Taisteluhelikopteri tippui Kaliforniassa, kaksi sotilasta kuoli

AH-64 Apache taisteluhelikopteri syöksyi maahan Kaliforniassa Fort Irwinin harjoittelutukikohdassa.

Maahansyöksy tapahtui klo 1.00 lauantai aamuyöstä. Syöksyssä sai surmansa pilotti ja apupilotti. Nimiä armeijan tiedottaja ei ole antanut julkisuuteen.

AH-64 Apache helikopterit on valmistanut Boeing yhtiö Arizonassa.

Apache kopterit ovat osa 3.4 miljardin tilausta Boeingiltä. Maailman laajuisesti helikoptereita on myyty 2200 kappaletta. Helikoptereita on myyty esimerkiksi Egyptiin, Kreikkaan, Intiaan, Indonesiaan, Israeliin, Japaniin, pohjois-Koreaan, Kuwaitiin, Hollantiin, Qatariin, Saudi Arabiaan, Singaporeen, Arabiaan ja Britteihin.

Lähde: Reuters

3 thoughts on “Taisteluhelikopteri tippui Kaliforniassa, kaksi sotilasta kuoli

 • 21.1.2018 at 11:04
  Permalink

  Niin, kuten Saksan Fuhrer Adolf Hitler ennen WWII testasi sotakoneidensa toimivuutta – erityisesti Luftwaffen – Espajan sisällisodassa (1936-39) tukemalla kenraali Francisco Francoa sosialisteista ja kommunisteista pääasiassa koostuvia ”Tasavaltalaisia” vastaan. Tarvitsee myös USA jatkuvia sotaan johdettuja konflikteja ympäri maailmaa tasaisin välein tyydyttääkseen aseteollisuuden ja Pentagonin tarpeet satojen miljardien arvoisten aseidenmyyntimarkkinoiden ruokkimiseksi ja uusien asejärjestelmien kehitystyön alustaksi ja käytännön koekentäksi. Mm. jo Yhdysvaltain presidentti Dwight D. Eisenhower (1890-1969), presidenttikausi 1953-1961 varoitti jäähyväispuheessaan yhdysvaltalaisia aseteollisuuden pyrkimyksestä ylivaltaan valtioksi valtiossa Yhdysvalloissa, jota mikään valtiollinen poliittinen instanssi ei kykene valvomaan sitä eikä sillä ole minkäänlaisia keinoja tuon valta-aseman torjumiseksi tai tuhoamiseksi ottamalla valtion poliittisen hallinnon eli Presidentin ja Yhdysvaltain kongressin hallinnon alaisuuteen ja määräntävaltaan. Hänen seuraajansa John F. Kennedy piti samantapaisen puheen, joka käsitteli yhteiskunnassa vaikuttavista voimista, jotka ovat vaaraksi demokratialle ja kansalaisille niiden ajaessa omaa agendaansa, joka on yhteiskunnan vastaista ja pyrkii luomaan epädemokraattisen hirmuhallinnon, joka ei ole missään poliittisessa tai rikosoikeudellisessa vastuussa teoistaan vaan totalitäristisenä diktatuurisella hallinnolla ei kunnioita ihmisoikeuksia, kansalaisoikeuksia, länsimaista demokratiaa, eikä ihmisten henkeä ja terveyttä, joka johtaa teurastuksiin ja kansanmurhiin, joita kommunistisissa diktatuurivaltioissa on tapahtunut. Eräs viitattava salaseura on NWO eli New World Order, jossa erityisesti ovat olleet vaikuttajien ”isä” presidentti George Bushin perheineen.

  Reply
 • 21.1.2018 at 11:24
  Permalink

  Otsikko kieliopillisesti viturallaan.
  Vain neste tippuu, muodostaa tippoja.

  Reply
 • 21.1.2018 at 12:00
  Permalink

  Ja sitten niillä lentelevät ISIkse terroristit. Ja mistähän ne on niitä saaneet?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.