Poika pesi rahaa ja isä osti ökytalon, häkki heilahti ”lottoajille”

44-vuotias Kashaf Ali Khan ja pojan isä 81-vuotias Malik Abdullah Farooq, tuomittiin Birminghamin oikeudessa rahanpesusta.

Kaksikolla on pitkä historia rahanpesussa. Ensimmäiset tuomiot Khanille tippui vuonna 2010, jollain oikeus määräsi sakkoja 175 000 puntaa. Sakot maksettiin 12 kuukauden aikana käteisellä pois, vaikkei pojalla ollut minkäänlaisia tuloja.

Vuonna 2014 isä ja poika pidätettiin mustanpörssin velkakirjojen ostosta. Tutkimukset jatkuivat pitkään ja nyt poika sai 22 kuukauden tuomion rahanpesusta. Osa tuomiosta tuli isän ostamasta 412 000 punnan talosta. Isän tiedot rekisteröitiin kirjoihin ja kansiin, mutta tuomiota ei tullut.

Pojalle ja isällä oli selitys valmiina, he olivat voittaneet Pakistanilaisessa lotossa rahaa.

Kuitenkin viranomaistutkimukset osoittivat, että heidän olisi pitänyt voittaa yli 40 viikkoa putkeen, jotta olisivat voittaneet kyseisen summan.

Tarkemmat tutkimukset osoittivat, että parivaljakko osti Pakistanissa mustan pörssin lottokuponkeja.

Pakistanissa lottovoittaja joutuu odottamaan voittoaan useita viikkoja ja moni päätyy rahapulassa myymään voittonsa alihintaan mustaan pörssiin. Täältä rahanpesijät ostavat rikoksilla saaduilla rahoilla alihintaan lippuja ja vaihtavat niitä sitten voittosummaan.

Lähde: desiblitz.com

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.