Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistetaan ympäri maailman

Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistetaan ensi viikolla sinivalkoisin juhlavalaisuin kautta Suomen, ja innostus on levinnyt myös maailmalle. Monet maat osallistuvat Suomen suuren syntymäpäivän juhlintaan 5.-6.12. valaisemalla ikonisia kohteitaan sinivalkoisin värein. Luvassa on lukuisten tunnettujen kohteiden valaisuja eri puolilla maailmaa, muun muassa Niagaran putoukset Kanadassa, Tukholman Globen-areena, Colosseum Roomassa, Belémin torni Lissabonissa ja Fortalezan linnoitus Mosambikin pääkaupungissa Maputossa valaistaan.Tietoja uusista valaistavista kohteista kertyy edelleen ja kymmeniä kohteita sisältävä laajempi lista julkaistaan itsenäisyyspäivän viikolla.

”On hienoa nähdä, miten paljon ystäviä Suomella on maailmalla, ja kuinka suurella sydämellä Suomen suureen hetkeen halutaan osallistua. Monet valaistavat kohteet ovat historiallisesti ja kansainvälisesti merkityksellisiä paikkoja, joissa paikalliset suomalaiset ja Suomen ystävät voivat tuntea ylpeyttä ja iloa huipentuvasta juhlavuodesta”, Suomi 100 -juhlavuoden pääsihteeri Pekka Timonen iloitsee.

Suomi 100:n ja Suomen edustustoverkon yhteistyössä eri maiden kanssa valmistelema laaja kokonaisuus tuo Suomen suuren hetken esiin ympäri maailman.

”Juhlavalaisut tekevät Suomea tunnetuksi uudella tavalla. Tämä on ollut suuri ponnistus edustustoverkollemme ja haluankin välittää kaikille lämpimät kiitokset”, Suomi 100 -suurlähettiläs Petri Salo sanoo.

Yle välittää ikimuistoiset hetket valaistavista kohteista tv:ssä, Yle Areenassa, verkossa ja sosiaalisessa mediassa itsenäisyyspäivän aatosta alkaen.

”Kyseessä on upea ele kansakunnallemme ja samalla osoitus maiden välisestä yhteistyöstä ja kunnioituksesta”, Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmiston päätuottaja Marko Krapu sanoo.

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi on muodostunut kaikkien aikojen suurimmaksi juhla- tai teemavuodeksi Suomessa. Suomi 100 -juhlavuoden 5 000 hanketta käsittävä ohjelma on ulottunut yli sataan maahan, kaikille mantereille. Avoin ohjelma, sen laajuus ja tekemisen tapa ovat ainutlaatuisia myös kansainvälisesti.

Lähde: Valtioneuvoston kanslia

2 thoughts on “Suomen satavuotista itsenäisyyttä juhlistetaan ympäri maailman

 • 28.11.2017 at 20:57
  Permalink

  Tämä Suomi-100 juhlinta on suorastaan irvokasta!
  Itsenäisyys ja etenkin itsemääräämisoikeus on nykyään aika mitätöntä.
  Maa on velkaannutettu, kansallisomaisuutta myydään kiihtyvällä vauhdilla ja poliittinen johto nuoleskelee korruptoituneen komission ja Bilderbegin eliitin persettä.
  Tällä menolla vuonna 2117 ei ole 200-vuotiasta Suomea vaan jokin takapajuinen kalifaatti, raunioitunut maa josta viimeisetkin valkoihoiset ovat paenneet jos ei heitä ole tapettu. Sama kohtalo suurimmalla osalla Eurooppaa.

  Reply
 • 28.11.2017 at 23:54
  Permalink

  Surkea huijaus. Taas luullaan kansaa tyhmäksi!
  Suomihan täyttää 67 vuotta – tämähän on selvä tieto! Elämmehän sentään vuotta 1984.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.