Korkein hallinto-oikeus esti kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden miesten maastapoiston – Epäillään kotimaassaan terrorismirikoksista

Korkein hallinto-oikeus on päättänyt estää kahden Suomessa majailevan Turkkilais-miehen palautuksen kotimaahansa huolimatta näille annettuista kielteisistä turvapaikkapäätöksistä. Kielteinen päätös merkitsee käytännössä automaattista maastapoistamista, tarpeen tullen pakolla, elleivät päätöksen saaneet poistu omin neuvoin.

KHO perustelee päätöksensä sillä, että miehiä epäillään kotimaassaan terrorismirikoksista, vaikka sen mukaan näyttöä on vain hallituksen kritisoimisesta. Täytäntöönpanokielto ei välttämättä tarkoita sitä, että oikeus olisi kumoamassa kielteiset turvapaikkapäätökset, mutta se harkitsee valituslupien antamista. KHO linjaa ettei käännytystä panna toimeen, ennen kuin se on tutustunut Turkkilaisten tapaukseen tarkemmin. YLE:n asiantuntijoiden mukaan Turkin valtio syyttää arvostelijoitaan herkästi terrorismista.

Turvapaikanhakijat olivat valittaneet kielteisistä päätöksistään KHO:en 13.4 joten asian käsittelyyn on kulunut jo melkoisesti aikaa, noin seitsemän kuukautta. Miesten asianajaja Ville Punto kertoo ettei tapaus ole varsinaisesti ainutkertainen.

-”Näitä on ollut ennenkin. Muistan tapauksen, jossa täytäntöönpanokiellon saamiseen meni vuosi. Todennäköisesti tätä tapausta ei tätä ennen vain ole katsottu tarkemmin, mikä johtunee siitä, että hakemuksia tulee korkeimpaan hallinto-oikeuteen nyt niin paljon.”

Lähde: YLE

3 thoughts on “Korkein hallinto-oikeus esti kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden miesten maastapoiston – Epäillään kotimaassaan terrorismirikoksista

 • 8.11.2017 at 22:39
  Permalink

  Eli koko Turkki niskaan, niin tulee Suomessa lämmin. Tekevätkö nämä Suomesta paremman maan – inttäjät-vapaamatkustajat- no eivät! On kyllä aikoihin eletty, mistä tahansa voi tulla suomeen loisimaan.

  Reply
 • 9.11.2017 at 05:20
  Permalink

  RHC se keksii uusia satuja ja tarinoita. Nyt valot päälle korkein, ette voi olla noin saatana ääliöitä että menette tällaiseen halpaan. Kyllä on poltettu veronmaksajien rahaa taas tolkuttomasti.

  Reply
 • 9.11.2017 at 07:48
  Permalink

  Rahaa palaa asianajajien taskuihin, mitä pidenpään vatuloidaan sen enemmän massia tulee ja kansa maksaa.
  Suomi kouristelee näiden paskapäiden takia. Eipä ihme että hallitus antoi yli 6 miljoonaa lisää näiden karvaranteiden
  oikeuskuluihin. Nyt on mitä lypsää.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.