Samuli Voutila kommentoi Kuopion kohun jälkipyykkiä

Yle uutisoi, että kuopiolaisvaltuutettu Samuli Voutila arvostelee kaupungin itsenäisyyspäivän juhlan monikulttuurisuusteemaa.

Tämä aiheutti kiivastakin keskustelua ja puhetta eri medioissa. Keskusteluun on osallistunut niin Vihreät kuin Kuopion virkamiehet sekä Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Kantanen.

Nykysuomi oli yhteydessä Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja ja valtuutettu Samuli Voutilaan haastattelun merkeissä ja halusimme tietää, että missä mennään ja millaisissa tunnelmissa lähdetään itsenäisyyspäivää viettämään. Kun Ylen Jukka Eskanen oli nostanut Voutilan blokikirjoituksen päivän uutisaiheeksi.

Yle kirjoittaa, että Kuopiossa käydään keskustelua monikulttuurisuudesta osana kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaa, mutta tiistai-iltaan menneessä ei Yle:n eikä Savon Sanomien yksikään toimittaja ei ole ollut Voutilaan yhteydessä. Hän toteaa että

”Blogini on julkinen ja mielipiteeni asiaan tuli varmasti sitä kautta selville.”,

mutta mukava ja iloinen savolaismies ei anna tämänkään lannistaa. Hän on tottunut, että on joskus kovankin arvostelun kohteena, joskin välillä ihan ilman omaa syytä.
Perussuomalainen on tottunut kaikkeen. Nyt sentään sananvapautta ei rajoitettu, kuten kävi muutama viikko sitten kun hän kertoi Facebookissa, että ”mies ei voi synnyttää lasta”. Tästä kommentoinnista tuli bannia. Voutila on savolainen ja rakastaa isänmaataan ja ihmetteleekin mihin tämä maa on menossa.

Nykysuomi muistuttaa lukijoitaan seuraavasti. Savolaista kuunnellessa, vastuu siirtyy kuulijalle ja tämä pätee näköjään myös luettuun tekstiin. Voutila kirjoitti Savon Sanomien blokissa 4.12.2017 muun muassa seuraavasti.

”Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati järjestetään samaan aikaan kaupungissa. Eväät isänmaalliseen päivään ovat siis olemassa. Kaupunki päättikin toisin, jostain kumman syystä päättänyt, että itsenäisyysjuhla on monikulttuurinen. Luulisi, että edes juhlavuotena uskaltaisimme olla ylpeitä suomalaisuudestamme ja Suomesta. Valitettavasti kaupunkimme näkee asian toisin.”

Arvasitko että kirjoitus saa osakseen näin kovaa arvostelua?

En koe saaneeni arvostelua muilta kuin Ylen jutussa mainituilta poliitikoilta. Kuopiolaisilta ja äänestäjiltäni olen saanut yksinomaan positiivista palautetta. Aiheen nostaminen keskusteluun oli selvästi kuopiolaisille tärkeä asia.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Kantanen paheksuu ja on huolestunut kirjoituksestasi. Oletteko olleet hänen tai muiden kuopiolaisvaltuutettujen kanssa keskusteluissa asiasta?

En ole keskustellut vielä muiden valtuutettujen kanssa, mutta valtuustoryhmämme jäsenet ovat antaneet positiivista palautetta. Perussuomalaiset asettaa aina Suomen ja suomalaiset etusijalle.

 

Otit kirjoituksessasi kantaa, että monikulttuurisuuskeskus Kompassin rahoitus pitää lopettaa. Miksi?

Kompassi tulee lakkauttaa, sillä ei ole veronmaksajien tehtävä rahoittaa poliittista monikulttuurillisuutta. Jokainen voi toki harjoittaa kotonaan minkälaista kulttuuria tahansa, mutta ei veronmaksajien rahoilla.

Myös Vihreät ehti tyrmäämään sinut mm ”Sisäänpäin sulkeutumalla muutumme vain pienemmiksi, kun taas kasvaminen on mahdollista vain olemalla avoinna uudelle” mikä on vastineesi tälle?

Mitä vihreiden vastineeseen tulee, niin puhetta tähän maailmaan riittää. Kannustaisin heitäkin ajattelemaan, mikä on Kuopion ja kuopiolaisten etu. Vai ajavatko he kenties joiden muiden maiden tai kansalaisten etua?

Vietämme tänään itsenäisyyspäivää mitkä terveiset haluaisit kertoa Kuopiolaisille ja 100 vuotiaalle Suomelle?

Terveiseni Suomelle ja kuopiolaisille: Olkaa ylpeitä suomalaisuudestanne ja Suomesta. Vaalikaa ainutkertaista kulttuuriamme, kieltämme, tapojamme ja maatamme. Antakaa sinivalkoisen sydämenne sykkiä ja olkaa ylpeitä juuristanne. Erityisesti savolaisista.  Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille ja oikein mukavaa joulunajan odotusta! Työ Suomen, Savon ja suomalaisten puolesta jatkuu.

Lue koko kohukirjoitus tästä

6 thoughts on “Samuli Voutila kommentoi Kuopion kohun jälkipyykkiä

 • 6.12.2017 at 10:24
  Permalink

  Aina välillä kuuluu järjen ääni huutona monikulttuurisuuden pimeydestä 😉

  Reply
 • 6.12.2017 at 12:38
  Permalink

  Kaiken kaikkiaan suoraselkäistä puhetta. Tavallaan olkia kohauttaen ohitti poliittisten vastustajiensa typeryyden, kuten kuuluukin. Oikea mies oikealla paikalla.

  Reply
 • 6.12.2017 at 15:26
  Permalink

  Faktahan on se että suomen itsenäistymisessä 100 vuotta sitten ei neekereillä ollut osaa eikä arpaa.

  Reply
  • 6.12.2017 at 15:41
   Permalink

   Mutta, tänään sen menettämisessä, he ovat avainasemassa viherkommareitten ohella!

   Reply
 • 6.12.2017 at 18:47
  Permalink

  Mistä tietää, että mies puhuu järkeä? Siitä kun hihhulit saavat hepulin.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.