Tossavainen: Tarvitaan ”Julkisen sanan korjaamo” oikomaan punavihreää vääristelyä

Helsingin Sanomien toimitus syynää presidenttiehdokkaiden vaalitentit ja kaivaa niistä toimituksen mielestä vääriä tietoja ja väittämiä. On myös Faktabaari, joka punavihreän sihdin läpi “korjaa virheitä” maailmankuvansa mukaiseksi.

Tällainen toiminta kuuluu demokraattiseen yhteiskuntaan, jossa on sananvapaus. Se on täysin hyväksyttävää.

Silti kaikki ei ole hyvin.

Erään tutkimuksen mukaan noin 10 % kansalaisista vaikuttaa erityisen voimakkaasti muiden ihmisten mielipiteisiin. Jopa niin, että he toimivat toisin kuin sisimmässään ajattelevat.

Hyvänä ja ajankohtaisena esimerkkinä olkoon presidentinvaalit. MTV:n vaalikoneeseen vastanneista peräti noin 40 prosentille Laura Huhtasaaren näkemykset ovat lähimpänä omia näkemyksiä. Kuitenkin vain pieni osa heistä on galluppien mukaan valmis äänestämään Huhtasaarta.

Tässä tapauksessa kyse ei ole vain 10 prosentista kansalaisia, vaan huomattavasti pienemmästä ryhmästä. He ovat toimittajia, ja heistä suurin osa kuuluu ryhmään punavihreät. Työssään he päättävät keneltä kysytään, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään. Kaikki tuo tapahtuu punavihreän suodattimen läpi.

Tosiasioita ei tarvitse edes välttämättä vääristellä. Paljon tehokkaampi ja uskottavampi tapa on kertoa jostakin asiasta tosiasioita yksipuolisesti valikoiden, jolloin lukijalle/katsojalle/kuulijalle syntyy vääristynyt kuva asiasta. Vaikka lopputulema näennäisesti on totta, se on kuitenkin valheellinen.

Tarvitsemme Julkisen sanan korjaamon, JSK. Sen tehtävänä olisi korjata yksipuolisesti esitetyt asiat mahdollisimman objektiiviseen ja neutraaliin muotoon.

Mistä löytyisi taho, joka toteuttaisi Julkisen sanan korjaamon?

……….

Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä media ja blogi saisi uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

4 thoughts on “Tossavainen: Tarvitaan ”Julkisen sanan korjaamo” oikomaan punavihreää vääristelyä

 • 11.1.2018 at 06:09
  Permalink

  Euroopan unioni on täydellinen onnela.
  Islam on täydellinen rauhan uskonto.
  Monikulttuurisuus on täydellistä ihanuutta.
  Näitä ”totuuksia” ei saa kyseenalaistaa tai on rasisti, natsi, fasisti, peräkammarinpoika, ulkomaalaisvastainen, populisti, impivaaralainen, sisäänpäinkääntynyt, suvaitsematon, äärioikeistolainen, ahdasmielinen, valeuutisiin uskova vihapuhuja.

  Reply
 • 11.1.2018 at 07:18
  Permalink

  ”tai on rasisti, natsi, fasisti, peräkammarinpoika, ulkomaalaisvastainen, populisti, impivaaralainen, sisäänpäinkääntynyt, suvaitsematon, äärioikeistolainen, ahdasmielinen, valeuutisiin uskova vihapuhuja.”

  Siinäpä tuli monta kehua. Nuo pitää saada hautakiveen.

  Reply
 • 11.1.2018 at 13:09
  Permalink

  Mikä helvetin punavihreä vääristely kun koko mainosvaltamedia ja Yle on kokosinisen Kokoomuksen hallussa???
  Jännää miten persut ja isänmaalliset ovat vasemmiston mm. SDP:n niskassa vaikka Kokoomus maatamme myy ja on tuottanut Suomeen haittamaahanmuuttomassainvaasion matumatalapalkkatyön ja veronmaksajien rahoilla pyöritettävän pakolaisbisneksen pyörittämiseksi eturyhmilleen.
  Kokoomus osaa tunnetusti laittaa tuhopolitiikkansa jäljet toisten niskaan mm. Urpilaisen ja Lindströmin ym. Ja Vartiainenkin on Kokoomuksessa äänessä jotta Urpo jne. säilyvät puhtoisina.

  Reply
 • 11.1.2018 at 13:20
  Permalink

  HS ja Yle ovat monopolisoineet vaaligallupit itselleen ja ne tekee kokoomusmoguli Eero Lehden Taloustutkimus Oy. Missä menikään se vihervasemmiston ohjaus, kun todellisuudessa kokoomus omistaa valtamedian ”sen lauluja laulat, jonka leipää syöt” ja myös Yle on edelleen Atte ”Sipilägate” Jääskeläisen jälkeen Kokoomus-Kivisen omistajaohjauksessa?
  Kokoomuspresidentti Niinistöähän valtamedia ajaa toiselle kierrokselle, ei vihervasemmiston ehdokkaita.
  Laura Huhtasaari ja Paavo Väyrynen ovat juuri kokoomus-Niinistön vastavoimia tässä porvarihallinnon haittamaahanmuuton ja ovet auki -politiikan, EU-liittovaltokehityken sekä valtionvelkaa kasvattavan ja kansallisomaisuutta myyvän EKokoomuksen veronkiertovelkatalouspolitiikan Suomen tuhoagendassa.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.