Käsittämätöntä omiin muroihin k-semista ja omien kansalaisten kyykyttämistä.

  Sama peli jatkuu, mm. ”paperittomien” hyysäämisenä ja annetaan ymmärtää, että tulijoiden virta on ehtynyt. Jos vuodessa tulee edelleen 7000 ihmistä, päästään jo viidessä vuodessa samaan lukemaan kuin vuonna 2015 eli tavallisen suomalaisen keskikokoisen kaupungin verran. Perheenyhdistämiset ja kantasuomalaisia runsaampi lisääntyminen kasvattaa populan äkkiä mittoihin, joista ei selvitä ilman entistäkin suurempaa lainanottoa, jonka takaisin maksamiseen ko. porukka ei takuulla osallistu. Päättäjien mielestä ei kai tarvitsekaan, koska Suomi on niin rikas maa ja se kaikki rikkaus on vieläpä tullut meille pankolla makaamalla.

  Reply
 • 23.1.2018 at 08:58
  Permalink

  Kaikki ns. ”sisäpiiriläiset” tiesivät satavarmasti tulevasta ”pakolaisten” (jihadisteja) hyökyaallosta etukäteen sen todistavat kaikki se ”kuhina”, jota kansan selän takana nukkehallitus ja asiaan liittyvät viranomaiset sekä SPR keskenään touhusivat. Tästä kaikesta ”ennakkotiedosta” huolimatta asiasta vastaavat tietenkin onnistuivat ryssimään koko homman niin perusteellisesti, että sen perusteella olisi täysin toteennäytettävää se ettei asiasta ”todellakaan” tiedetty etukäteen. EU:n salaisten katakombien ja virkamiesten epädemokraattiset diktatoriset päätökset taatusti lyödään pöytään etukäteen ”ilmoitusasiana” myötäjuoksija -jäsenvaltioiden ns. hallituksille (satraapeille), että nämä osaavat seistä linjassa ja asennossa sekä varustautumaan teloitukseen, jolla on yksiselitteisesti tarkoitus kansanmurhata Euroopan valkoinen alkuperäisväestö ja tehdä niin aineellisesta ja kulttuurisesti kehittyneestä mantereestamme sekasikiöinen älyllisesti ja humaanisessa mielessä taantunut miltei puuhun takaisin nousseiksi puoliapinoiksi, jotka ovat vulgääreitä ja verenhimoisia raakalaisia, joiden hienossa kyldyyrissä ei ole mitään pyhää eikä hyveitä vaan kaikki mitataan verenvuodatuksella ja raiskattujen naisten ollessa se ”päävaluutta”, jossa kaikki lasketaan kuin oravan nahoissa.
  EU on viimeistään opettanut linjattomuudellaan ja omien sääntöjensäkin rikkomisella sekä sanojen syömisellä jo seuraavana päivänä suomalaiset poliitikot tekemään samaa ja näin mädättymään EU:n tasolle, sillä tuo ”rauhanjärjestö” on täynnä korruptoituneita ja kaiken moraalinsa sekä rehellisyytensä paholaiselle myyneitä pahuudesta ammentavia käärmeitä, jotka valehtelevat kaksihaaraisella kielellään valmiina heittämään uuniin pienistä vauvoista lähtien, sillä nuo rikolliset ovat sulkeneet silmänsä ja korvansa kauan sitten ihmisyyden ja inhimillisyyden näyiltä ja ääniltä.

  Reply
 • 23.1.2018 at 08:59
  Permalink

  Jotain loksahti päässäni, kun luin noita kommennteja. Taisi loksahtaa oma suu…kai jokin luu jäi nalkiin kurkkuun. Mutta ihan totta on pakko sanoa, on Suomen kansa fiksua. Turha yrittää jallittaa näissä peleissä sitä. Smartteja ovat kommentit, sanotaan suoraan. Totuus ei pala tulessakaan. Aavistan muutoksen tuulet. Jallitus loppuu joskus. Sen päättää Suomen kansa. Kohta soi pilli, vaalit on käyty. Kansa on puhunut ja kyllä kansa tietää ja saa päättää pelin. Se on aito ja oikea tuomari. Peli seis, julistetaan lopputulos. Pulinat pois ja kaikki ruotuun! Pressa on valittu…katsotaan ja ihmetellään seuraavat vuodet. Itse sen teimme, valitsimme päämiehen, tai -naisen. Kuin käy, se nähdään pian. -Rakastaa, ei rakasta…rakastaa, ei rakasta….

  Reply
 • 23.1.2018 at 10:32
  Permalink

  Kaikki muut paitsi Laura ovat valehdelleet Suomen kansalle jo vuosikausia.Nyt joka ukko ja akka vaaliuurnille!

  Reply
 • 23.1.2018 at 10:44
  Permalink

  Aluehallintovirasto. Mikä nimihirviö! Ketä ne hallinoivat. Sitä että alamaiset veronmaksajat palvelevat nöyrästi aluehallintoviraston virkamiehiä.

  Virkamies aluehallintovirastossa sanoo että hän hallinoi tätä reviiriä. Ja nyt hän tarvitsee palkankorotuksen koska 7600 euroa kuukaudessa ei riitä hallinoimaan hänen omaa lompakkoa. Tarvitaan siis aluehallintovirasto jossa on ylijohtaja, johtaja ja varajohtaja sekä heillä alaiset jotka hallinoivat että työpöytä on siisti.

  Aluehallintovirasto on malliesimerkki kalliista suojatyöpaikasta joka tulee veronmaksajalle KALLIIKSI
  Ei jää epäselväksi ketä aluehallintovirasto palvelee. Itseään tietysti ja kalliita suojatyöpaikka elättejä.

  Aluehallintovirasto on veronmaksajalle raskas pallo jalassa kiinni. Aluehallintovirasto ilmoittaa että heidän toiminta jakautuu vastuualueisiin. Ei virastoilla ole mitään vastuuta mistään. Ainoa vastuu on kasvattaa veronmaksajien taakkaa ja nostaa omia liian suuria palkkoja entisestään.

  Painajainen elää ja voi hyvin.

  http://www.avi.fi/web/avi/aiheet

  Aluehallintovirastojen (AVI) toimialueet ovat maakuntajakoon pohjautuvia.

  Osalla virastoja on päätoimipaikan lisäksi toimipaikka tai toimipaikkoja muissakin toimialueensa kaupungeissa. (syvä huokaus)

  Jäädään nyt odottamaan KHT-tilintarkastaja Pauli Vahteran viiltävää analyysiä kyseisestä virastosta.

  Se tiedetään että Aluehallintovirasto = liikaa virkamiehiä, liikaa palkkaa, liikaa valtaa, liikaa tuhlausta.

  Reply
 • 23.1.2018 at 17:56
  Permalink

  Kaikki muut kuin Väyrynen ja Huhtasaari edustavat maahanmuuton osalta saman vanhan menon jatkumista (hallitsematon massamaahanmuutto kehitysmaista ja tästä johtuva sosiaalikustannusten parabolinen nousu).

  Reply
 • 24.1.2018 at 14:03
  Permalink

  Hyvä juttu, kerrassaan erinomainen !!

  Reply
 • 25.1.2018 at 09:04
  Permalink

  Matuvyöry vääristää demokratiammekin riittävä määrä nussima rusinoita pormestareina tai eduskunnassa vie vuosikymmenessä päätöksenteon muualta tulleiden käsiin. Kunnissakin penättiin jo taannoin johtopaikkojen luovuttamista poliittisilta toimijoilta näille muualta tänne tulleille.

  Reply
 • 25.1.2018 at 18:13
  Permalink

  SDP on jo joutunut erottamaan monta matua erilaisista luottamustehtävistä.
  On Kela-huijaria, pedofiiliä ja leikkikalusalakuljettajaa sunmuuta huijaria.
  Ajatelkaa nyt hyvät ihmiset, kun alkaa olla jokaisessa kunnan- ja kaupungin-
  valtuustossa matuja, jotka haluavat vain lisää rahaa esim. sadoille somali-
  järjestöille ja muihin omille kansanryhmille, suvakkien säestäessä. Luoja
  meitä varjelkoon tältä hulluudelta.

  Reply
 • 25.1.2018 at 22:54
  Permalink

  Huhtasaari on ainoa joka haluaa suomen olevan sellainen suomi mikä se oli ennen kun suomi liitettiin euroopan unioniin laittomasti,eli oikeasti itsenäinen,se minkä vuoksi esi isämme taistelivat verensä ja hehkensä antaen jälkipolvilleen,jotta heillä olisi maa missä elääl ja päättää tulevista asiosta sekä olla yhtenäinen kansa joka voisi kehittyä vahvaksi .sillä vain yhtenäinen kansa voi puolustaa maataan ,ei takin kääntäjät.ne on maan pettureita.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.