Susi käyttäytyi uhkaavasti metsästäjää kohtaan metsästäjä haavoitti sutta laukauksella – Poliisi teki lopettamispäätöksen haavoittuneesta sudesta

Perjantai aamupäivällä Kuusamon Kivenlahdessa susi oli käynyt metsällä metsästyskoiran kimppuun, jolloin metsästäjä oli yrittänyt huutamalla ja huomiota herättämällä lopettaa suden hyökkäyksen.

Susi ei ollut irtautunut koiran kimpusta, vaan oli kiinnittänyt huomionsa metsästäjään käyttäytyen uhkaavasti muun muassa alkamalla murisemaan. Metsästäjä koki tilanteen uhkaavaksi ja päätti ampua varoituslaukauksen suden viereen. Susi liikahti sen verran, että laukaus saattoi osua.

Susi poistui paikalta ja jäljistä päätellen oli loukkaantunut. Paikalle tullut poliisin ja rajavartioston partio jatkoivat suden paikantamista ja jäljestämistä vaikea kulkuisessa maastossa. Jäljet johtivat Tolvantielle, josta Kuusamon riistahoitoyhdistyksen suurriistavirka-apu ryhmä jatkoi suden etsintää. Illalla klo 21 aikaan ryhmä tavoitti loukkaantuneen suden ja lopetti sen.

Poliisi teki lopettamispäätöksen, koska kyseessä oli loukkaantunut eläin, jonka hengissä pitäminen olisi ilmeisesti ollut julmuutta sitä kohtaan. Lisäksi kyseesä oli loukkaantunut petoeläin, jonka käyttäytymisestä ihmisen kohtaamistilanteessa ei voida sukea pois sitä mahdollisuutta, ettei se aiheuttaisi vaaraa ihmisten hengelle ja terveydelle.

Lähde: Poliisi

Artikkelikuva on kuvituskuva

4 thoughts on “Susi käyttäytyi uhkaavasti metsästäjää kohtaan metsästäjä haavoitti sutta laukauksella – Poliisi teki lopettamispäätöksen haavoittuneesta sudesta

 • 30.12.2017 at 11:13
  Permalink

  Miksi ampua varoituslaukaus suden viereen? Varoitukset on tapana ampua ylös.
  Mutta näinhän se nyt sitten varmaan kirjataan kun sudella ei ole äänioikeutta. On kuitenkin absurdia edellyttää sudelta inhimillistä käyttäytymistä koiran suhteen, koska susi on luontaisesti pienpetojen rajoittaja josta ihminenkin kokonaisuutena hyötyy. Nykysuomikin voisi miettiä uutistensa muotoilua ”ei niin valmiina uutisena”.

  Reply
  • 30.12.2017 at 13:52
   Permalink

   ”Miksi ampua varoituslaukaus suden viereen? Varoitukset on tapana ampua ylös.”

   Sanopas muuta, kun sen varoituslaukauksen olisi ihan hyvin voinut ampua suoraan siihen suteen.

   Reply
 • 30.12.2017 at 11:31
  Permalink

  Kaikki sudet, jotka TULEVATt ihmisten reviirillä,on ammuttava.

  Reply
 • 30.12.2017 at 12:25
  Permalink

  Susi oli razziztinen susi ja osoitti räikeää suvaitsemattomuutta ja facicmia sekä koiraa, että metsästäjää kohtaan.

  Jos metsästäjä oli ruskea tyttö ja koirakin musti oli teko erittäin oikein ja hyväksyttävää. Lisäksi se oli kultturellia rikkautta, moniosaamista ja kulttuuriin kuuluva ihailtava tapa josta voisimme ottaa oppia. Se oli myös naisten voimaannuttavaa kapinaa sovinistisutta vastaan ja naisen euron (2,5 pienyrittäjän euroa) puolesta.

  Jos metsästäjä oli sen sijaan valkoinen ja vieläpä miesoletettu niin hyi yök achtung sheibe oli kyseessä karmaiseva vihateko ja uber aber totalt horror. Tarvitaan miekkari-marssi-konsertti-Anssikela MECHA STREISAND!!!!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.