Ehdotus vakuutuslääkärien oikeuksien vähentämisestä sai tukea eduskunnassa

Suomen uutiset kertovat sivuillaan, kuinka Jari Ronkaisen (PS) ehdotus vakuutuslääkärien oikeuksien vähentämisestä sai tuen kaikilta puolueilta.

Kyse on siitä, kuinka vakuutuslääkärit voivat ja polkevatkin potilasta hoitavan lääkärin päätöksiä. Vakuutuslääkäreillä on se viimeinen sana, vaikkeivat olisi potilasta koskaan nähneetkään.

Muutos antaisi potilasta hoitavalle lääkärille päätösvallan ja oikeiden päättää onko potilaan sairaus vakuutusyhtiön korvattava asia vai ei. Nyt päätöksen tekee loppukädessä vakuutuslääkäri.

Aloite pyrkii myös asettamaan vakuutuslääkärit niin kutsutun totuusvelvoitteen piiriin, jolloin korvauspäätöksiin osallistuneiden asiantuntijalääkäreiden tulisi allekirjoittaa laatimansa lausunnot ja asiakirjat merkinnällä ”minkä kunnian ja omantuntoni kautta vakuutan”

Asiaa Suomen uutisille kommentoinut Kike Elomaa kertoo, että koko touhu pitäisi saada läpinäkyvämmäksi.

”Hän muistutti myös, kuinka järjestelmää olisi syytä muuttaa läpinäkyvämmäksi ja kuinka esimerkiksi Kelan käyttämien lääkärien pätevyystiedot tulisi olla nykyistä helpommin kaikkien saatavilla.”

Muutos toisi myös mukanaan vakuutusyhtiöille perustelemis velvollisuuden, eli miksi joku korvaushakemus on hylätty.

Muutosehdotusta on eduskunnassa kannattanut kaikki puolueet ja kerrankin joku asia on eduskunnan käsittelyssä, mistä kaikki ovat samaa mieltä.

Lähde: Suomen uutiset

4 thoughts on “Ehdotus vakuutuslääkärien oikeuksien vähentämisestä sai tukea eduskunnassa

  • 26.11.2017 at 19:57
    Permalink

    Vakuutusthtiöiden lääkäreiden toiminta törkeää touhua!
    Vakuutusoikeuteenkin on turha valittaa, samaa hyvävelikerhoa sekin porukka.
    Asiakkaan rahat kelpaa mutta kaikkensa tekevät ettei korvauksia tarvitse maksaa.

    Reply
  • 26.11.2017 at 21:13
    Permalink

    JA? Vakuutustoiminnan tarkoitushan on kerätä ihmisiltä rahat ja pitää ne.
    Suomelian valtiolla on muutoin sama tarkoitus, mutta KAIKKI rahat kerätään pakolla, vakuutuksista vain osa.

    Reply
  • 26.11.2017 at 21:45
    Permalink

    Sen lauluja laulat kuka palkkasi maksaa. Vakuutuslääkärit saavat vakuutusyhtiöiltä palkkansa kuin myös vakuutus valvonta viranomainen, siis eikö tässä olla vakuutuslääkärit ja -valvojat ole jäävejä, Salmivuori

    Reply
  • 27.11.2017 at 05:19
    Permalink

    Tässä keississä on valtiovallalla liikaa menetettävää joten juttu ei etene, se on varma. Hyssytellään ja kauhistellaan jonkin aikaa ja lakaistaan maton alle vähin äänin.Ajatelkaa nyt iso joukko ihmisä pääsisi sairaseläkkeelle ja vakuutusyhtiöt joutuisvat korvaamaan sen mikä niille velvollisuutena kuuluisi.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.