Kolme lähi-idästä kotoisin olevaa nuorta miestä pidätetty Göteborgin synagogan polttopulloiskusta

Göteborgissa polttopulloiskuista on pidätetty kolme nuorta miestä. Heidän on juuret Syyriassa ja Palestiinassa ja he olivat saapuneet Ruotsiin vasta äskettäin. Asiasta uutisoi Aftonbladet otsikolla: ”Synagogan hyökkäyksen todistanut: Yllättävää, että se tapahtuu Ruotsissa”.

Juhlailta muuttui painajaiseksi, kun naamioituneet miehet hyökkäsivät synagogaan Göteborgissa. 18-vuotiaan Rakelin oli pakko piiloutua noin 30 muun nuoren kanssa seurakunnan kellaritiloihin.

– En voinut uskoa, että tämä tapahtuu Ruotsissa vuonna 2017, hän sanoo. On kauheaa, että ihmiset tekevät niin vain, koska sinä olet se, joka olet. Emme ole tehneet heitä mitään, miksi he haluavat kohdella meitä niin huonosti?

Juutalaiset kokevat vainoa paljon Göteborgissa. Monet Rakelin ystävistä ovat joutuneet hyökkäysten ja huutelujen kohteeksi, vain koska heillä on Daavidin tähti. Rakel kertoo vain hänen läheisille ystävilleen, että hän on juutalainen, mutta muille hän ei sitä kerro.

– Ystäväni ovat järkyttyneitä, kun kerron, että meillä on aidat ja vartijat synagogan ympärillä. He ovat ajattelevat aiemmin, että se on kuin mikä tahansa kirkko.

Myös pääministeri Stefan Löfven varoittaa juutalaisvihasta, joka on tullut Ruotsiin tulleiden ääriliikkeiden mukana. Ruotsin poliisi on tiukentanut turvallisuusjärjestelyjä maanantaista alkaen.

Malmössä puolestaan on löydetty maanantaina kaksi polttopulloa hautausmaalta synagoogan vierestä. Poliisin mukaan pullojen sisällä oli palavaa nestettä.

Tilanne on jo ennestään ollut huono ja pahentunut sen jälkeen kun Yhdysvaltain presidentti tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Perjantaina Malmössä järjestettiin mielenosoitus, jossa uhattiin juutalaisia väkivaltaisilla iskuilla.

Memri-kanava julkaisi mielenosoituksesta videon, jonka voit katsoa mainoksen alapuolelta.

Lähde: Aftonbladet

4 thoughts on “Kolme lähi-idästä kotoisin olevaa nuorta miestä pidätetty Göteborgin synagogan polttopulloiskusta

  • 12.12.2017 at 18:10
    Permalink

    Näistähän pääsee eroon, kärrätään jokainen kikkurapää rajalle ja monoa hanuriin. Ja takaisin ei ole tuloa. Asia hoidettu ja kaikki tyytyväisiä.

    Reply
  • 12.12.2017 at 18:50
    Permalink

    Tuskin Sipilä ja muut päättäjät ovat samaa mieltä.

    Reply
  • 12.12.2017 at 19:13
    Permalink

    Ei ole tainnut tämä uutinen esiintyä suomen valtavalhemediassa?

    >> Israelin turvallisuuspalvelu Mossad tviittasi eilen:

    ”Kärsivien juutalaisten pelastaminen antisemitistista maista on jotain, mitä olemme tehneet kahdeksan vuosikymmenen ajan. Valitettavasti meidän on tehtävä se uudelleen eräässä arabimaassa, Ruotsissa.”

    Retweeted The Mossad (@TheMossadIL):

    Rescuing Jews suffering from persecution and antisemitism in Arab lands is something we have done for 8 decades. Unfortunately we will need to do it again in another Arab land. Sweden. <<

    Reply
  • 12.12.2017 at 19:49
    Permalink

    Saako tämän jotenkin PVL:n syyksi? Rasmus, RHC, Takkupäät ja alpakat kommenttia kehiin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.