Merkel viimeiseen yritykseen muodostaa hallitus Saksaan – Epäonnistuminen tarkoittaisi käytännössä uusia vaaleja

Saksan syyskuiset vaalit ovat yhä sinettiä vailla, sillä Angela Merkel ei ole saanut useista neuvotteluyrityksistä huolimatta aikaiseksi hallitusta. Merkelin vaalit voittaneen CDU-puolueen neuvotteluasemat ovat kehnohkot, sillä konservatiiviseksi nähty puolue joutuu pyrkimään neuvotteluihin käytännössä jokaisen puolueen kanssa, olivat nämä sitten vasemmalta tai oikealta.

Tilannetta hankaloittaa muunmuassa Saksan sosiaalidemokraattien kieltäytyminen hallitusneuvotteluista ja käytännössä kaikkien puolueiden kieltäytyminen yhteistyöstä äärioikeistolaisena pidetyn AfD:n kanssa. AfD nappasi vaaleissa kolmostilan 13,1% kannatuksellaan. Merkelin CDU, sen kumppani ja liittolainen CSU, business-puolueena tunnettu FDP ja Vihreät ovat asettaneet itse itselleen takarajan tähän sunnuntaihin. Mikäli neuvottelut eivät tuota tulosta, pakottaisi se Saksan uusiin vaaleihin.

Vihreiden varapuheenjohtaja Simone Peter kertoi eilisten neuvottelujen aikana tapahtuneen liikettä, ”mutta usein väärään suuntaan. Edistystä tapahtui joissakin asioissa, mutta toisaalta takapakkia tuli toisissa”.

Yksi neuvottelujen kompastuskivistä on maahanmuutto. CSU tahtoisi rajoittaa vuosittain vastaanotettavien määrän enimmillään 200 000, mutta tämä ei oletettavasti kelpaa Vihreille tai Merkelille, joka on linjauksillaan mahdollistanut yli miljoonan maahantulijan tulvan Saksaan vuoden 2015 jälkeen.

Saadakseen enemmistöhallituksen aikaiseksi, Merkel tarvitsee mukaansa kaikki neuvottelupöydässä olevat. Mikäli yksikin jää pois, lopputuloksena on parhaimmillaankin vähemmistöhallitus jonka toimintakyky olisi vaalituloksen perusteella varsin heikko.

Lähde: AFP

7 thoughts on “Merkel viimeiseen yritykseen muodostaa hallitus Saksaan – Epäonnistuminen tarkoittaisi käytännössä uusia vaaleja

 • 19.11.2017 at 12:57
  Permalink

  Tässä käy juuri niinkuin oli ennustettu. Merkel saa olla vaalien jälkeen vielä hetken mutta syöstään vallasta ja tilalle tulee Joska Fischer. Fisher syrjäyttää Merkelin ja tulee uudeksi Saksan johtajaksi, koska Amerikkalaiset ovat niin päättäneet. Siitä alkaa se aika kun Saksa koittaa jälleen saada vallan itselleen, Ranskalta. Jos ette ole huomannut niin viimeiset puoli vuotta Ranska on johtanut EU:ta.

  Reply
  • 19.11.2017 at 17:13
   Permalink

   Olen ainakin itse huomannut vallan lisumisen Ransakan suuntaan. Juncker erotetaan, muuten ei onnistu. On vahva merkelin puolustaja ja haluaa pitää kommarin vallassa. MUUTEN Invaasio kiihtyy merkelin myötävaikutuksesta.

   Reply
 • 19.11.2017 at 13:15
  Permalink

  Saksa on paska maa, totesi joku kauan sitten.
  Nyt se on sitä. Kuten koko EU, tai lähinnä paskat johtajat joka maassa.
  Poislukien Puola, Tsekki, Unkari ja Slovakia!

  Reply
  • 19.11.2017 at 23:30
   Permalink

   Myös Itävalta on ottanut oikean suunnan. Valopilkkuna vielä Tanska ja pientä positiivistä liikehdintää tulee italiasta ja tietenkin brexit on mukava lisä…

   Reply
 • 19.11.2017 at 17:25
  Permalink

  ihmettelen vain miksi pahempaa natsia kuin merkell ei ole jo hoidettu päiviltä

  Reply
 • 19.11.2017 at 18:08
  Permalink

  Mistä kumpuaa eurooppalaisten valtava itsetuhoisuus? Miten helvetissä ihmiset äänestävät tyyppejä jotka haluavat murhata oman kansansa ja rotunsa?

  -Täysin käsittämätöntä!!!

  Reply
 • 20.11.2017 at 05:37
  Permalink

  Saksa on tuhon tiellä ja pientä valonpilkahdusta jos tuo kommari eukko ja Saksan tuhoja saadaan syrjään.Valitettavasti Saksa on pahasti jo miehitetty joten siivottavaa riittää. Voihan olla että palo lähtee juuri Saksasta.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.