Ministeri Risikko: Yhteistyön ja suvaitsevaisuuden Suomessa ei tule suvaita kaikkea

Sisäministeri Paula Risikko korosti yhteistyön ja suvaitsevaisuuden merkitystä Suomen menestyksen takaajana puhuessaan itsenäisyyspäivän juhlassa Jaakko Ilkan koululla Ilmajoella 2.12.2017. Samalla sisäministeri muistutti puheessaan, ettei kaikkea tule suvaita. Risikko vaati suhtautumaan jyrkän kielteisesti kaikkeen häirintään, oli se sitten henkistä tai ruumiillista.

– Suomen kaltaisen pienen maan menestyksen avainsana on yhteistyö. Sen merkitystä yksilöiden, sukupolvien, viranomaisten ja valtioiden välillä ei voi korostaa liikaa. Yhteistyö saa aikaan yhteisiä päätöksiä ja yhteistä toimintaa, joka hyödyttää koko Suomea ja kaikkia suomalaisia, ministeri Risikko sanoi.

Risikko painotti, ettei yhteistyöhön pyrkiminen tarkoita sitä, että joutuisi luopumaan omista periaatteistaan ja ihanteistaan. Hänen mukaansa se tarkoittaa sitä, että kukin ottaa huomioon myös toisen tai toisten osapuolten mielipiteet ja näkemykset.

– Suomalaisten arjessa tämä tarkoittaa suvaitsevaisuutta, Risikko alleviivasi.

On luonnollista ihmetellä outoa

Risikko muistutti olevan sisäänrakennettua, että ihminen vierastaa uutta ja erilaista. Se lienee ollut selviytymisemme perustana yhteiskuntamme varhaisimmissa vaiheissa, kun uusi ja vieras on ollut todellinen uhka ja todennäköinen riski.

– Maailma on kuitenkin tullut luoksemme, ja satavuotias itsenäinen Suomi on osa maailmanlaajuista ihmisten ja ilmiöiden verkostoa.

Digitaalisessa, globaalissa ja virtuaalisessa maailmassa kaikki on vain silmänräpäyksen päässä. Myös reaalimaailmassa, siinä varsinaisessa todellisuudessa, olemme osa ihmiskuntaa, jossa kaikki ihmiset ovat keskenään erilaisia. Erilaisuus ei merkitse eriarvoisuutta. Kaikki ovat ihmisinä samanarvoisia ja ansaitsevat toisten arvostuksen ja kunnioituksen.

Kaikkea ei pidä suvaita

Samalla Risikko kuitenkin muistutti, ettei kaikkea tarvitse eikä saa suvaita. Hän viittasi viime aikoina julkisuudessa käytyyn keskusteluun sukupuolten välisen tasa-arvon ja koskemattomuuden loukkauksista.

– On tärkeää, että tämä asia on noussut julkiseen keskusteluun. Suhtaudun, ja kehotan kaikkia suhtautumaan, jyrkän kielteisesti kaikkeen häirintään, olipa se sitten henkistä tai ruumiillista. Koulumaailmassa se ilmenee kiusaamisena ja muina yhtä vastenmielisinä ja tuomittavina tekoina. Satavuotias Suomi ei ole sellainen maa, jossa saa ja voi loukata kanssaihmistä sanoilla tai teoilla, Risikko painotti.

Lähde: Sisäministeriö

4 thoughts on “Ministeri Risikko: Yhteistyön ja suvaitsevaisuuden Suomessa ei tule suvaita kaikkea

 • 4.12.2017 at 09:24
  Permalink

  Ministeri Risikko ”puhui kauniisti, mutta täyttä paskaa!!!” by Presidentti J.K. Paasikivi (1870-1956).
  Rusakko puhui aivan kuten Tavja Havonen pahimmillaan.
  Paras tapa olisi ollut kunnioittaa tuotakin tilaisuutta ja 100-vuotiasta Suomea, että hillotolppa mininsteri olisi jäänyt kotiinsa pierimään.

  Reply
 • 5.12.2017 at 06:44
  Permalink

  Nämä ovat valmiita mihin tahansa. Veikkaan, että pian vainotaan ihan väärin ajattelijoita ja todellakaan ei suvaita, vaan viedään vankileireille tai saunan taakse. Kirjallisuutta ratsataan ja poltetaan. Tuon saastan puheista näkee jo tuon kaiken ja maailman menosta ja viimeaikaisista tapahtumista

  Reply
 • 5.12.2017 at 15:49
  Permalink

  Niin Suomessahan ei tietenkään suvaita mitään, mikä ei edusta itsetuhoa ja myrkkyä. Onhan tämä kommunistimaa. Kaikki muut kuin kommunismia edustavat asiat kielletään paheksumisen jälkeen. Kaikki terve kielletään ja on kirosana. Kaiken pitää edustaa itsetuhoa ja myrkkyä. Rappiota ja mädätystä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.