Li Andersson vaatii Sipilää puuttumaan soteulkoistukseen

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson vaatii pääministeri Juha Sipilää (kesk.) viheltämään kokoomuslobbarien sotepelin poikki.

Andersson sanoi puoluevaltuustossa pitävänsä käsittämättömänä, että keskustaministerit yrittävät pestä kätensä Meri-Lappiin rakentuvasta 1,1 miljardin arvoisesta yksityisestä monopolista.

Anderssonin mukaan puhe yhteisyrityksestä on harhaanjohtavaa, koska veronmaksajat kyllä rahoittavat pääomasijoittajien voitot, mutta Mehiläinen tekee päätökset yksin.

Asiasta kertoivat: Kaleva ja Karjalainen

Meri-Lapin soteulkoistuksesta äänestettii juuri perjantai iltana Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin hallituksen voimin

Yhteisyritysratkaisulla Meri-Lapin kunnat haluavat turvata Kemissä sijaitsevan Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut.

Äänestys meni ensimmäisellä kierroksella tasan 3-3, mutta puheenjohtajan (Ritva Sonntagin) määräyksellä käsittelyä jatkettiin. äänestyksen jälkeen paikalta poistuneen hallituksen jäsenen takia uudelleen äänestys ratkesi uudistuksen hyväksi äänin 3-2.

Kilpailutuksen voitti Mehiläinen ja sopimus sairaanhoidosta on viisitoistavuotinen. Sen arvoksi on laskettu yli miljardi euroa.

Seuraavaksi hankinta- ja palvelusopimuksesta käydään vielä jatkoneuvottelut Mehiläinen-ryhmittymän kanssa.

Asiasta kertoi: Yle

2 thoughts on “Li Andersson vaatii Sipilää puuttumaan soteulkoistukseen

 • 18.11.2017 at 15:34
  Permalink

  Ehdotan lillukan komentamaan liikekannallepanon antifalle, tää on iso asia. Ehkä vihreistäkin joku lähtee panemaan, jos muilta liikepanoilta ennättää. Nyt on aika kunnon sori teille – poliisitikoille (sote-polpo) laittaa pelinsä vaakaan, koska nyt soijamiehet on sanoisin… https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=FTSvLKY7HEk

  Reply
 • 19.11.2017 at 06:56
  Permalink

  Niin laitappa antifan sotilaallinen siipi asialle. Sieltä löytyy sellaisia hulluja jotak ovat valmiita vaikka mihin, kun käsky tulee tarpeeksi ylhäältä. Edes murhat eivät taida olla vieraita tämän porukan fanaattisempien pösilöiden keinovalikoimissa.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.