Uusi ”puolueeton” vihapuhepoliisi sai somessa murskavastaanoton

Helsingin poliisin uusi nettipoliisi Teemu Hokkanen uhoaa Twitterissä puuttuvansa entistä paremmin vihapuheeseen ja nettikiusaamiseen.

Ilmeisen innokas ja tarmoa täynnä oleva vihapuheen kitkijä ei kuitenkaan saanut sosiaalisessa mediassa kovin ylistävää vastaanottoa, vaikka omista twiiteistään kuuluisa ja kaiketi Hokkasen kanssa samanmielinen ylikomisario Jari Taponen Hokkasen twiitin uudelleentwiittasikin.

Esimerkiksi Tuonen Joutsen -nimellä tunnetuksi tullut bloggaaja Tiina Wiik julkaisi Facebook-tilillään useita kuvakaappauksia, joissa näkyy muun muassa Hokkasen twiittiinsä saamat vastaukset ja kommentit. Wiikin mukaan Hokkanen saa osakseen välittömästi kymmenien twiittien verran kiusaamista ja vihapuhetta.

”Näköjään poliisin politisoituminen ei ollut vielä tarpeeksi pitkällä kun piti vihreä poliitikko asettaa tehtävään. Mitä seuraavaksi?”, kysyy eräs kommentoija. Toinen twiittaja taas ihmettelee, onko kyseessä taas parodiatili, ja vaatii selkeämmin esille, onko kyseessä oikea poliisi vai vitsi.

Tällä ilmeisesti viitataan siihen, että kun Twitteriin on viime kuukausina ilmestynyt oikeiden poliisien tilejä ja kirjoituksia parodioivia tilejä, ovat niiden päättömät kirjoitukset olleet niin lähellä oikeiden poliisien kirjoituksia, että jopa Iltalehti on lainannut Keijo Kaarisade -nimisen ”vihapuhepoliisin” ironisia kirjoituksia luullen kyseessä olevan aidon poliisin. Tämä siitä huolimatta, että Kaarisateen profiilissa sanotaan selvästi, että kyseessä on parodiatili.

Eilen Ylen aamulähetyksen haastattelussa Hokkanen kertoi olevansa puolueeton ja puolueettomasti valittu vetämään Helsingin poliisilaitoksen uutta nettipoliisiryhmää.

Tämä on ristiriidassa sen kanssa, että Hokkanen on Suur-Leppävaaran vihreiden sihteeri ja Vihreän miesliikkeen puheenjohtaja. Hokkanen sai viime kevään kuntavaaleissa Espoon vihreiden ehdokkaana 160 ääntä ja on Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen.

Hokkanen kertoi olevansa Suomen punaisen ristin ainaisjäsen ja kuukausilahjoittaja, ja korosti, tai pikemminkin suorastaan mainosti haastattelussa vihreiden poliittisia arvoja ja tavoitteita.

Sosiaalisessa mediassa onkin yleisesti kummasteltu sitä, voiko vihreiden toiminnassa ja puoluepoliitiikassa aktiivisesti toimiva poliitikko toimia puolueettomana nettipoliisina. Keskustelijat epäilevät, että Hokkasen henkilökohtainen arvo- ja aatemaailma tulee väkisinkin puskemaan esiin hänen toiminnassaan nettipoliisina.

Jotkut myös pelkäävät, että tämä johtaa vain toisen laidan puheiden sensurointiin ja sanktiointiin, ja Hokkasen omaa maailmankatsomusta tukevat aggressiivisetkin vihapueet saavat rehottaa rauhassa.

Sebastian Tynkkynen (ps) puolestaan julkaisi Facebook-sivullaan useita Teemu Hokkasen sosiaalisen mediassa aiemmin jakamia julkaisuja kuvakaappauksina. Niitä katsoessa ei jää epäselväksi, miten aktiivinen vihreä toimija Hokkanen on.

Hokkanen muun muassa käyttää ”oikaisuissaan” faktalähteenä Uuninpankkopoika Saku Timosen blogissaan esittämiä mielipidekirjoituksia ja kommentoi sukupuolien määrittymistä.

Hokkanen on myös ottanut kantaa maahamuuttokeskusteluun, ja puhunut vihapuheesta jo vuosi sitten ennen tulemistaan valituksi vihapuhepoliisiksi. Hokkanen myös poseeraa yhdessä kuvassa Pekka Haaviston vieressä, ilmoittaen kyseessä olevan tulevan presidenttimme.

Sebastian Tynkkynen kirjoittaa sivullaan:

”Aloin vielä miettimään tuota, kun Vihreiden poliitikko Teemu Hokkanen palkattiin juuri vihapuhepoliisiksi ja Oikeusministeriössä Vihreiden Kirsi Pimiä puuttuu demokratiaan lähettelemällä viestejä puolueille, mitkä teemat pitää vetää pois ja jos ei niin tee, tekee tutkintapyynnön.

Mielestäni on vaarallista kehitystä, että poliisi politisoituu. Kun laista ei löydy termiä ”vihapuhe” ollenkaan, on sen etsiminen viranomaistehtävänä täysin tulkinnanvaraista ja siksi siihen ei tulisi koskaan palkata poliitikkoa. Vielä huolestuttavampana pidän sitä, että sama ministeriö, joka järjestää vaalit, puuttuu ehdokkaiden teemoihin.

Tässä vaarantuu konkreettisesti usealla tasolla kansalaisten mahdollisuudet vaikuttamiseen ja omiin mielipiteisiinsä. Suomen perustuslaki sanoo: ”Kansanedustajaa ei saa asettaa syytteeseen eikä hänen vapauttaan riistää hänen valtiopäivillä [eduskunnassa] lausumiensa mielipiteiden johdosta.”

Onko siis niin, että Suomen valvontajärjestelmät politisoituvat niin pitkälle, että näkemyksensä saa vapaasti ilmaista vain, jos on yksi kahdesta sadasta suomalaisesta, jotka ovat päässeet Arkadianmäelle.

Tällainen elitistinen malli on syntymässä Suomeen, joka on ollut historiassa sananvapauden mallimaa.”

Kirjoituksensa oheen Tynkkynen on liittänyt seuraavan kuvan:

Lähteet: Twitter, Facebook, Yle

16 thoughts on “Uusi ”puolueeton” vihapuhepoliisi sai somessa murskavastaanoton

 • 31.10.2017 at 11:53
  Permalink

  Kuinka paljo poliisi saa valehdella ettei sa potkuja virastaan?

  Reply
  • 31.10.2017 at 16:02
   Permalink

   Näitähän käskyttää rusakko eli äärioikeistolaiset kyykkyyn jotta matubisnekset ei kuse.Pakko saada lisää ja kritisoida asiasta ei myöskään saa koska se on vihapuhetta. Muistakaa Stupidon ja Kataisen sanat Suomi tarvii 2 miljoona maahanmuuttajaa.Tätä linjaa vetää kokoomus joka haluaa romuttaa koko maan jotta saa hyvät virat eurostoliitosta. Ja suvakkipoliiseja riittä.

   Reply
  • 17.7.2020 at 08:15
   Permalink

   poliisin tehtäviin kuuluu valehteltu

   Reply
 • 31.10.2017 at 11:55
  Permalink

  Epäilen , että pisa tutkimuksia on jo vääristelty pidemmmän aikaa, sen verran ”pimiää” ovat nämä tutkimustulokset.#kivapuhe

  Reply
 • 31.10.2017 at 18:27
  Permalink

  Poliisi ei voi toimia poliittisen ideologiansa säännöillä, siksi nimityksissä on erittäin tärkeää selvittää poliisin poliittinen kanta. Hokkasen valinta nettipoliisin tehtäviin on väärä, ei Hokkanen sen enempää kuin muutkaan vahvan idealistisen näkemyksen omaavat voi sulkea ideologiaansa päälle/kiinni. ..sellaista katkaisijaa ei ihmisillä ole.
  On seurattava nyt tarkkaan Hokkasen linjauksia mikäli havaitsemme ylilyöntejä ja vihreän ideologian läpituloa, asiaan on puututtava.

  Reply
 • 1.11.2017 at 08:40
  Permalink

  Ei ole kuin pari vuotta, kun Suomessa irvailtiin Venäjän television propagandaa ja sensurointia. Nyt jo Suomessa on paljon pahempi sensuuri ja sananvapauden rajoittaminen voimassa kun siellä!
  Lukekaa hyvät ihmiset Oikeamedia.fi professoreitten ja ”kirjanoppineitten” erittäin huolestunutta kritiikkiä näistä aiheista. Suomen vaipumisesta totalitarismiin!

  Reply
  • 17.7.2020 at 08:13
   Permalink

   suomea on muualla euroopassa verrattu samalle sijalle propagassa venäjän kanssa jo pitkään. esim epsanjassa suomi on venäjän kanssa asiassa kolmannella vaiko neljännellä sijalla maailman laajuiseen propagansaan viitaten.

   Reply
 • 2.11.2017 at 07:21
  Permalink

  Miten ihmeessä Vihreät pääsevät valtionhallinnossa noin korkeille ja määrääviin virkapaikkoihin?
  Yleensä heidän koulupohjansahan on apukoulu, tai fiksuimmilla korkeintaan ylioppilaspohja? Mm. Haavisto, Bidee, jne.

  Reply
 • 3.11.2017 at 04:01
  Permalink

  100 vuotta sitten suomalaisissa oli sisua. Talvisodassa ja Jatkosodassa suomalaisissa oli sisua. Sodan jälkeen suomalaiset jälleenrakensivat maan sisulla. Sitten tulee 1990-luvun suurlama josta toivutaan ottamalla velkaa ja pelastamalla rikollisia pankkeja. Suurtyöttömyys jää pysyväksi. Uusia työpaikkoja ei enää synny. Mutta syntyy uudenlainen yhteiskunta. Marxilaisten, kommunistien märkä unelma. Matuille raiskauskeskuksia, nettipoliiseja, vihapuhepoliiseja, autoille seurantalaitteita. Ajatusrikos. Sähköinen raha. Mikrosiru. Isoveli valvoo. Totalitarismia. Äly(kääpiö)sukupolvi. Heillä on unelma…

  MIKÄ VITUN UNELMA ! ! Pallo jalassa teeskentelyä että se on cool.

  Suomalaisista on tullut lampaita. Alistuvia lampaita joita oman maan päättäjät kyykyttävät mennen tullen.

  Ne jotka eivät suostu kyykytettäviksi leimataan rasisteiksi, fasisteiksi, natseiksi. Ne joihin nuo leimat yritetään lyödä ovat itse asiassa tämän aikakauden todelliset vapauden soturit.

  Ette te löydä pakotietä tästä vainosta homostelulla tai sukupuolineutraalilla energiajuomalla.

  Tai äänestämällä entistä pahemmat vainoojat eduskuntaan.

  Jos bitcoineilla voisi hankkia toimivan ydinpommin se olisi uuden todellisen unelman alku.

  Vuodessa on yksi päivä jolloin nämä kusipäät ahtautuvat yhteen juomaan boolia pohjoisespalle.

  Reply
 • 3.11.2017 at 12:44
  Permalink

  Kolmas maailmansota menossa ja me ei sitä nähdä.

  Meille on valehdeltu koko elämä ja tarjotaan harhautuksia jotta emme näe mitä on meneillään.

  Etsi ihminen se oma totuus. En voi kuin näyttää oven suunnan, itse joudut siitä astumaan.

  Aloita vaikka näistä:

  https://youtu.be/e_-Y7LzAk94
  https://youtu.be/j8KJcSL28-8

  Älä usko mitä sanon. Tutki asioita itse.

  Reply
  • 4.11.2017 at 18:13
   Permalink

   Meidän kannalta tärkein sota on meidän suomalaisten ja eurooppalaisten, siis valkoisten henkiinjääminen. Eikä vain henkiinjääminen, vaan kamppailu siitä että me pysytään vallassa, että me olemme ja pysymme enemmistönä nyt ja aina tulevaisuudessa Euroopassa.

   Tässä sodassa me emme voi jatkaa enää perääntymistä. Lopulta olemme selkä seinää vasten. Meidän on kyettävä iskemään takaisin järjestelmää vastaan. Tämä sota on voitettava. Blogeilla ja mielenosoituksilla tätä ei voiteta, riippumatta siitä kuinka vaikuttavia ne ovat. Äänestämällä vaaleissa tätä sotaa ei voiteta.

   Valkoisten, kansallismielisten eurooppalaisten olisi yritettävä yhdistää voimansa. Ehkä tämä ei onnistu?

   On mahdollista että jonkunlainen suuri herääminen tapahtuu Euroopassa ja valkoiset nousevat kuin yhtenä miehenä ja ottavat vallan. Tämä on kuitenkin epätodennäköistä. Suurin osa pelkää menettävänsä arjen pienet mukavuudet. Mukavuudenhalu tekee ihmisestä haluttoman ryhtyä sellaiseen toimintaan jolloin hän menettäisi tämän leppoisan olotilan.

   On hyvin mahdollista että emme koskaan tule saamaan tueksemme minkäänlaista suurta liikettä joka kokoaisi hajallaan olevat voimat yhteen. Emme voi jäädä odottamaan tällaista myöskään. Meidän on painettava päälle täysillä, kaikella mitä meillä on.

   Reply
 • 4.11.2017 at 07:23
  Permalink

  Voin kuvitella tilanteen kun tämä tyyppi on saanut poliisin paperit ja hakee työtä helsingin poliisista. Esimiehillä on kusinen paikka sijoittaa kiintösuvakki riveihinsä mutta se on tehtävä koska käsky on tullut ylempää. Eihän tätä kentälle voi laittaa koska partiokavereiden henki on kyseessä. Lamppu syttyi ja joku päällikkö keksi vihapuhepoliisin koska siihen saa rahaa valtiolta rajattomasti ja pääsee eroon näistä taivaanrannan maalareista pois häritsemästä oikeaa poliistyötä. Toki laitoksen mainen kärsii mutta se on pieni hinta koska rahaa tulee tähän älyttömyyteen ihan mukavasti.

  https://www.youtube.com/watch?v=NpiZXXLa3HA

  Reply
 • 17.7.2020 at 08:10
  Permalink

  joo o. mites se on se virkamiehen ja viranomaisen vihapuheen laita ???

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.