Nigeria kohta turvallinen – Boko Haram alkaa olla selätetty

Nigerian sotilasjoukot ovat viimeaikoina pidättäneen yli 400 Boko Haram terroristiryhmään kuuluvaa sotilasta.

Maidugurissa, Nigeriassa sotilaat kertovat pidättäneensä lähiviikkojen aikana yli 400 terroristia, pidätettyjen mukana on niin sotilaita, kun naisia ja lapsia. Kuolleiden sotilaiden määrää ei ole paljastettu julkisuuteen, mutta luvun kerrotaan olevan suuri.

Pidätettyjen joukossa on 167 sotilasta, 67 naista ja 173 lasta. Naiset ja lapset ovat leireillä viranomaisten tutkittavana. 57 muuta terroristia on pidätetty muissa maan operaatioissa samaan aikaan.

Boko Haram on terrorisoinut maata yhteensä kahdeksan vuotta ja tänä aikana ryhmän kerrotaan tappaneen ainakin 20 000 ulkopuolista. Terroristiryhmän sanotaan myös olleen miljoonien ihmisten nälänhädän aiheuttaja.

Ihmisoikeusryhmät ovat nyt huolissaan pidätetyistä naisista ja lapsista. Ryhmien mielestä naiset ja lapset ovat pidätetty ilman syytä.

Nigeriassa oikeudessa odottaa tuomiota tällä hetkellä 1600 Boko haram jäsentä. Oikeuskäsittely on kautta aikojen suurin yksittäinen massaoikeudenkäynti.

Vaikka Nigerian Presidentti on ilmoittanut terroristijärjestön lyödyksi, tapahtuu maassa vielä ”yksinäisten susien” aiheuttamia itsemurhaiskuja pommeineen.

Viime viikolla tuhannet Nigerian kuvernöörit hyväksyivät 1 miljardin lisärahoituksen terrorismin vastaiseen toimintaan.

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Nigeria kohta turvallinen – Boko Haram alkaa olla selätetty

 • 16.12.2017 at 16:23
  Permalink

  ”Ihmisoikeusryhmät ovat nyt huolissaan…” Ihmisoikeusrymät. Ja PAH!!!
  Jos tuolta unpipoliittiselta poppoolta kysytään, niin kaikki nekin olisi rahdattava tänne… ja äkkiä!
  Ja jos jo moni muistuttaa pahasti minua. Se ei ole minun syyni, vaan poliittisesti itsensä ryvettäneitten ”humanitääristen järjestöjen”, joiden etuoikeutena on surra ja paheksua, mutta ei kustantaa yhtään mitään. Ei edes omia palkkojaan. Mutta me jotka olemme ”sorvin ääressä” – siis me syylliset – elättääksemme itsemme, jonka katsottiin riittävän vielä 100-vuotta sitten. Nyt kuin virtaviivaistetun ”uuden mallin” päivityksenä elatusvelvollisuutemme onkin noussut koko maailman ”kurjallistoa” koskemaan. Eikä tämäkään vielä riitä, vaan aivan kuin epäillyn rattijuopon on ”pysyttävä viivalla” kävellessään poliisi -sedän katseen alla, on kunnonkansalaisella täysi työ pysyä vapaalla jalalla ”harhailevine” ajatuksineen ja autoa lumihangesta lapioidessa näytettävä iloista naamaa ettei vain syyllisty rasismiin ja vihakatseeseen… – tai lähes vielä pahempaa – nosta katsettaan ”lumiveistoksesta” ja laita merkille herkän suomalaisen neidon (oikean) kiireiset askeleet kuin kaikuna ranskalaisista koroista, hänen kiirehtisessään bussipysäkille ja bussiin ilman merkkejä itämaisesta rakkaudesta.

  Reply
 • 17.12.2017 at 07:27
  Permalink

  Hienoa että konfliktit alkavat loppua niin voimme palautella isompia määriä noita sotaa paekenevia omiin maihinsa. mm.Syyria, Irak on pian siivottu isis tappajista ja pääsevät rakentamaan omia maitaan ja tulevaissuuttan siinä ympäristössä missä viihtyvät.Ei tarvitse valittaa etteivät saa tehdä mitään ja joutenolo sairastuttaa. Saavat kokata omia ruokiaan ettei tarvitse syödä paskaa laitos ruokaa. Ja taakse jää kylmä rasistinen pohjola jossa heitä on kohdeltu kylmästi mm. rahan jaon suhteen. Osaajia tarvitaan ja niitähän mm. migrin mukaan Suomeen tuli isoja määriä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.