Sivulliset pahoinpitelivät Turun puukottajaa kiinnioton jälkeen – Ei syytteitä

Sivulliset kohdistivat väkivaltaa Turussa 18.8.2017 tehtyjen puukotusten epäiltyyn poliisin suorittaman kiinnioton jälkeen. Näiden henkilöiden on epäilty lyöneen tai potkineen puukottajaa poliisin jo saatua tämän hallintaansa. Esitutkinta aloitettiin sen selvittämiseksi, syyllistyttiinkö tilanteessa pahoinpitelyrikoksiin.

Kihlakunnansyyttäjä Hannu Koistinen Oulun syyttäjänvirastosta ja ylitarkastaja Sampsa Hakala Valtakunnansyyttäjänvirastosta ovat 29.11.2017 tutkinnanjohtajan esityksestä päättäneet, että esitutkinta asiassa lopetetaan rikosten vähäisyyden perusteella. Päätökset koskevat kahta henkilöä. Muiden mahdollisten epäiltyjen henkilöllisyys on jäänyt toistaiseksi tuntemattomaksi.

Syyttäjät ovat jo suoritettujen tutkintatoimenpiteiden perusteella katsoneet, että vaikka esitutkinta suoritettaisiin loppuun ja syyllisyyskysymykset saataisiin syytteen nostamiseen edellyttämällä varmuudella selvitettyä, asiassa joka tapauksessa tehtäisiin harkinnanvarainen syyttämättäjättämispäätös rikosten vähäisyyden perusteella.

Vähäisyysarvioinnissa on otettu huomioon, ettei puukottajalle ole todettu aiheutuneen näkyviä vammoja. Epäiltyjen tekijöiden syyllisyyttä vähentää puukottajan kiinniottoa välittömästi edeltänyt oma toiminta, jonka estämiseksi tarpeellisten ja oikein suhteutettujen voimakeinojen käyttö olisi ollut sallittua. Epäillyistä rikoksista ei olisi odotettavissa ankarampaa rangaistusta kuin sakkorangaistuksia ja tekoja on pidettävä kokonaisuutena arvostellen vähäisenä. Myöskään tärkeä yleinen tai yksityinen etu ei vaadi esitutkinnan toimittamista.

Syyttäjien päätökset eivät sisällä kannanottoa siihen, onko asiassa syyllistytty rikokseen.

Syyttäjien päätökset esitutkinnan rajoittamisesta (asianumero E 17/5824, päätösten numerot 17/1722 ja 17/1723) voi tilata Oulun syyttäjänvirastosta sähköpostilla osoitteesta oulu.sy@oikeus.fi tai puhelimitse numerosta 029 562 9015.

Tutkinta-aineisto ei ole vielä julkista, koska puukotustapauksen esitutkinta on muilta osin kesken. Esitutkinnan tiedottamisesta vastaa keskusrikospoliisi.

Lähde: Syyttäjä

10 thoughts on “Sivulliset pahoinpitelivät Turun puukottajaa kiinnioton jälkeen – Ei syytteitä

  • 29.11.2017 at 14:36
    Permalink

    Miksi rasristista tekoa ei haluata tutkia?

    Reply
  • 29.11.2017 at 14:37
    Permalink

    Ilmeisesti härskiydelläkin on rajansa… vielä(kin). Jotesankin ilkikurisessa mielessäni asuu ajatus, etteivät sentään ”uskaltaneet” nostaa peruskauraa olevan syyttettä ”ulkopuolisia” harminsa purkajia vastaan, vaikkakin tosin perin jumalallinen Arkkipiispamme sanoikin puukkojunkkarin olevan ”yksi meistä”. Perin saamattomana miehenä en ole vieläkään saanut aikaiseksi ryhdistäytyä, että minäkin olisin Arkkipiispan sanojen mittainen mies. Eli kymmenkunta ihmistä puukolla survonut mies.
    Saastaista, todella saastaista tämä nykyaika.

    Reply
  • 29.11.2017 at 14:51
    Permalink

    Kai nuo pahoinpitelyt sekä poliisin suorittama ampuminen edes alentavat kansallissankarimme tuomiota ? Kyllä pahoinpitelijät, ja ampuja pitäisi tuomita ankarimman mukaan kansallissankarimme ikävästä kohtelusta, ja kaltoinkohdeltuna vapauttaa kokonaan tuomiosta, ja palkita ruhtinaallisesti. Onko muuten tietoa, kykeneekö kansallissankarimme menemään edes Linnanjuhliin ?

    Reply
    • 29.11.2017 at 15:39
      Permalink

      Tottakai tuomiota alentaa julkisuus, nähtiinhän se jo siinä joukkoraiskaus hassutelussa…

      Reply
      • 30.11.2017 at 09:57
        Permalink

        hassuttelussa,hah hah hyvin sanottu

        Reply
    • 30.11.2017 at 10:00
      Permalink

      vihreä nainen kannatan sun mielipidettäsi,olen ihan samaa mieltä

      Reply
  • 29.11.2017 at 17:01
    Permalink

    Tuostakin olis päästy jos joku olis napannut tuon heti lennosta. Tarkka kaksoislaukaus keskivartaloon.

    Reply
    • 30.11.2017 at 09:05
      Permalink

      Niitäkään kahta laukausta ei tarvitsisi edes teorettisesti pohtia jos tätäkään puukkosankaria ei olisi laskettu maahan vaan käännytetty samantien, koska saapui turvallisesta maasta josta jo olisi voinut hakea turvapaikkaa…. samalla olisimme ehkä säästyneet Turun tapahtumilta…

      Reply
  • 30.11.2017 at 09:56
    Permalink

    mutta mitä se mutakuono sit teki kun tollai mennään mennään tekeen,kai se nyt jotain teki,

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.