Vihreiden Touko Aalto puolustaa alpakkatapahtumaa ja väittää 612-kulkuetta natsimarssiksi

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aaltokin leimaa itsenäisyyspäivän isänmaallisen 612-soihtukulkueen natsien kulkueeksi, samalla kun puolustelee paljon kohua aiheuttanutta alpakkatapahtumaa. Aalto ottaa esille myös rasismin. Aalto kirjoittaa Facebook-sivullaan:

”Suomeen tarvitaan lisää rohkeita ihmisiä, jotka puolustavat ihmisoikeuksia ja torjuvat natseja sen sijaan, että antavat tolkun ihmisinä asioiden vain tapahtua. Alpakka-tapahtuma oli hyvä esimerkki hyvästä tapahtumasta ja sitä seuranneesta huonosta keskustelusta.

Joidenkin ihmisten mielestä on ollut kyseenalaista yrittää siirtää natsien soihtukulkue muualle lastentapahtuman avulla. Se puolestaan tuntuu kumpuavan siitä, että jotkut ovat näreissään siitä, että alpakka-tapahtuman varjolla lapsiperheitä olisi ”huijattu” vastustamaan natseja heidän tätä ymmärtämättä.

En ymmärrä, mitä pahaa tai väärää alpakkatapahtuman järjestämisessä oli. Mitä pahaa tai väärää siinä on, että vanhemmat tahtovat lastensa näkevän alpakoita natsien soihtukulkueen sijaan. Mitä pahaa tai väärää siinä on, että ihmiset pyrkivät kehittämään asuinaluettaan hauskemmaksi, mukavammaksi ja yhteisöllisemmäksi. Nämä ihmiset ansaitsevan kiitoksen sen sijaan, että heidän toimintaansa leimataan kyseenalaiseksi. Kyseessä ei ollut mikään mielenosoitus vaan hyvä pyrkimys toimia hyvyydellä pahuutta vastaan. Ja kyllä, kansallissosialistista liikehdintää voi kutsua pahuudeksi.

Koko keskustelu tuntuu menevän yksityiskohtien hieromiseen ison kuvan kustannuksella. Sen mitä minä olen ymmärtänyt, osa järjestäjistä tahtoi natsien tilalle alpakoita ja osa keskittyi vain mukavan koko perheen tapahtuman järjestämiseen. Yhtä kaikki, alpakoita, ei natseja.

Pystyn ymmärtämään joidenkin keskustelijoiden puhetta luottamuksesta ja avoimuudesta tietyiltä osin. Monissa puheenvuoroissa, joissa alpakkatapahtumaa ja sen motiiveja on kyseenalaistettu, tuntuu olevan läsnä ilmiö nimeltään Tolkun ihminen. Pidän sitä pyrkimyksenä ulkoistaa itsensä yhteiskunnallisesta keskustelusta, nousta ilmöiden yläpuolelle ja asettaa esimerkiksi ihmisoikeuksien puolustajat ja natsit äärilaidoiksi pysyen itse tukevasti ja turvallisesti keskellä.

Pidän tätä ajattelukulkua vaarallisena. Martin Luther Kingin sanoin pahinta ei ole pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus.

Nyt hyvät ihmiset eivät olleet hiljaa ja katsoneet sivusta, kun natsit kokoontuvat ja marssivat ja osoittavat mieltään siinä, missä muutkin. He yrittivät tehdä jotain. Toisin kuin moni muu.

Ajassa, jossa yhteiskunta jakautuu yhä enemmän ja ihmiset kääntyvät toisiaan vastaan, on hyvin ymmärrettävää että moni kokee ahdistusta ja hakee turvaa. Turvaa haetaan puolueettomuudesta ja hiljaisuudesta. Kun tarpeeksi pitkään toistellaan, että ”ääripäiden” huutelu ei kosketa keskellä olevaa suurta enemmistöä, siihen aletaan jopa uskoa.

Tällöin annetaan ymmärtää, että suuri enemmistö on jotain natsien ja ihmisoikeuksia puolustavien ihmisten välistä. Tällöin annetaan koko länsimaista demokratiaa halveksivan natsiliikkeen määritellä osaltaan, mitä suuri enemmistö myös edustaa. Tällöin siirretään suurta enemmistöä pois länsimaista demokratiaa ja ihmisoikeuksia puolustavan janan ”äärilaidasta” kohti natsinurkkausta.

Tänään on uutisoitu tuoreesta EU-raportista, jonka mukaan Suomi on Euroopan syrjivimpiä maita. Yhdenvertaisuusvaltuutettu kommentoi, että raportti on selkeä osoitus siitä, että Suomessa on paljon rasismia.

Tämä ei ole hyvä uutinen ihmisoikeuksien eikä satavuotiaan Suomen kannalta. Koko tolkun ihminen -myytti on hylättävä ja suomalaisten tulee sanoa yhdessä ei kaikelle rasismille ja syrjinnälle. Järjestäytynyt rasismi tulee kieltää lailla.

Tänään, YK:n ihmisoikeuksien päivänä on syytä muistaa YK:n yleiskokouksen hyväksymän ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen sanat vuodelta 1948:

”Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.”

Ihmisoikeuksien puolustaminen ei ole mikään ääripää vaan kaikkein tärkeimmän eli jokaisen ihmisen jakamattoman ihmisarvon kunnioitusta. Ei anneta natsien laajentaa arvo- ja ajattelumaailmaansa kohti suuren enemmistön arvo- ja ajattelumaailmaa, historia tarjoaa tästä karmaisevia esimerkkejä.”

Lähde: Facebook

22 thoughts on “Vihreiden Touko Aalto puolustaa alpakkatapahtumaa ja väittää 612-kulkuetta natsimarssiksi

 • 11.12.2017 at 11:40
  Permalink

  Pitäisiköhän jo jonkun kulkueeseen osallistuneen koeponnistaa tuon vihapuheen kiihottamisena kansanryhmää vastaan?

  Reply
 • 11.12.2017 at 12:05
  Permalink

  Tyypillistä vihervasemmistoa. Vaietaan ja valehdellaan. Jos ”alpakan” järjestämiseen osallistunut myöntää että kyseessä oli tarkoitus häiritä Suomen itsenäisyyttä juhlistavaa 612 – kulkuetta niin ei siinä Touko-pojun puheet paljoa enää muuta.
  Touko myös tuntuu määrittelevän mikä on ”hyvä” tai ”huono” keskustelu. Nyt ”alpakan” aiheuttama keskustelu oli tai on ”huono” koska siinä paljastettiin Toukon hengenheimoilaisten propagandistinen, valheellinen toiminta. ”Hyvä” keskustelu olisi ilmeiseti sitä että Suomen itsenäisyyttä juhlistava 612 – kulkue olisi yksimielisesti julistettu itsensä …… järjestämäksi natsien kulkueeksi eikä kukaan olisi tai esittäisi eriäviä mielipiteitä. Kuten ei muutoinkaan vihervasemmistolaisessa keskustelussa, kaikki eriävät mielipiteet ovat sitä ”huonoa” keskustelua.
  Touko-poju, nuori kun vielä on, ei ole vielä oppinut sitä että mitä tiukemmin kattilan kansi suljetaan, sitä rajumpi on sitten se kattilan hajoaminen. Koska vapaaseen, demokraattiseen yhteiskuntaan pitää kuulua olennaisena ja välttämättömänä osana vapaa sana, keskustelu ja mielipiteet. Jokainen yhteiskunta ja järjestelmä on tässä maailmassa hajonnut jos se on perustunut epädemokraattiiseen hallintoon. Niin kävi Ranskassa, Tsaarille, Hitlerille (siis Kansallis Sosialisteille), Francolle, Kommunisteille Neuvostoliitossa ja niin tulee käymään joka kerta. Joskus siihen menee kymmenen vuotta, joskus viisikymmentä mutta aina demokratia voittaa.

  Reply
  • 11.12.2017 at 12:16
   Permalink

   Jep. Historia osoittaa että aina jossakin vaiheessa kansa lähtee kaduille ja silloin joillekin tulee kiire yrittää paeta helikopterilla palatsiensa katoilta..

   Reply
 • 11.12.2017 at 12:08
  Permalink

  Touko ”Alpakka” (vai Pupu) Aalto voisi otta ne puna-vihreät Karl Marxin valmistamat lasit silmiltään ja katsoa sekä maailmaa että totuutta silmiin.

  Ensiksikin hän peräänkuuluttaa rohkeita suomalaisia. Ja heti perään haukkuu heitä natseiksi, ymmärtämättä edes mitä sana natsi tarkoittaa ja ketä/mitä sillä tarkoitetaan.

  Toiseksi Toukon pitäisi hyväksyä se tosiasia että 612 marssi on jo vuosia vanha Suomalainen perinne, joka on lähtenyt viime aikoina samalta paikalta samaan aikaan, ja sille oli haettu lupa paljon ennen keinotekoista Pupu-tapahtumaa.

  Kolmanneksi Toukon pitää ymmärtää että pupu-tapahtumaa eivät järjestänet vanhemmat (en väitä etteikö luvan hakijalla olisi lapsia) vaan yksityiset henkilöt kiusaamis tarkoituksessa.

  Neljänneksi Toukon pitäisi ottaa kantaa musikkivalintaan. Onko ”Sandstorm” sopivampaa musiikkia lapsille, alpakoille vai pupuille? Mitkä näistä eläimistä elävät sellaisella alueella jossa ko. musiikkia soitetaan?

  Viidenneksi, Toukon pitäisi varsinkin vihreänä ymmärtää että alpakoiden ja pupujen luonnollisessa elinympäristössä on ruohoa. Ei nupulakiveä.

  Joten, HJK:n tarjoama kenttä oli paljon parempi vaihtoehto. Vieressä olisi toki ollut Töölön puisto ja Sibeliuksen puistokin. Eikä matkaa olisi ollut kuin muutamia kymmeniä metrejä. En ole varma soitettiinko stadionilla Sandstormia, mutten ainakaan kuullut sitä.

  Linnankin juhlista huolimatta, Hyvää itsenäisyyspäivää Toukollekkin. Kunhan vain muistaa kuka maksaa hänenkin palkkansa. Ja antaa lausuntoja sen mukaan.

  Reply
 • 11.12.2017 at 12:08
  Permalink

  Kyllä on pihalla tuokin ukko,voe helevettiläinen.

  Reply
 • 11.12.2017 at 12:12
  Permalink

  Koko tuokin vuodatus perustuu pääosin vain sille, että omat harhat ja tulkinnat yleistetään koskemaan kaikkia.

  ”Minä koen että tuo on natsi, sen on oltava natsi. Vaikka en osaa kertoakkaan mitä pahaa siinä on tai mitä pahaa on kansallissolialismissa. Se nyt vain kuulostaa hyvältä vastustaa jotain semmoista mihin voi projisoida kaiken sen mitä ei halua nähdä siellä missä sitä aitoa pahuutta on.”

  Nä jätkät leikkii vasemmistoa, mutta vastustaa ihmisiä jotka vastustavat elintasosiirtolaisuutta, kansallisomaisuuden myymistä, joukkoraiskaajien ja militanttien radikaalimuslimien tungosta korruptiota valtiotasolla etc.

  MITÄ VITTUA?

  Reply
 • 11.12.2017 at 12:13
  Permalink

  Tuokin vitun kommaripaska voisi kokeilla uljasta ja syrjinnänvastaista alpakointiansa siten että ottaisi sateenkaarilipun ja ratsastaisi se lippu hulmuten sillä alpakallaan vaikkapa Rinkebyhyn. Kilveksi voisi paskemmistolle tuttuun tapaan ottaa jonkun pikkulapsen.

  Reply
 • 11.12.2017 at 12:17
  Permalink

  Nyt Touko on tapansa mukaan niin pihalla. 612-soihtukulkue oli juurikin ns tolkun ihmisten marssi.

  Reply
 • 11.12.2017 at 12:21
  Permalink

  En ymmärrä tuota Toukon vihapuhetta natseista. Tuollainen väkivallan lietsominen pitäisi olla tuomittavaa. Missä pers… ne ”vihapoliisit” nyt luuraa kun olisi oikea saalis tarjolla? Vihreä aate, miksi se ei kasva? Siksi koska jos haukkuu taviksia natsiksi niin se tuskin kannatusta lisää. Olet todellakin nimesi veroinen johtaja Touko.

  Reply
 • 11.12.2017 at 12:23
  Permalink

  Ashkenazi Aalto nimittelee kansallismielisiä natseiksi, ollen itse hyvinkin rasisti. Maailmaa halaava pankkiirien juoksupoika ei vain näe malkaa omassa silmässä. Ensivuonna 612 kulkueeseen täytyy ottaa alpakoita mukaan soihtujen kantajiksi, vaikka mieluummin näkisin suomenhevosia joita on myös hävitetty 1960 luvulta alkaen muualta tuoduilla lämminverisillä vieraslajeilla.

  Reply
 • 11.12.2017 at 12:29
  Permalink

  Touko iski nyt kätensä alpakan paskaan..

  Tyypillinen globalisti, joka yrittää hyötyä muiden kustannuksella.. näitähän maassamme riittää.

  Ens vuonna 2018 järjestetään 612-isänmaallinen kulkue, joka ulottuu Töölöntorilta Hietaniemeen.

  Reply
 • 11.12.2017 at 12:51
  Permalink

  Oikeassa olet Touko siinä että nämä ”hyvät” ihmiset tekevät jotakin. Ainahan ne tekevät, nimittäin heittelevät kiviä, kananmunia, pommaja ja ties mitä.
  Soihtukulkue ei ole koskaan ikinä milloinkaan aiheuttanut mitään haittaa tai vaaraa kenellekään.
  Ei tosin myöskään oikeiden natsien marssit.
  Väkivalta on poikkeuksetta ollut vassarianarkistien aloittamaa.
  Lisäksi he ovat tuhonneet ikkunoita, polttaneet autoja ja busseja!
  Itse kansallissosialismihän nimenomaan haluaa demokratiaa ja hyvinvointia kansallisvaltiolle eikä ole mitenkään sotaisa aate.

  Reply
 • 11.12.2017 at 13:49
  Permalink

  Suurin osa näistä natsien vastustajista ei edes tiedä mitä kansallissosialismi on.
  Vastarintaliikkeen visio pohjoismaiden muodostamasta valtiosta tosin on toteutumatonta utopiaa, säilyttäkäämme vaan nämä kansallisvaltiot.
  Ruotsi kylläkin muuttuu kalifaatiksi muutamassa kymmenessä vuodessa, sitten olemme Venäjän ja muslimimaan välissä. Mitähän siitäkin tulee?
  Ainakin kaikkinainen yhteistyö ja turismi loppuu Ruotsin kanssa, varmaan täytyy rakentaa muuri länsirajalle.

  Reply
 • 11.12.2017 at 14:11
  Permalink

  Vittu että on sekaisin kaveri….Touko herää

  Reply
 • 11.12.2017 at 14:47
  Permalink

  Vihervasemmisto ja heidän anarkistinsa ovat saaneet melskata vapaasti ihan poliittisen poliisinkin suojeluksessa niin pitkään, että luulevat itsekin jo olleensa oikealla asialla, mistä on osoituksena Touko Aallonkin keinotekoinen ja ontto puolustelupuhe. Hiljalleen rupeavat tajuamaan hekin, että Suomen kansalla alkaa olla mitta täysi sitä ruosteenpunaista valehtelua ja läpi politiikan mädättävää kieroilua salailuineen valtamedian tarjoamalla myrkyttävällä tuella rikastettuna. Sitä kokoomuseliitin hyväuskoisina hölmöinä toimivan vihervasemmiston pompottelua.

  Alkaa koittaa totuuden aikakausi. Kansakunta on heräämässä unestaan ja ryhtyy puolustautumaan. Puolustamaan kotimaataan ja sen kansaa, omaa kansaansa, tunkkaisena ja verisenä vellovalta ”uusi maailmanjärjestys”-globalismilta. Ymmärtämään, että vaikutusvalta omaan maahan 100-prosenttisesti on 99 kertaa arvokkaampaa, kuin vaikutusvalta siihen EU:n osana 1-prosenttisesti.

  Reply
 • 11.12.2017 at 14:59
  Permalink

  Sorempi linkki viheraallon postaukseen. Keskustelu sen alla yltää kerta toisensa jälkeen absurdiuteen.
  Ja monet viherpunikit kunnostautuvat tietenkin argumentointivirheisiin, ykkösenä guilt-by-association (esim. joku Juha Petteri Jokiaakso yrittää mustamaalata Alexi Valavuorta eli mitätöidä hänen esittämää ajatusta sillä, että tämän ohjelmassa on joskus esiintynyt joku jolla on ollut ”nazitatzka” *pöyristys*) ja savusilakkaa lentää tietenkin hinkeittäin vasemmalta kuten aina. https://www.facebook.com/touko.aalto/posts/10156072663667427

  Reply
 • 11.12.2017 at 16:10
  Permalink

  Kunhan nyt muslimimaat allekirjoittavat sen YK:n ihmisoikeuksien julistuksen, niin palataan sitten asiaan. Ja kun on itse välttynyt näkemästä natseja ja saanut olla turvassa niiden väkivallalta, pitäisi kai ihan uteliaisuuttaan matkustaa ensi Itsenäisyyspäivänä Helsinkiin, kun siellä niitä tuntuu olevan tuhansia ja taas tuhansia. Tietäisi edes miltä ne näyttäväy. Koko alpakkajuttu on surkuhupaisa, mutta tarkoitus pyhitti taas kerran keinot. Se onnistuu vihervasemmistolta, joiden väkivaltakin on tunnetusti parempaa, kuten esim. siniristilippujen varastaminen yksityisten ihmisten pihoilta ja tuikkaaminen tuleen.

  Reply
 • 11.12.2017 at 18:02
  Permalink

  Toukkispoukkis yrittää saaja äänösii kaikin keinoin vaikka vähä joutuskii keksi in tarinoita….

  Reply
 • 11.12.2017 at 20:10
  Permalink

  Toukopoika taisi mennä aallon pohjaan eikä
  pääse ylöspäin.

  Reply
 • 12.12.2017 at 13:42
  Permalink

  Aaltohan on Arhimmäen kanssa vasemmistoanarkisti, se vasta vaarallista on lasten suhteen.

  Reply
 • 12.12.2017 at 13:47
  Permalink

  Touko ei kehannut edes uutta sutturaansa linnaan tuoda, pelkäsi, että hyppää jonkun muun kelkkaan.

  Reply
 • 13.12.2017 at 00:51
  Permalink

  ”Alpakka-tapahtuma oli hyvä esimerkki hyvästä tapahtumasta ja sitä seuranneesta huonosta keskustelusta.”
  Eiköhän se kylvöpojallekin kohta selviä, mitä kello on lyönyt

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.