Maiden olympiakomiteat torppaavat Venäjän sulkemisen Korean talviolympialaisista

Kansalliset olympiakomiteat ovat kokoontuneet Prahassa keskustelemaan tulevista Pyeongchangin talviolympialaisista. Erinäisistä tahoista on esitetty vaatimuksia sen puolesta, että Venäjä suljettaisiin doping-epäselvyyksien vuoksi kokonaisuudessaan talvikisoista, kuten se suljettiin kesäolympialaisistakin. Kansalliset olympiakomiteat, kisoja järjestävä taho mukaanlukien tyrmää ajatuksen. Olympiakomiteoiden liiton ANOC:n mukaan politiikkaa ja urheilua ei pidä sotkea, ja puhtaiden urheilijoiden suojeleminen ”on yhä tärkeintä”.

ANOC korostaa luottavansa tällä hetkellä käynnissä oleviin tutkimuksiin koskien Venäjän väitettyä valtiojohtoista doping-ohjelmaa.

-” Sitä ei voi hyväksyä, että julkisuudessa jo vaaditaan erityisiä rangaistuksia, vaikka nämä tutkimukset ovat vielä kesken. Tähän sisältyy erityisesti joidenkin tahojen vaatimukset Venäjän urheilijoiden sulkemisesta Pyeongchangin talviolympialaisista 2018.”

Keskiviikkona tuli ilmi ensimmäinen Venäläisurheilijan mitalimenetys Sotshin talvikisoista, kun hiihtäjä Aleksandr Legkov menettää olympiakultansa doping-huijauksen vuoksi. Tästäkin huolimatta ANOC:n pääsihteeri Gunilla Lindberg kertoi, ettei urheilijoita tuomita laajemmin ennen tutkimusten valmistumista.

-”Meillä on tutkimuksia menossa, ja emme tuomitse ennen kuin tutkimukset ovat päättyneet.”

Myöskin kansallisten olympiakomiteoiden johtajat puolstivat venäläisten urheilijoiden oikeutta uransa jatkamiseen urheilun suurimmalla näyttämöllä olympialaisissa. Esimerkiksi Tshekin olympiakomitean johtaja Jiri Kejval toteaa: ”Poliitikot katsovat asioita, jotka erottavat. Me urheilijat katsomme asioita, jotka yhdistävät. Menneisyys on tutkittava, todisteineen. Mutta on mahdotonta pistää jotkut pihalle tulevaisuudesta.”.

Lähde: Kaleva

One thought on “Maiden olympiakomiteat torppaavat Venäjän sulkemisen Korean talviolympialaisista

  • 4.11.2017 at 11:13
    Permalink

    Samalla kertaa voitaisiin sulkea Norja, koska jos jossain niin sielä niitä doping-epäselvyyksiä on enemmän kuin muilla mailla yhteensä.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.