Tarkista täältä, toimiiko televisiosi vielä kahden vuoden päästä, kun antenniverkon HD-lähetykset alkavat

Suomalaisissa antennitelevisioverkoissa siirrytään 31.3.2020 mennessä käyttämään pelkästään uutta DVB-T2-lähetystekniikkaa. Jotta televisiolähetyksiä on mahdollista katsoa tämän jälkeen antenniverkon kautta, tarvitaan televisio tai digiboksi, jossa on DVB-T2-viritin. Arviolta vain noin puolella antennitalouksista on uuden tekniikan mukainen vastaanotin. Nykyistä televisiota ei välttämättä tarvitse vaihtaa, vaan riittää, kun siihen hankitaan uutta tekniikkaa hyödyntävä digiboksi.

Uutta lähetystekniikkaa käytetään jo nyt osassa antenniverkon lähetyksiä. Kun hankit DVB-T2-virittimellä varustetun television tai digiboksin, voit katsoa uusien tv-palvelujen lisäksi ihan normaalisti myös nykyisiä sisältöjä.

Kun olet televisio-ostoksilla, kysy myyjältä neuvoa. Hänellä on kuluttajansuojalain mukainen velvollisuus kertoa television toimivuudesta 31.3.2020 jälkeenkin. Varminta on hankkia Antenna Ready HD -testattu televisio tai digiboksi. Testauksella varmistetaan, että laitteet toimivat moitteettomasti mm. tekstitysten osalta kaikissa suomalaisissa antennitelevisioverkoissa.

Uusi lähetystekniikka mahdollistaa teräväpiirto- eli HD-tasoiset lähetykset, mutta myös entistä suuremman määrän perustasoisia (SD) lähetyksiä.

Sivulla toimiikotelkkarini.fi olevalla testillä voit selvittää, onko televisiosi varustettu virittimellä, jolla voit vastaanottaa lähetyksiä myös siirtymän jälkeen.

Voit siirtyä testiin tästä linkistä.

Lähde: toimiikotelkkarini.fi

6 thoughts on “Tarkista täältä, toimiiko televisiosi vielä kahden vuoden päästä, kun antenniverkon HD-lähetykset alkavat

 • 10.1.2018 at 15:38
  Permalink

  No niin. Kuva on saatu teräväksi joten ihohuokosia on sitten kansan mukavaa katsella salkkareissa.. Joten mitäs seuraavaksi? Parin vuoden päästä joku uusi ääninormi ja taas vehkeet uusiksi?

  Reply
 • 10.1.2018 at 16:27
  Permalink

  Vuonna 2020 Suomi siirtyy täysin maksulliseen tv-lähetystilaan. Eli, maksat jokaisesta kanavasta jota katselet.

  On siis aika hankkia talojen katoille sateliitit ja suunnata ne vapaamman euroopan keskuksiin, esim. Astraan ja Hotbirdiin. Sen jälkeen näkee mitä maailmalla tapahtuu muttei tarvitse lihottaa Suomessa toimivai monopoliyhtiötä. Formulatkin näkyy HD:na reaaliajassa.

  Reply
 • 10.1.2018 at 19:16
  Permalink

  Tämähän on mahdollista tietokoneen kytketyn DVB-T2 tv-usb tikun avulla. Lisäksi kytkemällä tietokone HDMI johdolla tv:n. Eli vanhaa tv:tä voidaan näin käyttää.
  Kaikkein paras olisi jos markkinoille tulisi halpa suoraan tv:n HDMI pistokkeeseen kytkettävä DVB-T2 adapteri. Niin ei tarvitse uusia valtavaa määrää taulutelkkareita. Ainoa este voi olla ettei Viestintäministeriö hyväksy niitä, kuten aikoinaan kävi digiboksien kanssa, vain hyväksytyt toimi esim. ulkomailta hankitut ei toiminut.

  Reply
 • 10.1.2018 at 19:33
  Permalink

  Siinäpä uusikoot lähetystekniikoitansa vaikka joka viikko. Meille ei tule uutta televisiota, vaan loppuu se vähäinenkin tv lähetysten katselu. Maailma on pullollaan ilmaiseksi katsottavia (hyviä) elokuvia ja sarjoja. Ei tarvi Ylen marxilaista paskaa katsella, vaikka en minä sitä katsele nytkään.

  Reply
 • 13.1.2018 at 19:48
  Permalink

  Heh, kun ei ole toiminut kunnolla koko digi digi aikana Digitan kädettömien aikakaudellakaan, niin tuskinpa toimii kaikkialla edes HD-aikana. Tosin itse jätän television katselun tasan 2020, jolloin siirtyminen HD aikaan tapahtuu. En tollasen sonnan ja paskan takia siihen lähde, mitä tarjonta on, pelkkää tositv, reality, formaaatti paskaa. Piruuttani olenkin tehnyt listaa kaikista sonnasta, jota en katsele tippaakaan, ja päässyt listassa päälle 150 ohjeman jo, enkä sitä ole päivittänyt vähään aikaan enää. Kevyesti alta 10 tuntia viikossa tulee katsomisen arvoista, ja siinäkin on jo pari elokuvaa mukana. Rahastus televisioihin en enää mukaan lähde, kun viiimeisen irtisanoin 3 vuotta sitten, laatu ja hinta ei kohtaa missään kohdin. Saa minun puolestani jäädä kaikki käyttäjiään vakoilevat smart hd töllöt kauppoihin. Kiinasta tosin ostin 3 eurolla HD usb tikun konelle, mutta tuskin sekään itseään takaisin koskaan maksaa, tai ainakaan vuosiin. Tämä siitä syystä, että jos kuitenkin jostain ihmeen syystä tulisikin jotain katsottavaa edes kerran kuussa tai vuodessa.

  Reply
 • 4.2.2018 at 12:45
  Permalink

  Ei tule toimimaan, en tosiaankaan tollasen vitun tositv reality formaatti sonnan vuoksi televisiotani vaihda mihinkään käyttäjiään vakoilevaan smart televisioon.

  Totaalisesti hukkaan menee myös hd laatu, sillä ei se HD tota sontaa ja paskaa paranna yhtään, mitä televiisiosta syydetään. Myöskään rahastus televisioihin piilokuluineen en mukaan enää lähde, viimoisin rahastustv kortti on irtisanottu yli 3 vuotta sitten. Jatkossa käynkin kirppareilta muutamalla eurolla hakemassa laatikollisen dvd leffoja, ja katselen niitä. Olen kyllä Kiinasta ostanut 3 euron usb hd tikun, jos jostain ihmeestä televisiosta tulisi jotain katselemisen arvoista edes kerran vuodessa, mutta tuskin tuo 3 euron sijoitus usb tikkuun vuoisiin itseään takaisin maksaa.

  Huvikseni olen tehnyt listaa kaikesta tositv reality formaatti sonnasta mitä töllöstä syydetään kaikki kanavat mukaan lukien, olen listassa päässyt jo pitkälti yli 160 roska ohjelman, ja kun nämä samat paskat pyöritetään kaupallisten kanavien muillakin kanavilla, niin voi rehellisesti sanoa, että silkkaa paska ja sontaa tulee.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.