Lidlin seksistiset lasten pyjamat herättävät tunteita – ”Lidl… Siirry tälle vuosituhannelle”

Lidlin lapsille suunnattu pujamamallisto on herättänyt pahennusta viime viikolla Britanniassa ja nyt myös Suomessa. Poikien pyjamassa lukee ”Every little boy is a superhero” eli ”jokainen pikkupoika on supersankari” ja tyttöjen pyjamassa ”Daddy is my superhero” eli ”Isi on supersankarini”.

Mallistoa syytetään seksistiseksi ja se on aiheuttanut palautetulvan Lidlin edustajille. Suomessa esimerkiksi Kaisa Nyberg on ottanut kantaa asiaan seuraavasti:

-”Entisenä tyttönä, nykyisenä naisena kehotan LidlSuomi’a olemaan yhteydessä pääkonttoriin ja ehdottomaan siirtymistä tälle vuosituhannelle.”

Britannian Metro-lehdelle Lidl kertoo pyjama-malliston olevan osa kaupan laajaa valikoimaa, joka tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden valita mieleisensä. MIelensä pahoittaneet ovat kuitenkin keskittyneet tähän nimenomaiseen mallistoon, eikä tiedossa ole että muut ketjun myymät tuotteet olisivat herättäneet yhtä voimakkaita tunteita.

-”Molemmat pyjama-asut ovat olleet suosittuja, eivätkä tietenkään olleet suunniteltu loukkaamaan. Asiakaspalaute on meille uskomattoman tärkeää ja vakuutamme, että otamme sen huomioon tulevissa mallistoista.”

Lähde: Demokraatti , Metro.uk

 

7 thoughts on “Lidlin seksistiset lasten pyjamat herättävät tunteita – ”Lidl… Siirry tälle vuosituhannelle”

 • 26.10.2017 at 10:00
  Permalink

  Jos lidl ottaa tämän palautteen vastaan mitä edistykselliset, sukupuolettomat totuudenkieltäjät tarjoavat, ja antaa sen vaikuttaa, otan sen huomioon kauppaa valitessa.

  Reply
 • 26.10.2017 at 10:11
  Permalink

  kaisa nyberg voisi suksia hevonvittuun

  Reply
 • 26.10.2017 at 10:52
  Permalink

  ”Seksisitiset”. Voi vittu ei olis tullu puoli vuotta sitten tällanen kenellekään mieleen!
  Mielensäpahoittajat vois vähän miettiä tulevia sukupolvia!

  Reply
 • 26.10.2017 at 11:05
  Permalink

  ”Kaisa Nyberg on ottanut kantaa asiaan seuraavasti:

  -”Entisenä tyttönä, nykyisenä naisena kehotan LidlSuomi’a”

  Entisenä tyttönä nykyisenä naisena..Kaisa varmaan käyny jossain leikkauksessa, kun on noin vaan muuttunut entisestä tytöstä naiseksi.

  Reply
 • 26.10.2017 at 11:17
  Permalink

  Onneksi Saksassa sentään perinteiset perhearvot kunniassa.

  Reply
 • 27.10.2017 at 00:09
  Permalink

  Sanonko mitä…ei voi enää muuta kun nauraa, sillä jos ei naura, niin alkaa v.tuttamaan tosi paljon. Mikä helketin vastarintaliike näille kukkahatuille sun muille hörhöille pitäs perustaa. Kohta ollaan siinä mallissa ettei mistään saa puhua, mitään saa kirjoittaa koska kaikki on ”muka” seksististä???!!! Pienen tytön(siis ei ”henkilön”) ensimmäinen sankari on monesti juuri se isi. Miksi tämäkin nyt kielletään? Samalla kaavalla vois poistaa paljon muitakin vaatteita, vauvojen bodeja jois lukee äidin kulta tai jotain muuta….. vaikka kielletään kuin, olemme edelleen poikia ja tyttöjä, isoja tai pieniä, ainakin yleensä. Eläköön se pieni ero!

  Reply
 • 27.10.2017 at 00:43
  Permalink

  No öööö…. mulle ei mitenkään aukee toi seksistinen noissa…. oonko mä vähän pälli vai toi muikki?

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.