Satudarahin tuomitut menettivät jengiliivinsä valtiolle – ”Jengiliivit voivat olla rikoksentekoväline”

Tuusulan käräjäoikeus antoi perjantaina tuomion rikosvyyhdissä, johon liittyi hiljattain suomeenkin rantautuneen Satudarah MC:n jäseniä. Useita törkeitä rikoksia, kuten törkeän kuolemantuottamuksen, vapaudenriiston ja ryöstön sisältänyt tapahtumasarja sai toistaiseksi päätöksensä oikeuden tuomittua syyllisiksi todetut Santeri Seppäsen, Jebreel El Shamalyn, sekä neljä muuta miestä eri mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Tuomioiden pituudet vaihtelevat aina Seppäsen saamasta 10,5 vuodesta, erään juttuun liittyneen 20 vuotiaan 2,5 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Kaikki tuomitut tuomittiin vankeustuomioiden lisäksi menettämään jengiliivinsä valtiolle ”rikoksentekovälineinä”. Kyseessä on aivan uusi linjaus, sillä tiettävästi suomalainen oikeusistuin ei ole aiemmin katsonut jengiliivejä rikoksentekovälineeksi. Perusteena linjaukselleen oikeus kertoi esimerkiksi sen, että tuomitut ovat rikoksia tehtaillessaan tehneet selväksi kyseessä oleva nimenomaan Satudarah MC:n asia ja käyttäneen tilanteissa sekä suoraa väkivaltaa että sen uhkaa. Rikoksien uhrit eivät läheskään aina uskaltaneet mennä poliisin pakeille kertomaan tapauksista, vaan tapaukset paljastuivat poliisille pääasiassa muun tutkinnan yhteydessä.

Lähde: KU

 

5 thoughts on “Satudarahin tuomitut menettivät jengiliivinsä valtiolle – ”Jengiliivit voivat olla rikoksentekoväline”

 • 21.11.2017 at 21:01
  Permalink

  Kumma, kun noita rikollisjärjestöjä ei kielletä. 30pv nähdään katsooko Suomen oikeuslaitos poliittisen opposition vaarallisemmaksi, kuin esim liivijengit. PVL kielto oikeudenkäynnin päätös pitäisi tulla.

  Reply
  • 21.11.2017 at 23:18
   Permalink

   Ajattelitko että jos rikollisjärjestö kielletään, niin sitä ei enää ole? Eikös rikoksetkin ole kiellettyjä, menikö ne pois kieltämällä? Jos tyhmyys kielletään, niin onko kaikki sen jälkeen fiksuja? 😀

   Reply
   • 22.11.2017 at 08:27
    Permalink

    Tiedän sen, että mitään ei voi täysin poistaa kieltämällä. On kuitenkin oikeutetumpaa puuttua järjestöön jonka toiminta perustuu rikollisuuteen. Lain voimalla voi puuttua rikoksiin jos valtiovalta haluaa. Taas sellaista liikettä ei voi mielestäni kieltää lain voimalla joka ei ole rikollinen, vaan on erimieltä ns yleisen mielipiteen kanssa. Kuitenkin aatetta/maailmankatsomusta on mahdoton poistaa kieltämällä.

    Reply
 • 21.11.2017 at 21:14
  Permalink

  Neekerit tulee tänne ja sitten ne ajaa mopolla.

  Reply
 • 21.11.2017 at 22:24
  Permalink

  Voihan nahkiainen nyt joutuu ghettokaavut kutomaan uudet neekerinnahkaliivit.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.