Posti simputti yrittäjää kunnolla, paketti jäi postiin

Yrittäjät kertovat sivuillaan kuinka posti suoranaisesti simputti yrittäjää, vaatimalla kaupparekisteriotetta tai nimenkirjoituksesta valtakirjaa.

Kaikki alkoi siitä, kun yrittäjä sai postista saapumisilmoituksen paketista. Yrittäjä lähti postiin hakemaan pakettiaan, mutta nouto ei sujunutkaan ihan ongelmitta. Paketti nimittäin jäi postiin, koska postin vaatimuksia ei pystytty täyttämään.

Posti vaati aluksi alle kolme kuukautta vanhaa kaupparekisteriotetta. Kaupparekisteriotetta yrittäjä ei yleensä pidä mukanaan, eikä sellaista ihan huvikseen tilaa, ellei yrityksen osoite muuta tai jotain muita suurempia muutoksia ole taustalla.

Posti antoi myös toisen vaihtoehdon, joka oli valtakirja nimenkirjoitusoikeudesta.

Hassun asiasta tekee se, että yrittäjä itse oli nimenkirjoitusoikeudellinen, mutta tämähän ei postivirkailijalle kelvannut vaan virkailija vaati myös yrityksen leimaa paperiin.

Yrityksen leimasinta ei välttämättä yrityksellä edes ole, mihin moni yrittäjä edes moista tarvitsisi, jos ei kyse ole esimerkiksi huoltoliikkeestä.

Kyseisellä Helsinkiläisyrityksellä leimasin kuitenkin löytyi ja yrittäjä palasi konttoriin kirjoittamaan itselleen valtakirjaa ja leimaamaan valtakirjan itse.

Yrittäjä ei kuitenkaan uutisen mukaan ollut ihan vakuuttunut vieläkään riittäisikö valtakirja paketin noutoon, vai tarvittaisiinko kylkeen vielä kaupparekisteriote. Pakettia ei ole vielä haettu tämän takia ja yrittäjä kommentoikin asiaa sanoilla, ”en ole ikinä törmännyt moiseen”.

Postin pakettipalveluiden tuotekehityksestä ja tuotehallinnasta vastaava johtaja Kati Nevalainen avaa hieman postin sääntöjä.
 • Normaalisti paketti luovutetaan lähetyskortti ja henkilöllisyystodistusta vastaan.
 • Kirjatuissa paketeissa yritykselle vaaditaan nimenkirjoitusoikeudellisen nimikirjoitus.
 • Nimenkirjoitusoikeuden varmistamiseksi vaaditaan taas kaupparekisteriote.
 • Yrityksen leimoja ei kuitenkaan tarvita mihinkään papereihin.

Kirjatun paketin luovuttaminen kaupparekisteriotteineen ja/tai valtakirjoineen voi tuntua asiakkaan mielestä pompottelulta, vaikka siitä ei missään tapauksessa ole kyse, Nevalainen korostaa.

Lähde: yrittäjät.fi

4 thoughts on “Posti simputti yrittäjää kunnolla, paketti jäi postiin

 • 25.11.2017 at 19:33
  Permalink

  No, verottajan uusien sääntöjen vuoksi minä pistin viimevuoden vaihteessa pillit pussiin. Antaa toisten yrittää jatkossa. Johan firmalla oli ikääkin 29 vuotta, joka on paljon pidempi kuin teknologiayrityksillä konsanaan. Nyt sitten odotellaan eläkeiän alkamista. Rahaa jäi yritykseen sen verran että ne saa kuitattua ”osakaslainoilla”. Ja kyllä niillä elää eläkeikään asti. Varsinkin kun ottaa ne 400 päivää ensin.

  Reply
 • 25.11.2017 at 20:51
  Permalink

  Saksaan ei kannata edes palauttaa mitään, kun Suomen Posti rahastaa palautuksesta niin paljon, että on halvempi tilata uusi ja antaa väärä varaosa kaverille.

  Reply
 • 26.11.2017 at 23:00
  Permalink

  Huoleton yrittäjä on yrityksetön yrittäjä. Suomeen ei kannata yritystä perustaa sillä yrittäminen nimensä mukaisesti on pelkkää yrittämistä.

  Reply
 • 27.11.2017 at 10:51
  Permalink

  99% yrityksistä Suomessa jäisi perustamatta, jos yrittäjällä olis vähäisinkään ymmärrys siitä, mihin on ryhtymässä.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.