Näkökulma: Rasisteja, natseja ja mielipidemedia syvemmällä kuin koskaan – #Suomi100

Vuosi 2017 toi natsit maahamme sosiaaliseen mediaan ja muihin mielipidemedioihin. Eturintamassa tässä kampanjassa oli Iltalehti, Yle, Hs ja muut roskamediat, joilla ei ole mitään ammattiylpeyttä, vaan kirjoittavat juttunsa oman agendansa perusteella. Kehitys on ollut huimaa, ennen riitti pelkkä rasistiksi haukkuminen, mutta ei enää, nyt huudetaan natseista. On vaikea arvioida mikä voisi olla seuraava askel. Kun nämä Stalinia ihannoivat mielipidevaikuttajat ovat jo lyöneet kaikki kortit pöytään, niin itse en ainakaan enää keksi mitä uutta he vielä voivat innovoida.

Alpakka-gate on loistava osoitus median puolueellisuudesta. ”Mediat” nolasivat itsensä täysin ja kirjoittivat itsensä historiaan. Tuskin mitään yhtä älytöntä uutisointia jonkun asian ympärillä ollaan koskaan nähty, toivonkin että saamme tämän oppimateriaaliksi peruskouluihin varoittavana esimerkkinä, miten ei tehdä uutisointia.

Artisti Maija Vilkkumaalla petti harkinta totaalisesti ja julisti natsit helvettiin Töölöstä. Vilkkumaa nimesi 3000 natsia ja sai palkaksi useita rikosilmoituksia kunnianloukkauksesta. Vilkkumaan julistus oli ennennäkemätön riman alitus julkisuuden henkilöltä, kun hän julisti natseiksi heidät ketkä marssivat sankarihaudoille kunnioittamaan sotiemme veteraaneja. Ymmärrän jos ei veteraaneja arvosta, mutta pitäisi nyt suunsa kiinni natseista ja muista rasisteista. Jos vaikka Vilkkumaakin antaisi muiden ajatella eri tavalla kuin hän itse.

Olimme toimituksen kanssa kuvaamassa Itsenäisyyspäivää ja törmäsimme näihin arjen sankareihin, siis näihin mielipidetoimittajiin jotka suu vaahdossa janosivat “natsit riehuu”-otsikoita. Näiltä ”toimittajilta” kun kysyimme, että onko tappeluita näkynyt tai muuta provosoivaa uutisaihetta, piipittivät he jotain epämääräistä ja ilmeestä oli helppo lukea pettymyksen määrä kun ei ollut edes kunnon riehumista. Alkoi naurattamaan heidän pää kyyryssä vastaukset, ei siellä oltukkaan niin teräviä kun siellä näppiksen takana, kovin oli nöyrää kommunikointia. Sillä aikaa kun nämä ”toimittajat” janosivat juttua ”natsit riehuu”, olivat heidän toverinsa varastamassa Suomen lippuja ja lopulta toverit myös polttivat nämä rasistiset liput, jostain syystä tämä jäi aika pienelle huomiolle mediassa.

Mielipidemedia on hyökännyt ennen näkemättömällä tavalla Laura Huhtasaaren vaalikampanjan kimppuun. Samankaltaista vainoa emme ole nähneet Suomessa koskaan. Jopa Paavo Väyrynen kehoitti erästä eturivin mielipidetoimittajaa pyytämään Huhtasaarelta anteeksi. ”Toimittelija” ohitti tämän asiallisen kehoituksen täysin. Jussi Halla-aho oli Ylen Ykkösaamussa vieraana ja ”toimittaja” alkoi nauramaan kun puolueen puheenjohtaja kertoi uskovansa Huhtasaaren olevan toisella kierroksella presidentin vaaleissa. Eli verovaroin toimiva Yleisradio nauraa suorassa lähetyksessä puolueen puheenjohtajalle joka uskoo oman puolueensa ehdokkaaseen? Eikö näillä ”toimittajilla” ole edes alkeellisia käytöstapoja!?

Olen 100% varma että vaalien jälkeen taas selitellään: ”Emme ymmärrä miten gallupit heitteli näin paljon”. Näin kävi Trumpin kohdalla ja tulee käymään Huhtasaaren kohdalla myös. Ei nämä mielipidemediat täällä Suomessa itse niitä gallupeja tehneet Trumpista. Mutta todettakoon näin, että oikeaakin tietoa olisi ollut asiaan liittyen saatavilla, mutta ei. Piti itsepintaisesti uutisoida se, mitä itse haluttiin nähdä tai toivottiin. Ja kuinkas kävikään, Trump on presidentti.

Eli yhteenvetona voidaankin todeta: Rasisteista tuli natseja ja mediat ylittävät huonoudessaan itsensä kerta toisensa jälkeen. Vuoden kopiomedian titteli menee kirkkaasti Iltalehdelle joka härskisti kopioi uutisensa näistä paremmista puolueettomista medioista, kuten esimerkiksi Nykysuomesta

Hyvin menee ja toivotaan että vuodesta 2018 tulee edes hieman parempi.

Nykysuomen vastaava
Juha Korhonen

3 thoughts on “Näkökulma: Rasisteja, natseja ja mielipidemedia syvemmällä kuin koskaan – #Suomi100

 • 21.12.2017 at 12:35
  Permalink

  Vilkkumaa. Mikäs se juutalaisilta kerralla onnistuisi?

  Reply
 • 21.12.2017 at 12:58
  Permalink

  Terveiset ”valtamedialle”………

  …………………./´¯/)
  ………………..,/¯../
  ………………./…./
  …………./´¯/’…’/´¯¯`·¸
  ………./’/…/…./……./¨¯\
  ……..(‘(…´…´…. ¯~/’…’)
  ………\……………..’…../
  ……….”…\………. _.·´
  …………\…………..(
  …………..\………….\…

  Reply
 • 21.12.2017 at 12:58
  Permalink

  Mitähän vikaa näissä ”natseissa” eli kansallissosialisteissa on? Voisiko joku toimittelija tai antirasisti vastata? Jos jotkut haluavat oman kansansa parasta, niin heidät tuomitaan alimmaksi ihmissaastaksi. Ei ymmärrä…

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.