Norja julkisti ”pakotteet” Amazonin sademetsien takia

Amazonin sademetsien suuri tukija ja hyväntekijä Norja on pudottanut vuotuista apupakettiaan 60 prosentilla.

Syynä apurahaleikkauksille on sademetsien kaataminen. Norjan ympäristöministeri Vidar Helgesen on puheessaan sanonut

”Kun metsien hävitys kasvaa, maksut vähenevät”

Vuonna 2016 metsäkato kasvoi, mutta on kuitenkin hidastunut vuodesta 2016, vuoteen 2017 ja Norja lupaa nostaa määrärahoja, jos kehitys jatkuu samana. Tällä hetkellä Norja maksaa sademetsien suojelusta 42 miljoonaa dollaria.

Vuosittaiset metsätappiot ovat noin 19 000 neliökilometriä.

3 thoughts on “Norja julkisti ”pakotteet” Amazonin sademetsien takia

  • 9.12.2017 at 12:56
    Permalink

    Norjalaiset osaavat sentään reagoida tarvittavalla tavalla, vaikka en usko näiden ”rahojen lapioimisen” muuttavan mitään ympäristöasioissa miksikään. Rahat valuvat aivan kuten ns. kehitysavut sun muut ”nenäpäivät” huitsin nevadaan eli korruptoituneiden kohdemaan viranomaisten hallinnon käsiin tai sitten organisaatio nielee Leijonanosan koko rahamäärästä jolloin reaalinen vaikutus on mitätön. Sanonta ettei rahalla voi ostaa kaikkea, pitää paikkansa tämän tyyppisissä ”hankkeissa” siten, ettei raha ”korjaa” mitään, vaan aiheuttaa lahjoitettuna vain ahneuden ilmiön kaikkien niiden ympärillä, jotka vain näkevätkin nuo houkuttelevat seteliniput. Ja kaiken kukkuraksi ”sademetsä” tulee aika harvoin perimään ”saataviaan” ”baltialaisten” kanssa.
    Jos Norjan reaktiota sentään vertaa Suomeen, niin Hölmölä saadessa tälläisiä ”uutisia”. Salaa sen kansalaisiltaan tai vähättelee sen merkityksettömäksi ja mikä meikäläisintä. Lisää ties monenteenko potenssiin lisättynä ”avustusraha” määrää ikään kuin täydellisen veronmaksajille koituneen flopin kunniaksi aivan kuin kiusalla jo valmiiksi harmistuneiden kansalaisten harmiksi.

    Reply
  • 9.12.2017 at 18:57
    Permalink

    Suomi ei sensijaan suotta tulosten perään kysele kun jakaa holtittomasti rahaa maailmalle -meidän päättäjiä ja virkamiehiä ei kiinnosta paskaakaan minne rahat päätyvät. Vain henkilökohtainen hyötyminen johtaa toimintaa, veronmaksajien selkänahasta revityillä rahoilla on helppo kerätä kunniaa ja korruptiorahaa itselleen.

    -Maan tapa? Kuka valvoo minne rahat katoavat? Vai valvooko kukaan?

    Reply
  • 10.12.2017 at 13:51
    Permalink

    Penniäkään en enää vuosiin ole lahjoitellut mihinkään enkä aijo…. max 5% menee itse asiaan loput byroon hoitoon… ja joku nostaa osinkoja lahjoitetuista rahoista!

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.