Kiinan Xi Jinpingin nimi nostettiin maan suurten johtajien rinnalle – Betonoi yksinvaltiaan asemansa

Kiinan johtaja Xi Jinping ideologioineen on nostettu aiempien Kiinalaisjohtajien Mao Zedongin ja Deng Xiaopingin rinnalle maan perustuslakiin. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Jinpingin näkemykset ovat osa virallista kommunistisen puolueen perustuslakia ja että tämä saattaa jatkaa tehtävässään loppelämänsä.

2300 puolueen edustajaa kuuli Jinpingin esittelevän tulevaisuuden suunnitelmiaan otsikon ”Xi Jinping Thought on Socialism with Chinese Characteristics for a New Era” – alla. Virallisesti suunnitelmaa on luonnehdittu ”puolueen työn majakaksi” ja se käsittelee tulevaisuuden puolueen totalitaristista otetta jokaisella osa-alueella, aina taloudesta sosiaaliseen mediaan.

Jinpingin nimi perustuslaissa takaa hänelle oikeuden päättää käytännössä yksin maan asioista. Sen lisäksi, että se mahdollistaa tämän pysymisen vallassa vaikka tämä luopuisi puolueen pääsihteerin tittelistä kautensa lopussa 2022, antaa se Jinpingille viimeisen sanan kaikkiin päätöksiin Kiinassa.

Lähde: AFP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.