Opetusministeri toimeen Kallion lukiossa ilmenneiden ahdisteluiden tiimoilta – Oppilaiden turvaa selvitetään

Opetusministeriö ja Opetushallitus aikoo selvittää, onko säädökset ja koulujen käytännöt riittäviä oppilaiden koskemattomuuden suojaamiseksi. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan selvitystyö aloitetaan välittömästi.

Selvityksen katalyyttinä on toiminut Kallion lukiossa ilmi tulleet lukuisat seksuaaliset ahdistelut. Kallion lukion teatterin mieslehtoria epäillään pitkään jatkuneista, mahdollisesti jo ennen vuotta 2000 alkaneista häirintätapauksista, jotka sisälsivät iljettäviä tekoja aina lääppimisestä ”viipyneisiin” halauksiin ja ”raiskausharjoituksista” jopa elvytyksen aikana tapahtuneisiin asiattomiin kosketteluihin. Asia on viety poliisille, joka selvittää tapahtumia parhaillaan.

MTV:n tietojen mukaan opettaja perustelee käytöstään ammatillisella osaamattomuudella.

-”Se toiminta oli pedagogisesti siinä määrin epäonnistunutta, että voin hyvin ymmärtää, että siinä on ollut väärinkäsityksiä.”

Myöskin raiskausharjoituksen opettaja kertoo teettäneensä vain kerran, eikä hän omien sanojensa mukaan ”silloinkaan ollut hyökkäävänä osapuolena”. Kuitenkin raiskausharjoituksista on kertonut ainakin kolme erillistä naista, jotka opiskelivat kyseisessä lukiossa vuosina 1999-2007. Kallion lukiossa 2000-luvulla työskennellyt opettaja kertoo näytelmien olleen usein varsin seksuaalissävytteisiä ja opettajan metodien olleen muutenkin kyseenalaisia.

-”Esitysten toistuvina teemoina oli viettelevät nuoret naiset ja raiskaaminen, ja naisnäyttelijät, toisin sanoen tytöt, oli usein puettu alusvaatteisiin tai muuten s***iä korostaviin pukuihin.”

Kallion lukiossa ei epäillä vastaavista teoista muita kuin mainittua miesopettajaa.

Lähde: AL1 , AL2 , MTV

6 thoughts on “Opetusministeri toimeen Kallion lukiossa ilmenneiden ahdisteluiden tiimoilta – Oppilaiden turvaa selvitetään

 • 6.11.2017 at 22:31
  Permalink

  Helsinki, Kallio, tunnetaan maineeltaan porttoloiden porttolana ja pinnallisuuden sekä tekopyhyyden ruumillistumana.

  Kyllä tuon tasoisesta touhusta on varmuudella juttu kiertänyt kouluun hakeneiden keskuudessa joten jotkut ovat tienneet etukäteenkin mihin ovat menossa. Jokainen tavallaan ja siihen heillä on oikeus.

  Reply
 • 7.11.2017 at 00:00
  Permalink

  AI tämä alikoulutettu tyllerö ,puuttu johonkin.Että tälläisia ministereitä suomessa.koulutus ei mitään auta tai ratkaise.koko hallitus on pelkkä friikkiarmeeja,uskovaisia hurkasrelijoita eli paskanjauhajia.pääministeri,iljettävä muka uskovainen ketku,retale.soini. taas itse pahkasika muka katolinen.sitten tämä sekasikiö perkeleen orpo.kierosilmäinen saatana lähettiläs. ja vielä HAUKION Piironginjalka.MITÄ OMAA ETUA AJAVIA PASKIAISIA KANSA ON JOHTAJIKSEEN VALINNUT…

  Reply
 • 7.11.2017 at 05:38
  Permalink

  Niin mutta tämä on vihervasemmiston hyväksymää kultuurista taidetta johon ei saa puuttua. Kehitysmaalaiset voivat samaistua ja kotoutua paremmin kun on valmiina puiteet oman tutun identiteetin löytymiselle vieraassa maassa.

  Reply
 • 7.11.2017 at 11:55
  Permalink

  Kouluissa on ollut jo vuosia erään tulokaslajin aikuisten ”miesten” aiheuttamia alaikäisiin kohdistuneita ahdistelutapauksia eikä ministeriä ole asia huolettanut vaikka asiaa on jo opetushenkilökunta yrittänyt tuoda esille. Päin vastoin esilletuojat on vaiennettu kovalla kädellä.

  Reply
  • 7.11.2017 at 13:32
   Permalink

   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal

   Kylmäävä artikkeli, lasten ja nuorten todellisuus on joskus hyvin ruma ja julma…
   Onko auttavasta puhelimesta mitään iloa tuollaisen kohteeksi joutuville, suvaitsevaisuus ja unelmahöttö voivat pilata lasten elämän.
   Tarvittaisiin 200 poliisin motivoitunut iskujoukko murskaamaan tuollaisia pedofiilirinkejä, mistä virat?

   Reply
 • 7.11.2017 at 12:13
  Permalink

  Mistä moinen kohu? Onko ope persu? Muille kaikki tuntuu olevan sallittua tai ”mustaa huumoria” a,la vihreät.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.