Kim Jong-Un julisti Pohjois-Korean ydinasevaltioksi

Pohjois-Korea kertoo, että se on menestyksellä testannut uutta voimakasta mannertenvälistä ydinohjusta. Samalla se huomauttaa, että nyt koko Yhdysvallat ovat sen ydinasearsenaalin kantaman sisällä.

Pohjois-Korean eilisiltaisen ohjuskokeen jälkeen USA:n presidentti Donald Trump lisäsi maan takaisin terrorismia tukevien maiden listalle. Tämä mahdollistaa uusien sanktioiden käyttöönoton Pohjois-Koreaa vastaan.

Eilisiltainen ohjuskoe oli Pohjois-Korean tähän asti suorittamista kokeista korkeimmalle ja pisimmälle ulottuva. Onnistuneen kokeen jälkeen Kim Jong-Un julisti ylpeänä maansa kuuluvan nyt maailman ydinasemahtien joukkoon.

Pohjois-Korea tiedottaa kehittäneensä ydinaseen puolustaaksen itseään ”Yhdysvaltojen imperialistien ydinaseuhalta ja kiristykseltä”.

 

Lähde: Metro

Katso myös:

http://www.nykysuomi.com/2017/11/28/pohjois-korea-laukaissut-ohjuksen-japania-kohti/

2 thoughts on “Kim Jong-Un julisti Pohjois-Korean ydinasevaltioksi

 • 29.11.2017 at 11:08
  Permalink

  Odotin jo, että Demokratiaksi, koska kaikista ydinpommilla leikkimiskiireiltään on ”hokannut”, että eräs pieni pohjoinen valtio nimeltään Suomi on ”demokratialtaan” on itse asiassa aivan yksi ja sama kuin Pohjois-Korean lännen diktatuuriksi haukkuma valtiomuoto kaikkine ennalta määritellyine ”vapauksineen”, ”oikeuksineen” ja ”uskontoineen”.

  Reply
 • 29.11.2017 at 17:04
  Permalink

  Sota alkaa n. vuoden sisällä. Siitä tulee tuhoisin.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.