Onnitteluni 100-vuotiaalle Suomelle

Onnittelen tänään 6.12.2017 100 vuotta täyttävää Suomea.

Suomi on ollut menestystarina vailla vertaa. Köyhästä maailman äärten peräkylästä on kehittynyt 100 vuodessa nykyaikainen valtio, joka on monilla eri mittareilla mitattuna yksi maailman parhaista yhteiskunnista.

Suomen eduskunnan 6.12.1917 hyväksymän senaatin itsenäisyysjulistuksen alkupuolella ovat seuraavat sanat:

”Suomen kansa tuntee syvästi, ettei se voi täyttää kansallista ja yleisinhimillistä tehtäväänsä muuten kuin täysin vapaana. Vuosisatainen vapaudenkaipuumme on nyt toteutettava; Suomen kansan on astuttava muiden maailman kansojen rinnalle itsenäisenä kansakuntana.”

Suomalaisten vapaudenkaipuu ilmeni voimakkaasti myös viime sotien aikana, kun sekä valkoinen että punainen sotilas taistelivat rinnakkain idän vyöryä vastaan.

Suomalaisten vapaudenkaipuu tulee ilmi tänä päivänä siinä, että yhä useammat suomalaiset kokevat, että Suomi on luovuttanut liikaa itsenäisyyttä pois Euroopan unionille viimeisten 22 vuoden aikana.

Moni suomalainen kokee itsenäisyysjulistuksen tavoin, että Suomi ei voi täyttää kansallista tehtäväänsä muuten kuin täysin vapaana.

Tällä hetkellä, Suomen juhliessa itsenäisyyden 100-vuotispäivää, ei voida sanoa, että Suomi olisi täysin vapaa.

Isänmaallisten suomalaisten onkin toimittava sitkeästi ja periksi antamatta sen hyväksi, että Suomesta tulee jälleen täysin vapaa ja todella itsenäinen maa.

Kiitos Jumalalle, kansojen kohtaloita säätävälle Kaitselmukselle, että näin tulee vielä tapahtumaan!

Suomen vapauden aamunkoitto on lähellä.

”Yön vallat aamun valkeus jo voittaa, sun päiväs koittaa, oi synnyinmaa.”

Finlandia/ V. A. Koskenniemi

-Jouko Piho

One thought on “Onnitteluni 100-vuotiaalle Suomelle

  • 21.2.2018 at 17:19
    Permalink

    Suomi ei ole 100 vuotias, silloin kun suomi liittyi eu syöpään, tämän maan itsenäisyys meni siinä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.