Göteborgissa polttopulloisku juutalais-synagogaan – turvatasoa nostettu myös Helsingissä

Kolme ihmistä on pidätetty Ruotsin Göteborgissa. Lauantai-iltana juutalaiseen synagogaan tehtiin polttopulloisku. Poliisi pidätti henkilöt sunnuntaiaamulla epäiltyinä tapahtumaan.

Ketään ei loukkaantunut iskussa ja aineellisilta vahingoilta vältyttiin. Ruotsin suojelupoliisi (Säpo) ryhtyi heti toimenpiteisiin yön aikana.

Synagogan yhteydessä oleva yhteisökeskus oli auki tapahtuman aikana. Keskuksessa oli tapahtuma hetkellä menossa avoin nuorisotapahtuma, jossa oli arviolta 20 – 30 osallistujaa.  ”Pihalla oli voimakas tulipalo, mutta vesisade taltutti palon nopeasti” Kertoo Allan Stutzinsky synagogasta.
Yksi tapahtumaan osallistuneen äiti kertoo, että ”vartijat määräsivät lapset pakenemaan kellaritiloihin”.

Synagogassa on aina vartiointia, kun siellä järjestetään tapahtumia, yhden tapahtumaan osallistuneen lapsen äiti kertoo. Hän on erittäin huolissaan ja järkyttynyt tapahtumasta.

Aiemmin tällä viikolla Malmössa ja Tukholmassa muslimit osoittivat mieltään Yhdysvaltain presidentin päätöksestä, tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Arabimaat ovat paheksuneet päätöstä ja muun muassa Hamas on käskenyt avoimesti hyökkäämään Israelia ja Yhdysvaltoja vastaan.

Myös Suomessa lauantainen isku on nostanut turvatoimia juutalaisessa seurakunnassa. Tukea odotetaan myös poliisilta. Seurakunnasta toivotaankin, että valtio osallistuisi kustannuksiin, jotka aiheutuvat turvatoimista.

Helsingin poliisista kerrotaan, että poliisi tekee yhteistyötä juutalaisen seurakunnan kanssa, mutta ei kerro yksityiskohdista.

Asiasta uutisoi DN ja YLE

6 thoughts on “Göteborgissa polttopulloisku juutalais-synagogaan – turvatasoa nostettu myös Helsingissä

 • 10.12.2017 at 16:46
  Permalink

  hehee trump sai taas Euroopassa säpinää aikaiseksi. Nyt alkaa synakookat ja moskeijat roihuta, aina vuoroin vieraissa.Kehottaisin muuttamaan kyseisten uskon majojen liepeiltä kauemmaksi, voi tulla kuumat paikat.

  Reply
 • 10.12.2017 at 17:22
  Permalink

  Kaikissa valtavalemedian uutisissa, eikä vähiten YLE:n ”uutisissa” on visusti varottu sanomasta että mikä porukka se nyt näitä polttopulloiskuja tekee.

  Reply
 • 10.12.2017 at 18:46
  Permalink

  Onko Sipilä ja suvaitsevaisto shokissa, pöyristynyt ja pahoittanut mielensä?
  Synagogassa oli naisia ja lapsia, en voi lakata itkemästä vaikka kyynelkanavat tulehtuu!
  Kuka sanoo ensimmäisenä että tapahtuneella yksittäismatujen yksittäisrikastuksella ei ole mitään tekemistä islamin ja muslimien aka mielenterveysongelmaisten geenirikastajien ja kultamunien kanssa?
  Nyt tarvitaan ”peli poikki”-mielenosoituksia, muslimien julkista ja kirjallista irtisanoutumista antisemitismistä ja natsismista sekä tehokasta katumista koraanin oppien noudattamisesta.

  Reply
 • 10.12.2017 at 18:52
  Permalink

  Miksi kantaväestö laitetaan maksamaan näiden kahden ryhmän välisiä erimielisyyksiä? Mitä veronmaksaja hyötyy tarjoamastaan suojelusta?

  Reply
  • 10.12.2017 at 19:13
   Permalink

   Katsos kun monikulttuurisuus on niin ihqua!
   Se rikastuttaa tätä tylsää pimeää kylmää maata.
   Lisää vaan kaikkia eri uskonsuuntauksia ym. että saadaan koko yhteiskunta hajalle. Sitten on helppo siirtyä liittovaltioon ja kansainvälisen eliitin orjuuteen.

   Reply
 • 10.12.2017 at 19:55
  Permalink

  Kumma ettei Niinistö ole ottanut kantaa, kuten otti, oliko se nyt Kouvolassa kun joku juovuspäissään heitti muovipullon, jossa oli palamatonta nestettä tiiliseinää vasten.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.