Uutta tietoa Tukholman kranaattiräjähdyksestä

Poliisit ovat haastatelleet silminnäkijöitä, jotka ovat kertoneet kranaatin olleen jo tuntia ennen räjähdystä 60-vuotiaan räjähdyksessä kuolleen miehen käsissä.

Kukaan ei ollut tehnyt ilmoitusta havainnosta, koska ihmiset luulivat kranaatin olleen jäljitelmä.

Tukholman poliisi Jan Evensson kertoi SVT Newsille olevansa huolissaan nykykehityksestä ja viattomien ihmisten kärsimisestä lisääntyneestä väkivallasta.

Poliisi on takavarikoinut viimeisen kolmen vuoden aikana seuraavia määriä kranaatteja.

 1. 2015 – 45 kpl
 2. 2016 – 55 kpl
 3. 2017 – 39 kpl, joulukuuhun mennessä

Rikolliset ovat viime vuosina alkaneet käyttämään kranaatteja suuremmassa määrin. Kranaattien alkuperä on arveltu olevan entinen Jugoslavia, missä 90-luvun sotien jälkeen asekalustoa on jäänyt ylimääräiseksi suuria määriä.

Poliisi kerää laittomia aseita pois, samalla tavalla kun Suomessakin, mutta Evensson ei kuitenkaan usko rikollisten lahjoittavan aseitaan pois ihan helposti. Kuitenkin kaikki kerätyt laittomat aseet ja räjähteet ovat plussaa.

7 thoughts on “Uutta tietoa Tukholman kranaattiräjähdyksestä

 • 9.1.2018 at 21:37
  Permalink

  ”Evensson ei kuitenkaan usko rikollisten lahjoittavan aseitaan pois ihan helposti.”

  Ain’t no shit Sherlock!

  Vai että rikolliset eivät lahjoita aseitaan pois? Vaikka kauniisti pyydetään? No kas kumma. No, jos hakemalla haetaan hyviä puolia niin Ruotsin poliisi alkaa ehkä olla jo jyvällä siitä missä mennään…

  Reply
  • 9.1.2018 at 21:54
   Permalink

   Kulissien takainen NATO-Ruotsi antoi Palmensa tapettavaksi. Haittasi Boforsin bisneksiä.

   Reply
   • 9.1.2018 at 22:47
    Permalink

    Saattaa hyvinkin olla myös tämän tapauksen taustalla…mikään ei ole mahdotonta kun kyseessä on NATOn kaltainen rikollisjärjestö.

    Reply
 • 9.1.2018 at 22:39
  Permalink

  Mutta mutta.. eikös jonkun Helsingin Sanomien toimittelijan mukaan tämänlaista ei tapahdu? Uskoako uutisia Ruotsista vai Helsingin Sanomien versiota? HS mainosti olevansa ”totuusmedia”?

  Reply
 • 9.1.2018 at 23:06
  Permalink

  Tällaista ei voi koskaan tapahtua Suomessa, sanovat kaikki äärivasemmistolaiset suvakit jotka elää vanhempiensa ennakkoperinnöllä Kalliossa.

  Reply
  • 9.1.2018 at 23:41
   Permalink

   Kunnes räjähtää. Sitten alkaa selitys siitä että räjähteleehän suomessakin perinteisesti…

   Ja joku mohloposki halkinaamainen mulliturpakommunisti (jonka isä on pankinjohtaja) palliface säveltää uuden oopperan siitä että Sosialidemokraattisen puolueen 1917 aloittama murhakapina olisi muka ollut oikeutettu.

   Reply
 • 10.1.2018 at 14:45
  Permalink

  Eikö poliisi voisi jakaa matulle kranaatit ja patruunat, kuten huumeruiskut niitä käyttäville? Olisi paljon turvallisempaa, kun tiedettäisiin kranaattien alkuperä.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.