Kolumni: Harvinaisen surkea vuosi jopa tämän maan mittapuulla

Kulunut vuosi on kaikkinensa ollut värikäs ja yllätyksellinen. Toisaalta se taas on ollut ennalta arvattava ja yksitoikkoisuudessaan tylsä. Valtiovalta on hyökännyt useaan otteeseen sen itsensä sekä kansan, jonka parasta valtiovallan kuulemma tulisi vaalia, olemassaoloa ja valtaa puolustavia kohtaan. Kehitys on niiltä(kin) osin ollut äärimmäisen huolestuttavaa. En puhu nyt pelkästään vastarintaliikkeen kieltämisestä tai vihervasemmiston leimakirveiden siirtymisestä yleisesti hyväksytyksi osaksi poliittista keskustelua, vaan myöskin median jopa entistä selkeämmästä puolen valinnasta ja vaikkapa itsenäisyyspäivän tapahtumien tietoisesta sabotoinnista mm. vihamielisen propagandan keinoin.

Ei voi sanoa, että olisi erityisesti yllättynyt yhdestäkään yllä mainitusta, sillä esimerkiksi valtamedian asenne sekä idealismin väri on paistanut rumasti läpi jo vuosia, mutta siltikin se vaikuttaa typerryttävästi. Niin, että ihminen vain tuijottaa juuri lukemaansa ja toistaa hiljaa mielessään kysymystä: ”Mitähän helvettiä…”. Mediahan on toki oma lukunsa, mutta eipä ole muutenkaan kehumista…

Perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen nähty sirkus ei sitten aiheuttanutkaan ”vanhan” puolueen räjähdystä kappaleiksi, vaan pikemminkin päinvastoin. Sen lisäksi persuista eronnut luopio-sakki näyttäisi saavan heille luvattujen ministerinpallien lisäksi poliittisen lopetuspiikin. Veikkaanpa, että viimeisen kerran uuvattien luomet lupsahtavat viimeistään seuraavissa eduskuntavaaleissa, jos eivät ennen sitä häpeästä haalistu olemattomiin. Toivoa sopii…

Positiiviseksi tältä vuodelta on mainittava vaihtoehtomedioiden nousu. Kasvua näyttäisi olevan sekä määrässä, että laadussa. Lukijoitakin tuntuu riittävän kaikille koska useimmat ovat tulleet jäädäkseen. Lukijoilla on siis todellinen mahdollisuus valita mädättäjämedioiden, Hesarin, iltapaskojen jne…  ja vaihtoehtomedioiden, Nykysuomen, OikeaMedian, Sarastuksen jne… väliltä. Tieto kulkee ja kansa voi tehdä omat päätelmänsä huomattavasti suuremman tietomäärän pohjalta. Joku näkee tämänkin huonona asiana, mutta totuus on arvokkaampaa kuin muutaman kokkarin tai vassarin mielipaha… Vaihtoehtomedia on muodostanut todellisen uhan ”oikeille” medioille, näiden kätyreille ja nukkemestareille.

Ikävä kyllä näin vuoden loppusuoralla nähtiin ikävä repsahdus vaihtoehtomedioiden puolesta, kun Vastavalkea laittoi luukut kiinni. Omien sanojensa mukaan kyseessä on väliaikainen ratkaisu. Vastavalkean keskustelukanava ”Tilannehuoneessa” sen työntekijöiden ja johdon välillä käydyn keskustelun perusteella ongelma on henkilökemioissa ja erilaisissa näkemyksissä siitä, miten pyörittää kyseistä puljua. Kiinni kuitenkin on ja yksi ”valkea” on sammunut…

Puolustusvoimat ovat olleet omanlaisenaan pelinappulana ja sylkykuppina muun muassa NATO-keskustelun ja EU-sotilasyhteistyön kohdalla. Tuntuu siltä, kuin osa päättäjistämme ja jopa ”asiantuntijoiksi” itseään tituleeraavat näkisivät oman armeijamme jotenkin hyödyttömänä tai ”kauppatavarana”. Ajatuksena lienee viedä Oy Suomi Ab NATO:on kauppaamalla omat puolustusvoimamme imperialististen valloitussotien osaksi ja myydä ajatus kansalle hokemalla kuinka ”surkean riittämättön” oma armeijamme on… NATO:a on myöskin yritetty valkopestä joksikin muuksi kuin Yhdysvaltojen sotien ”oikeuttajaksi”, väkivalloin viedyn ”demokratian ja vapauden” nyrkiksi, jolla on oikeus levittäytyä minne vain joukkoineen. Viimeinen virke siksi, että esimerkiksi Venäjää on arvosteltu kovin sanoin, siksi, että se on siirtänyt joukkojansa raja-alueilleen ynnä muuta sellaista… NATO huudettiin ”apuun” esimerkiksi 2001, kun Yhdysvallat tarvitsi kavereita tuhoamaan Lähi-itää. Loppu onkin ruma kappale jopa Yhdysvaltain sotaisassa ja poikkeuksellisen rumassa historiassa.

Euroopan unionikaan ei ole ollut tänä vuonna toimettomana, vaan se on esimerkiksi kieltänyt saunapalvikinkun, rajannut Suomen metsä-hakkuuoikeuksia ja myöntänyt jatkoluvan hyönteis-/ihmis-/ympäristömyrkky roundupille, tutkimatta asiaa perinpohjaisesti. Aineen on epäilty aiheuttavan syöpää mutta kuitenkin jotkut sanovat, että käyttö on täysin vaaratonta. Jostakin kumman syystä roundupia käyttävät viljelijät kuitenkin pukeutuvat hazmat-pukuihin ja kaasunaamareihin…

Suomi salli sähkötupakkatuotteiden myynnin, mutta johtajamme onnistuivat kaikessa viisaudessaan verottamaan senkin bisneksen hengiltä. On tutkittu, että sähkötupakka on tehokkain tapa ”Oikean” tupakoinnin lopettamiseen, mutta kaipa se on mukavampi jeesustella tuotteen hyväksymisellä, kuin tehdä tuotteesta tarpeeksi halpa syrjäyttämään tupakka…

ISIS on ottanut voimakkaasti turpaan ”siellä jossakin”, mutta pakolaisvirta vaikuttaisi ehtymättömältä. Samoin rahavirta pakolaisvirtaan… Terrori-iskut lisääntyvät Euroopassa ja kulttuurien yhteentörmäys aiheuttaa suomessakin ruumiita vähintään kuukausittain. ”Meillä on unelma”… ”Me tienataan tällä”… ”Me tiedetään, ketä tänne tulee”… Erästä suurta ajattelijaa lainatakseni: ”Vitun posket!”. Väitänpä, että talousasioita lukuun ottamatta, mistään asiasta ei olla kansalle puhuttu niin paljon puhdasta paskaa kuin pakolaisista ja maahanmuutosta. Nooo… Muutama miljardi ja ihmishenki sinne tänne…

Seksuaalirikoksista annettavia rangaistuksia yritettiin koventaa, mutta hallitus ei halunnut. Ei ole Suomi-tytön, anteeksi ”henkilön”, neitsyys minkään arvoinen, puhumattakaan loppuelämän traumoista… Kuitenkin Hakkaraisen Teuvon lähentelyt eduskunnassa kirvoitti esimerkiksi Pekka Haaviston miettimään ”Lex Hakkaraista” seksuaalisen häirinnän ehkäisemiseksi.

Nähtiinpä ensimmäinen ”oikea” terrori-iskukin. Eräs Sipilän kultapoika puukotti muun muassa lastenrattaita työnnelleen perheenäidin hengiltä Turussa. Tekijää suojellaan kuin kansallisaarretta, vihapuhetta kitketään ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan-rikoksen ”rima” laskee pikkuhiljaa kohti sitä, että kantasuomalainen voitanee tulevaisuudessa heittää häkkiin siksi, että on syntyperäinen suomalainen ja siksi jo tämän syntymä on rikos ihmisyyttä vastaan.

Työttömiä on satoja tuhansia ja samalla kun hallitus juhlii mitättömiä aikaansaannoksiaan, kurjuus lisääntyy jatkuvasti. Loppuvuodesta kansa ”sai” aktiivimallin, joka vie työttömältä rahaa, jos tämä ei työllisty. Erikoinen ajatus kertakaikkiaan… Avoimia työpaikkoja on suomessa alle 10% työttömistä eikä valtio tällä hetkellä ainakaan edesauta uusien työpaikkojen syntymistä. Rahaa ei riittänyt leipäjonojen tukemiseen, mutta nälkähän se on hyvä motivaattori työnhakuun?

Velkakello vilisee tähtitieteellisissä lukemissa ja pankkimaailman lieka kiristyy. Valtio tekee parhaansa sen eteen, ettei tässä maassa tuotettaisi omin voimin yhtään mitään, kaikkein vähiten rahaa. Suomella ja sen kansalla ei kohta ole kuin tuulen huuhtoma perse, mutta ministerit saavat jatkaa liituraitapuvuissaan keikarointia.

Eipä tässäkään ollut kuin pintaraapaisu, ne jotka ensimmäisenä putkahtivat mieleen. Koska tahdon viettää joulun niin hyvissä sielun voimissa kuin mahdollista, en keskity sen enempää kaikkien tätä maata riepotelleiden vitsausten listaamiseen. Maan suunta osoittaa melkeinpä jokaisella sektorilla jyrkästi alaspäin. Mielenkiinnolla odotan, millaiseen protestiin kansa ryhtyy, jahka se kokonaisuudessaan ymmärtää, miten syvällä kusessa se valtion tarjoamissa betonikengissä on. Kirveelle olisi töitä…

Joka tapauksessa: Hyvää joulua (melkein) kaikille!

PS: Sormet ristiin, että scaniat pysyvät parkissa, puukot taskussa ja pommit lannoite-pussissa joulun pyhien yli.

Petri Perta

3 thoughts on “Kolumni: Harvinaisen surkea vuosi jopa tämän maan mittapuulla

 • 23.12.2017 at 23:08
  Permalink

  Kaikki kirjoituksessa mainitut teot ja tekemättä jättämiset on suoritettu suunnitellusti ja harkiten. Jokainen asioita seuraava normaalijärkinen suomalainen on kuluneen vuoden aikana huomannut järjestelmällisen päähänpotkinnan -ja mikä irvokkainta, rautasaapasta
  heiluttamassa ovat olleet maan omat KANSANedustajat joiden tehtävä, itseasiassa AINUT tehtävä on huolehtia ja edistää suomen ja suomalaisten hyvinvointia. Pienintäkään pyrkimystä sen yhden ja AINOAN tehtävän hoitoon ei ole ollut havaittavissa.

  Täysin selvää on myös se että suomea johdetaan (kohti tuhoa) aivan jostain muualta kuin hallituksen toimesta -päätökset mihin käsikirjoitetut ”yhdessä sopimiset” tulee päättyä ovat tiedossa jo ennen aloittamista. Mitä tuhoisampi hanke on kyseessä niin sen varmemmin ja nopeammin nämä sätkynuket toteuttavat käskyttäjänsä toiveet. Myötähäpeä tätä Tervasaaren kesäteatteria seuratessa on ollut valtava -miten alas ihminen voi vajota pitäessään kiinni ansaitsemattomista eduistaan? Miten psyyke kestää jatkuvan valehtelemisen?

  -Se päivä saattaa vielä koittaa että tehdyistä toimistaan joutuu vastuuseen. Silloin paskanpuhuminen ei enää pelasta.

  Reply
 • 24.12.2017 at 08:35
  Permalink

  Sääli vain että valtaosa kansasta on täysin unessa ja helposti höynäytettävissä. Media tässä on isossa roolissa ja suomalainen media on harvainvaltaa, vain neljä isoa taloa. Onneksi näitä vaihtoehtomedioita putkahtelee esiin ja somessa keskustelu vilkastuu. Suomeen tarvittaisiin muutama riippumaton Suomen etua ajava mediatalo, jotta näkyvyys lisääntyisi. Pienten täytyisi yhdistää voimiansa ja alkaa toimittamaan laadukasta jokapäiväistä uutiskanavaa. Jutut täytyisi olla tasokkaita eikä yliampuvaa vouhotusta tyyliä mv. Tällainen laatujournalismi peittoaisi iltapaskat, alman aamukasat, pravdan ja tv-kanavat mennen tullen.

  Reply
 • 25.12.2017 at 13:53
  Permalink

  Vihervasemmistosuvakit ja rahan ahneet kokoomuslaiset tulisi likvidoida.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.