IMF näkee Suomen olevan oikeilla raiteilla talouden rakenneuudistusten suhteen

Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) Suomessa vieraileva asiantuntijaryhmä on luovuttanut viranomaisille lausuntonsa Suomen talouden tilasta ja rahoitussektorin vakaudesta. Lausunto perustuu keskusteluihin, joita IMF:n asiantuntijat ovat käyneet suomalaisten viranomaisten, työmarkkinaosapuolten, yksityisten rahoituslaitosten, tutkimuslaitosten ja muiden tahojen kanssa.

IMF näkee Suomen olevan oikeilla raiteilla ja valtiovarainministeri Petteri Orpo kertoo hallituksen olevankin samoilla linjoilla IMF:n arvion kanssa. Analyyseissä tarkasteltiin myös valtion takausten ja takuiden vaikutuksia julkisen talouden kestävyyteen sekä niistä aiheutuvia riskejä kansantaloudelle. Nämä raportit julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

-”IMF katsoo Suomen olevan oikealla tiellä ja kannustaa jatkamaan talouden rakenteiden uudistamista. IMF näkee, että meidän olisi syytä vahvistaa julkista taloutta lisää nyt hyvän talouskasvun aikana. Hallituksen arvio Suomen talouden tilasta on samanlainen”

Lähde: Valtiovarainministeriö

 

3 thoughts on “IMF näkee Suomen olevan oikeilla raiteilla talouden rakenneuudistusten suhteen

 • 1.11.2017 at 20:04
  Permalink

  IMF:n ”rakenneuudistukset” pähkinänkuoressa: kaikenlainen sossuturva pois, kaikki työlainsäädäntö pois, kaikki palvelut yksityistetään, tuodaan parikymmentä miljoonaa afrikkalaista Suomeen jotta valtio voi ottaa enemmän velkaa ja jakaa sen heille (niille?) velkaponzin tukemiseksi. Velkaponzin pitkittäminenhän on juuri IMF:n ja BIS:n pääasiallinen tehtävä, sen tuottamasta kärsimyksestä viis ja suksikoon kuuseen kaikenlaiset uudet ideat talousjärjestelmän korjaamiseksi.

  Reply
 • 1.11.2017 at 23:40
  Permalink

  ”Asiantuntijat”. Just. Lähinnä maailman metatason politikkoja, kaliiperia Erkki Liikanen.
  Vaikuttavuuksiltaan perustavanlaatuisin politiikan väline on valuutta-/kredittimarkkinoiden hallinnoiminen.
  Sauli Niinistö, Lipponen &co. luovuttivat tämän pois. Palkinnoiksi petoksista löytyy virkoja presidenttiyttä myöten.
  Ei ole epäselvää, kuinka hyvä hallintamuoto edustuksellinen ”demokratia” on.
  Mummot ja vaarit tykkää Saulista kun se on niin viisas mies.

  Reply
 • 1.11.2017 at 23:45
  Permalink

  Kummanhan etua tämä IMF:n edustaja ajaa, IMF:n vai Suomen? Vaikea arvata. Hölmöläisiä kun olemme, niin sitten olemme. Sipilän hallitus ja Orpo ihmettelevät vakavan näköisinä….. kyllä se varmaan Suomen etua ajattelee! Luotammeko me Suomalaiset näihin johtajiin? …oikeasti.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.