Jussi Halla-aho: Tyhmyydestä sakotetaan taas

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho selventää Facebook-sivullaan ns. Dublin-pykälää ja kommentoi Ilta-Sanomien uutista, jonka mukaan tuhansia turvapaikanhakijoita halutaan palauttaa Suomeen muista EU-maista.

Halla-aha kirjoittaa:

”Tyhmyydestä sakotetaan taas.

”Dublin-menettelystä” vallitsee kansalaisten parissa jonkin verran väärinkäsityksiä. Kyseessä on vastuunmäärittämisasetus, joka nimensä mukaisesti määrittelee, mikä jäsenmaa on vastuussa turvapaikanhakijan prosessoinnista (mukaan lukien hakemuksen ja valitusten käsittely sekä kielteisen päätöksen saaneiden poistaminen EU-alueelta).

Asetuksen idea on, että vain yksi jäsenmaa voi olla vastuussa kustakin turvapaikanhakijasta. Tällä halutaan estää se, että henkilö tehtailee turvapaikkahakemuksia useisiin jäsenmaihin ja käyttää hyväkseen vaihtelua eri maiden käytännöissä.

Vastuunmäärittämisasetuksen mukaan turvapaikanhakijasta vastaa se jäsenmaa, johon hän on ensimmäisen turvapaikkahakemuksensa jättänyt. Dublin-menettelyn nojalla Suomi ei siis esimerkiksi voi palauttaa Tornioon saapuvia iphone-miehiä Ruotsiin, koska nämä eivät ole jättäneet Ruotsiin turvapaikkahakemusta. Iphone-miesten maahantulo olisi pitänyt estää sillä perusteella, että heillä on ollut tosiasiallinen mahdollisuus hakea kansainvälistä suojelua siitä jäsenmaasta, josta he Suomeen pyrkivät.

Koska tulijoiden kirjaaminen ja turvapaikkahakemuksen vastaanottaminen synnyttää jäsenmaalle vastuun turvapaikanhakijasta, monet jäsenmaat eivät kirjaa heitä vaan pyrkivät lykkäämään muiden riesaksi. Jos Schengen-maat noudattaisivat Schengenin rajasääntöä, Suomeen ei edes pitäisi päästä turvapaikanhakijoita muualta kuin Venäjältä.

Kreikan ja Suomen välissä sijaitsevat EU-maat eivät ole pysäyttäneet iphone-miehiä, vaikka Schengen-sääntöjen puitteissa niillä olisi ollut siihen velvollisuus. Tämä on ymmärrettävää, koska Dublin-asetuksen nojalla niille olisi syntynyt vastuu kyseisistä henkilöistä. Koska Suomi mallioppilaana päästi iphone-miehet maahan ja otti heiltä vastaan turvapaikkahakemuksen, Suomi on heistä vastuussa, vaikka he ovat kulkeneet Suomeen monen muun EU-maan kautta.

Ja koska palauttaminen kotimaahan on teknisistä syistä vaikeaa tai mahdotonta, he jäävät tänne maailman tappiin.”

Lähde: Facebook

11 thoughts on “Jussi Halla-aho: Tyhmyydestä sakotetaan taas

 • 22.1.2018 at 17:57
  Permalink

  Tyhmyydestä todellakin sakotetaan Suomen kansaa!
  Ja kaikki johtuu SAATANAN TYHMISTÄ PÄÄTTÄJISTÄ!
  Eivätkä nämä idiootit edes ymmärrä hävetä!
  Samat mulkut äänestetään ensi vaaleissa uudestaan eduskuntaan.
  ONKO KANSAKIN YHTÄ SAATANAN TYHMÄÄ?
  Pahasti näyttää siltä.

  Reply
 • 22.1.2018 at 18:01
  Permalink

  Valtio ottaa MILJARDEJA velkaa jolla ELÄTETÄÄN KEHITYSMAIDEN PUMMIT!
  Mistä meille löytyisi OIKEITA valtiomiehiä?
  Nykyiset ovat TÄYSIÄ VELLIHOUSUJA!

  Reply
 • 22.1.2018 at 18:11
  Permalink

  Tarkoituksella aiheutettu tilanne. Syyllisiä on monia mutta suurimman vastuun kantaa Petteri Orpo (kok)

  Tilanne on mikä on ja nyt on keskitettävä kaikki energia syyllisten rankaisemiseen -monilta osin täyttyy maanpetoksen tunnusmerkit, siis rikoksen joka EI VANHENE KOSKAAN.

  Reply
 • 22.1.2018 at 18:25
  Permalink

  Halla-Ahokin olivi voinut aukaista suunsa tästä asiasta jo kauan aikaa sitten. Esim. silloin kun näitä loisia rupesi tulemaan Suomeen. Sen vuoksi tämä jälkiviisastelu osuu kyllä omaan nilkkaan.

  MEP:in ja kansanedustajien pitäisi toimia kansan parhaaksi. Sitä ei tee Halla-Aho eikä Huhtasaarikaan.

  Reply
  • 22.1.2018 at 20:18
   Permalink

   Kokoomus on suomen syöpä -sieltä löytyy pääsyylliset kaikkeen helvettiin mitä tässä maassa juuri nyt tapahtuu.

   Reply
 • 23.1.2018 at 09:58
  Permalink

  Ja Suomi ”voittaa” aina. etelä-eurooppalaisilla ja Välimeren mailla on jo esi-historialliset perinteet kusettamisen taidossa ja sääntöjen rikkomisessa, jota se harjoittaa jo erilaisten EU -direktiivien suoranaisella rikkomisella ja piittamattomuudella säännöksistä. Suomalaiset umpirehelliset – lue: tyhmät – saappaan nuolijat vetävät kaiken niin kireälle, että soi ja pyrkivät AINA saamaan täysosuman omaan jalkaansa, että saadaan taaskin ”kintut poikki” suomalaisilta veronmaksajilta. Lisänä rokassa ovat sitten nämä ”meidän” Meppimme, jotka harjoittavat maanpetoksellista desanttipolitiikkaa EU-parlamentissa AINA Suomea koskevissa asioissa niin, että ME häviämme mahdollisimman paljon.
  Suomea ei edes kunnioita kukaan sen vuoksi – kuten ei sellaista ihmistäkään – että se on aina kontillaan kaikkien edessä, eikä uskalla pitää puoliaan ainoassakaan neuvottelupöydässä, jossa muut pitävät kynsin hampain kiinni omista vaatimuksistaan ja pyrkivät häviämään mahdollisimman vähän ja saamaan mahdollisimman suuria etuja suoraan rahassa mitattuna.
  Kun verrataan esim. Unkarin pääministeriä Viktor Viktor Orbán ja meidän Sipiläämme, niin ei voi muuta todeta kun, että on siinä miehissä eroa. Arvatkaapa kumpi heistä ansaitsee maansa kansalaisten tuen ja kunnioituksen ja jopa EU:n puliveivareiden päätyen aina Saksan kommunistiseen Mutti Merkeliin, jota Viktor Orbán ei nuoleskele kieli ruskeana palkiten tuon saksalaisten naisten suternöörin, jollain ”tasa-arvo” -palkinnolla, joka sekin on nyhdetty irvokkaasti verovaroistamme kuin viimeisenä pilkan osoituksena jo nyt paljon kärsinyttä kansaamme kohtaan.

  Reply
 • 23.1.2018 at 11:21
  Permalink

  Tyhmä pää niin kärsii koko kansa, sopii hyvin nykytilanteeseen.

  Reply
 • 17.3.2019 at 22:45
  Permalink

  Miksi rajavalvontaa ja hallintaa ei saatu 2015 Suomeen?
  https://keskustelu.suomi24.fi/t/15592094/totuus-tuli-julki-antti-rinteen-lihavero-pelkka-porvarimedian-synnyttama-vaalifeikkaus
  Euroopan komission mukaan rajavalvonta on täydellisen mahdollista ja sallittua.

  Dublin perusperiaatteet, jotka määrittelevät mille valtiolle hakemuksen käsittely kuuluu.
  Se kuuluu sille jäsenvaltiolle:
  – Jossa ihmisellä on jo laillisesti oleskelevia perheenjäseniä.
  – Joka on myöntänyt hakijalle oleskeluluvan tai viisumin.
  – Jonka kautta hakija on tullut maahan kolmannesta maasta. (Kolmannen maan kansalaisella tarkoitetaan muun kuin EU-valtioiden tai näihin rinnastettavien valtioiden kansalaisia.)
  – Jossa hakija on aikaisemmin hakenut turvapaikkaa.
  – Jossa hakija on viettänyt yli 5 kuukautta eikä tulomaata kyetä osoittamaan.
  – Jossa hakija on viimeksi asunut, jos hän on asunut vähintään viiden kuukauden jaksoja useissa jäsenvaltioissa.

  Suomeen Ruotsin kautta pyrkivä turvapaikanhakija ON TODISTETTAVASTI tulossa Ruotsin KAUTTA maahamme, eli Dublin perusperiaatteen mukaan hakemuksen käsittely kuuluu Ruotsille, ja maahamme pyrkijä voidaan rajalla käännyttää hakemaan turvapaikkaa maasta jolle hakemuksen käsittely Dublin-sopimuksen mukaan kuuluu. Ruotsi taas olisi voinut toimia samoin Tanskasta pyrkivän kohdalla, Tanska Saksasta pyrkivän kohdalla jne.

  ”Dublin perusperiaatteet, jotka määrittelevät mille valtiolle hakemuksen käsittely kuuluu.
  Se kuuluu sille jäsenvaltiolle:
  – Jonka kautta hakija on tullut maahan kolmannesta maasta. (Kolmannen maan kansalaisella tarkoitetaan muun kuin EU-valtioiden tai näihin rinnastettavien valtioiden kansalaisia.)”

  Ei siis jonne hän on tullut kolmannesta maasta, vaan JONKA KAUTTA hän on tullut kolmannesta maasta. Ruotsin KAUTTA hän on aivan selvästi tulossa Suomeen, joten hakemuksen käsittely kuuluu Ruotsille Dublin perusperiaatteen mukaan.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.