Trump vetää Yhdysvallat pois YK:n maahanmuuttosopimuksesta

Yhdysvallat on ilmoittanut vetäytyvänsä maahanmuuttoa koskevasta maailmanlaajuisesta sopimuksesta. YK:n ei-sitovan maahanmuuttosopimuksen tarkoituksena oli edistää maahanmuuttoa koskevaa kansainvälistä yhteistyötä.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hallinto on vetänyt Yhdysvallat pois YK:n sopimuksesta kansainvälisten maahanmuutto- ja pakolaiskysymysten koordinoimiseksi ja parantamiseksi.

Yhdysvaltain YK-edustusto on ilmoittanut 2.12.2017 YK:n pääsihteerille, että maa eroaa kansainvälisestä siirtolaisuussopimuksesta.
Yhdysvaltain suurlähettiläs YK:ssa Nikki Haley sanoo:

”Amerikka on ylpeä maahanmuuttaja perinnöstään sekä pitkäaikaisesta moraalisesta johtajuudesta tukea maahanmuuttajia ja pakolaisia ympäri maailmaa. Yksikään maa ei ole tehnyt enempää kuin Yhdysvallat, ja meidän anteliaisuutemme tulee jatkumaan. Mutta päätökset maahanmuuttopolitiikasta tekevät vain amerikkalaiset ja amerikkalaiset yksin ”.

Haley lisää vielä

”Me päätämme, mikä on paras tapa valvoa rajojamme ja kenellä on lupa tulla maahamme. New Yorkin julistuksen kansainvälinen lähestymistapa ei yksinkertaisesti ole yhteensopiva Yhdysvaltojen itsemääräämisoikeuden kanssa”.

Suomessa perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari twiittaa:

”Me päätämme, mikä on paras tapa valvoa rajojamme ja kenellä on lupa tulla maahamme. Go Trump USA vetäytyi pois kansainvälisestä siirtolaissopimuksesta”.

Trumpin hallinto on vetäytynyt useista Obaman hallinnon aikaisista kansainvälisistä sitoumuksista, mukaan lukien Pariisin ilmastosopimus ja vapaakauppasopimus. Lokakuussa Yhdysvallat ilmoitti lähtevänsä UNESCO:sta.

3 thoughts on “Trump vetää Yhdysvallat pois YK:n maahanmuuttosopimuksesta

 • 3.12.2017 at 17:00
  Permalink

  USA valmistautuu tulevaan. Muslimit aiheuttavat vielä ikäviä ullatuksia Euroopassa ja siihen Eurooppa ei ole valmistautunut, päättäjät ovat kuin sokeita idiootteja. On ikävää että tämäkin on opittava kantapään kautta, kuin toisinto vuodelta-39 Nyt päihin ottajana on Ruotsi ensimmäisten joukossa.

  Reply
 • 3.12.2017 at 17:48
  Permalink

  Suuri on itku täällä raunioittuvassa Suomessa ja Euroopassa. Mutta miksi itkisimme? Nythän ME saamme sitäkin enemmän RIKKAUTTA tuovaa MAMMONAA ja HUNAJAISTA onnea osaksemme.
  Mutta itse ajattelen toisin. Piru meidät perii. Siis keskittykäämme jotesankin vielä tunnistettavaan jouluumme Herran vuonna 2017. Uudeksi vuodeksi en kehoita toivottamaan onnea vaan verta, hikeä ja kyyneleitä. Sillä ei ole vaivatonta viljaa, oli se sitten mitä hyvänsä.
  Jos jotakuta vielä nukuttaa ja haluaisi kylkeään vielä kääntää. On hänenkin aika herätä todellisuuteen ja ajatella nenäänsä pidemmälle, sillä kuten wanha sananlaskukin antaa kertoa: ”Ei vara venettä kaada.”

  Reply
 • 3.12.2017 at 19:45
  Permalink

  Tämä tarkoittaa lisää kehitysmaalaisia tänne. On aivan turhaa hehkuttaa yhdenkään toisen valtion tekemiä viisaita päätöksiä sillä niiden vaikutus on meille pelkästään negatiivinen -Suomi ei ole enää suvereeni kansallisvaltio joka pystyy päättämään yhteiskunnan kannalta oleellisimmista asioista kuten esimerkiksi siitä keitä maahamme muuttaa asumaan. Päättäviin tehtäviin päässeet maanpetturit ovat vuosien kuluessa sitouttaneet meidät erittäin tuhoisiin KANSAINVÄLISIIN SOPIMUKSIIN jotka tulevat koitumaan ensin kansallisvaltion ja hieman myöhemmin koko suomalaisen kantaväestön häviämiseen maapallolta. Alue jota esi-isämme ovat asuttaneet vuosituhansia luovutetaan muukalaisten käyttöön -ja tämä kaikki tapahtuu muutaman yksittäisen, oman kansansa muita miellyttääkseen pettäneen henkilön toimesta jotka ovat alistaneet alkuperäisväestön vieraiden valtioiden hyväksikäytettäväksi.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.