”Joukkotappelu” Suomalaisten ja Ruotsalaisten välillä Torniossa

Poliisipartio havaitsi Satamakadulla jalkakäytävällä usean miehen välisen tappelun. Partio meni paikalle ja keskeytti tappelun.

Tappelussa oli mukana 3 ruotsalaista ja 2 suomalaista miestä.

Riita oli alkanut aiemmin läheisessä ravintolassa jostain juomasta. Kaikki osalliset saivat jotain vammoja. Poliisi kutsuu myöhemmin osalliset kuulusteluihin.

Vastaavia tappeluita on Torniossa nähty myös aikaisemmin, paikkakuntalainen mies kertoo että riidat alkavat milloin mistäkin, eikä niihin ole mitään erityistä syytä.

4 thoughts on “”Joukkotappelu” Suomalaisten ja Ruotsalaisten välillä Torniossa

  • 11.11.2017 at 10:33
    Permalink

    Onkos se se aika kun kuuhulluus ja kaamos saavat mielet sekaisin? Mielensä järkyttäneet kulkevat kaduilla kuka mihinkin asiaan uskoen?

    Reply
  • 11.11.2017 at 12:29
    Permalink

    Ruotsalaisii 3, suomalaisii 2. Hyvä suomi!

    Reply
  • 11.11.2017 at 13:11
    Permalink

    Ruåtsi on paska naapuri joka dumppaa suomeen ihmisjätettä yli valvomattoman rajan.

    Reply
  • 11.11.2017 at 14:03
    Permalink

    Vajaa tuhannen vuotta sitten Ruotsin koko pohjoisen alue Uumajan lähellä olevalta Bydgenkiveltä saakka, kuului muinaiseen Kainuuseen ja Kainuunmeri eli nykyinen Pohjanmeri oli silloin sisämeri. Alueelle tunki idästä laukkuryssiä eli karjalaisia ja etelästä svealaisia eli ruotsalaisia. Pähkinänsaaren rauha jakoi kainuulaisten maan kolmeen osaan josta ruotsalaisten ja karjalaisten (Novgorodin) raja vedettiin Pyhäjokea pitkin Hanhikivelle, siitä Ruotsin puolelle Bydgenkivelle ja Norjaan. Keski- Etelä-Pohjanmaa ja Satakunta Kalantiin saakka (Uusikaupynki) jäi vielä Nuijasotaan saakka Kainuulaisille. Suomi niminen pläntti oli tuolloin vielä Turunlinnan kupeessa, ja jota pääasiassa hallitsi saksalainen porvaristo. Hämeestä joka oli kansanmurhan (ns. ristiretken) seurauksena taipunut ruotsin kruunun valtaan, sieltä käsin pirkanmiehet alkoi verottaa koko Kainuunmeren ympäröivää aluetta pohjoisinta Lappia myöden, keräten itselleen ja Ruotsin kruunulle huomattavan varallisuuden ja valta-aseman. Novgorodi taipui Moskovan alaisuuteen ja Ruotsin ja Venäjän välinen rajakiista ratkaistiin 1595 Täyssinän rauhansopimuksessa, rajalinja vedettiin suomenlahdelta jäämerelle ja sen seurauksena ruotsi läänitti koko Norlannin pohjoisen osan itselleen siten, että Tornionjoesta tuli Norlannin ja Pohjanmaan rajaksi. Historiallinen Pohjanmaa läänitettiin Korsholmaan kuuluvaksi. Tämän seurauksena syttyi nuijasota jossa muinaisen Kainuun viimeiset alueet taisteli itsenäisyydestään menettäen sen Suomea ja Viroa hallinneelle Klaus Flemingille. Fleming kuoli seuraavana vuonna Nuijasodan päättymisestä ja 1599 Kaarle herttua käväisi Suomessa katkaisten silloisen Suomen aateliston päät. Kuningas Sigismundin kuoltua, nuonna 1607 Kaarle herttua julisti itsensä Ruotsin ja Kainuun kuninkaaksi Kaarle lX. Alkoi uuden valheellisen historiankijoituksen aika ja onko mikään ihme, jos Tornion seudulla nyrkit heiluu vieläkin…

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.