Nykynuoret: ”Maito tulee kaupasta”

Tuoreimman tutkimuksen mukaan yli 30 prosenttia alakoululaisista ei tiedä mistä maito tulee.

Tutkimuksen mukaan kokonaiskuva maatiloista on romantisoitunut ja maatilat mielletään eräänlaisiksi eläintarhoiksi.

filosofian maisteri Pia Smeds ehdottaa yhdeksi ratkaisuksi tutustumista maatiloihin ruokakasvatuksen muodossa. Smeds sanoo, että tutustuminen maatiloihin voisi olla mielekkäämpää ja tehokkaampaa oppimista. Tämä voisi parantaa keskittymistä asiaan.

”Kun oppiminen on merkityksellistä, vaivattomampaa ja keskittyminen on helpompaa, vahvistuvat kouluviihtyvyys ja oppimistulokset”

Smeds epäilee syyksi tietämättömyyden median luomaa kuvaa ruuan tuotannosta.

Kasvatustieteen väitöskirjassa käytettiin 5- ja 6-luokkalaisten oppimista ja mielikuvia. Tutkimukseen osallistui 300 oppilasta Helsingistä, Vaasasta, Forssasta ja Jokioisilta.

Lähde: IS

6 thoughts on “Nykynuoret: ”Maito tulee kaupasta”

 • 4.11.2017 at 18:04
  Permalink

  Helsinki, tuo vihreiden arvojen kaupunki. Vihreät tietää että sähkö tulee pistorasiasta ja autot eivät ole välttämättömiä koska on busseja ja junia. Nuo kaupunkilaiskersat ovat muuten melko kaukana jo luonnosta ja samalla todellisuudesta. He elävät digtaalisessa maailmassa lähes 100% Matut valtaavat helsingin tällä menolla 10 vuoden sisällä.

  Reply
 • 4.11.2017 at 18:24
  Permalink

  Onneksi ala-asteilla tiedetään mistä maito tulee. Kai sitä kaupunkilaiset ituhipit kuvittelee että maito tulee viljasta.

  Reply
 • 4.11.2017 at 21:52
  Permalink

  Vaasa on täynnä loosheja ja täysi monikulttuuri paska kaupunki!! ainoata hyvää on kalavedet!!

  Reply
 • 4.11.2017 at 22:51
  Permalink

  Ennen kaupunkilaiset kuvitteli että lehmän häntää ylös alas pumppaamalla sen utareista alkaa maito valua. Mutta voiman huippu on sillä, joka puhaltaa lehmän perseeseen ja saa sarvet oikenemaan.

  Reply
 • 5.11.2017 at 07:16
  Permalink

  Muistan kun tältä pieneltä kylältä lähti eräs naikkonen oikein kaupunkiin. Tulivat vuosien päästä hienoina ukkonsa kanssa kyläilemään ja katselemaan kuinka maalaiset elää. Oli nähnyt kukon joka kiekui aidan päällä ja oli muka säikähtänyt ja kysymys oli, hui mikä tuon on joka huutaa hurlumahei.Siiten ukko astui samalla retkellä lehmän paskaan, no kengät menivät uusiin koska niitä ei voinut enää käyttää kapungissa. Sen jälkeen kuuleman mukaan eivät enää maalle tulleet.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.