Norjassa satoja poroja jäänyt junan alle vain 3 päivän aikana

Helgelandin alueella Norjassa porotilallinen Torstein Appfjell Kertoi CBS-newssille kuinka tavarajunat ovat tappaneet yli sata poroa viimeisen kolmen päivän aikana.

Kuvakaappaus Google maps

Tavarajunat ovat hiljentäneet vauhtiaan kyseisellä alueella, mutta tämä ei ole vaikuttanut porokuolemiin. Tarkka luku on 106 kuollutta poroa viimeviikon torstain jälkeen.

Aluetta hallitsee neljä porotaloutta, jolla on yhteensä parituhatta poroa. Viimeisen 12 kuukauden aikana porotilalliset ovat laskeneet junan alle jääneen noin 250 poroa.

Viimevuonna Norjan ympäristöministeriö julkaisi tietoja Hardangerviddan vuoristosta missä ukkosmyrskyn jälkeen löytyi kuolleita poroja yli 300 kappaletta.

Viraston puhemies Kjartan Knutsen kertoi tällöin, ettei ole harvanaista, että villieläimiä kuolee myrskyissä, mutta tämä tapaus on ennennäkemätön.

”Emme ole koskaan kuullut näin suurista määristä”

Yksi selitys ministeriön mukaan on se, jos porot ovat seisseet ryhmänä kylki kyljessä juuri salamaniskun aikaan.

Muitakin outoja joukkokuolemia on tapahtunut maailmassa. Esimerkiksi Kazakhstanissa kuoli vuonna 2015 noin 60 000 antilooppia.

Antilooppien joukkokuoleman syyksi on arveltu viruspohjaista tartuntaa, mikä ei taas tartu muihin eläimiin. Tälle asialle ei ole saatu varmistusta.

Lähde: CBSNEWS

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.