Hakkarainen ja Sinisten eduskuntaryhmä tukkanuottasilla tuulivoimatuista

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen syyttää Sinisen valtuustoryhmän perustaneita perussuomalaisista loikanneita vaalilupaustensa rikkomisesta tuulivoimatukiasiassa. Hänen mukaansa perussuomalaisten vaaliohjelmissa on vaadittu tuulivoimatukien lopettamista jo vuodesta 2011 alkaen ja Hakkarainen väittääkin, että siniset ostivat ministerinpaikkansa tuulivoimatuilla.

-”Hallituslähteiden mukaan sinisten ministeriryhmä on purematta nielaisemassa tuulivoimalle nykyisten syöttötariffien 2–3 miljardin euron päälle vielä miljardin euron lisätuen. Tällä Soini kumppaneineen varmistelee ministeripestiensä säilymistä”

Erityisesti Hakkarainen soimaa 1-2% kannatuksella operoivaa sinisten ryhmää siitä, että nämä tulivat nostetuksi eduskuntaan perussuomalaisten vaalilupauksilla edellisissä vaaleissa ja muistuttaa sinisten ministereiden vastustaneen tuulivoimatukia vielä perussuomalaisina toimiessaan.

-”Miljardien eurojen tuella veronmaksajien piikkiin saadaan olematon vastine, tuulivoimalla jättituilla saadaan tuotettua vain 2–3 % sähköstämme. Äänestäjät luottivat perussuomalaisten vaaliohjelmiin ja nostivat perussuomalaiset hallitukseen. Nyt siniset ovat pettämässä vaalilupauksista viimeisenkin, jonka he antoivat ollessaan perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaina viime vaaleissa. Vielä perussuomalaisten ministereinä ollessaan he vannoivat, ettei kansalaisten terveydelle haitallista tuulivoima voida tukea veronmaksajan piikistä.”

Ilmeisesti tuulivoimatukiasia ei tule perussuomalaisten osalta jäämään vain nykyisten tukien lakkauttamiseen, vaan Hakkarainen kertoo puolueensa vaativan myöskin jo maksettujen tukien takaisin perimistä vuodesta 2013 alkaen.

Siniset ruttaavat Hakkaraisen väitteet: ”Hakkarainen valehtelee tahallaan, tyhmyyttään tai pyynnöstä”

Sinisten kansanedustaja Kaj Turunen syyttää Hakkaraista valehtelusta ja sanoo, ettei tämän tiedotteella ”ole totuuden kanssa mitään tekemistä” ja kertoo Hakkaraisen  valehtelevan ”tahallaan, tyhmyyttään tai pyynnöstä”.

-”Toisin kuin Hakkarainen väittää, se ei ole uusi tuulivoimatuki, vaan se on sovittu toteutettavaksi teknologianeutraalisti ja kilpailutuksen kautta. Määrältään uusiutuvalla raaka-aineella tuettu energia olisi 2 TWh… Hakkaraisen tiedotteen sisältö joutuu outoon valoon myös sen vuoksi, että hän itse on hyväksynyt kyseessä olevan väliaikaisen ja rajoitetun uusiutuvan energian tuen. Se on hallitusohjelmassa ja siitä sovittiin 2015. Hakkarainen ja kaikki muutkin perussuomalaiset kansanedustajat olivat täysin tietoisia tuesta ja hyväksyivät sen niin kuin muutenkin koko hallitusohjelman.”

-”Teuvo nolaa itsensä kun suostuu välittämään omana tiedotteenaan sellaisten ”kavereiden” aivopieruja, jotka eivät tiedä faktoja tai eivät niistä välitä, Turunen sivaltaa.”- Turunen toteaa blogissaan, jossa vastaa Hakkaraisen väitteisiin.

Perussuomalaiset vastasivat Turuselle kollektiivisesti avoimella kirjeellä

Väitteet uusien tuulivoimatukien sisältymisestä hallitusohjelmaan kuitataan heti aluksi lainaamalla suoraan vuonna 2015 tehtyä hallitusohjelmaa

”Hallitus on sitoutunut vuodelle 2030 päätetyn ilmasto- ja energiapaketin markkinaehtoiseen toteuttamiseen. Teollisuuden kansainvälinen kilpailukyky ja hiilivuodon torjunta ovat ilmastopolitiikan keskeisiä lähtökohtia. Komission esitystä ei voida toteuttaa markkinaehtoisesti. Esitys vaarantaisi teollisuutemme kilpailukyvyn sekä kiihdyttäisi EU:ssa edelleen suomalaisen teollisuuden ulosliputusta, hiilivuoto kiihtyisi EU:n sisällä.  Uusiutuvan energian lisääminen ja EU:n suuntaviivat täyttävä tuki perustetaan teknologianeutraalisuuteen ja taloudelliseen edullisuusjärjestykseen.”

Kirjeessään perussuomalaiset lyövät Turusta kynsille toteamalla ”Mikset tunnusta faktoja – vai ovatko kepulaiset onnistuneet vetämään Sinut retkuun tässäkin asiassa?” ja muistuttaa uusien tukien lisäksi jo olemassaolevien tuulivoimatukien hintalapusta joka konkretisoituu ikävällä tavalla yhteiskuntaan.

”Nyt ollaan lapioimassa noin miljardi euroa lisätukea nykyisen vuotuisen 300 miljoonan tuulivoimatuen päälle. Pekkarisen leipomien sitovien syöttötariffisopimusten pohjalta tämä rahastus jatkuu 12 vuotta eli hintalappu on 3,6 miljardia euroa. Tämän yhteensä lähes 5 miljardin euron tuulivoiman tukipaketin johdosta hallitus joutuu leikkaamaan esim. lääkekorvauksia ja muita sosiaaliturvan etuja.”

TEM:n uusiutuvan energian tukijärjestelmien kehittämistyöryhmä julkaisi loppuraporttinsa vuonna 2016

Sen mukaan sertifikaatti järjestelmä toimii markkinaehtoisesti, kun ensin on poliittisesti päätetty velvoitteen tavoitetaso. Raportti kertoo myöskin selkeästi uusiutuvan energian tukemisen olevan teknologianeutraalia.

”Järjestelmä on lähtökohtaisesti teknologianeutraali, mutta samalla siihen liittyy ylituen riski. Järjestelmän rahoittavat sähkön käyttäjät. Hankekehittäjällä on järjestelmässä riski sekä sähkön markkinahinnan että sertifikaatin hinnan kehityksestä. Korkea riskitaso lisää tuen tarvetta.”

Taloudellisten asioiden lisäksi sekä Hakkarainen itsenäisesti, että perussuomalaiset avoimessa kirjeessään puolueena, kritisoivat hallituksen päätöstä edetä tuulivoima-asiassa entistä pidemmälle huolimatta siitä, ettei kattavia tutkimuksia tuulivoiman terveysvaikutuksista ole vieläkään saatu.

Lähde: Uusisuomi , Suomen uutisetpuheenvuoro

3 thoughts on “Hakkarainen ja Sinisten eduskuntaryhmä tukkanuottasilla tuulivoimatuista

 • 24.10.2017 at 09:07
  Permalink

  Tämä tuulivoiman tukeminen on täysin järjetöntä. Pekkarinenkin avasi Kotkassa (tai jossain sieläpäin) kokonaisen tuulivoimalatehtaan vaikka aurinkopaneeleilla saataisiin moninkertainen hyötysuhde ja energiamäärä samalla invstoinnilla. Jopa ydinvoiman tehontuotto jää 1/6-osaan aurinkopaneeleihin verrattuna.

  Ja se tosiasia että kun on kylmä, silloin ei tuule, on se tosiasia joka tekee tuulvoimata heti kerralla hyödyttömän. Nyt sitä vain ajetaan Suomeenkin kuin käärmettä pyssyyn.

  Reply
 • 24.10.2017 at 09:56
  Permalink

  ”Sinisten kansanedustaja Kaj Turunen syyttää Hakkaraista valehtelusta…” Epäkohteliaita nämä siniset-pösilöt, toista kansanedustajaa ei saa haukkua valehtejaksi!

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.