Vasemmistoanarkistit kävivät ihmisiin käsiksi ja räjäyttelivät pommeja Tampereella – Katso video

Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lauantainen mielenosoitusmarssi sananvapauden puolesta kirvoitti äärivasemmistoa järjestämään oman vastamielenosoituksensa.

Jo vasemmiston kutsuessa koolle joukkojaan internetissä oli selvää, että Tampereella on luvassa väkivaltaisia yhteenottoja. Antifasistit nimittäin markkinoivat tapahtumaansa kuvalla, jossa naamioituneilla ihmisillä oli käsissään pesäpallomailoja, katuharjoja, putkipihtejä ym.

Tapahtuman kuvaustekstissä oli alunperin hyvin suoria viittauksia väkivaltaan, mutta tekstiä myöhemmin muutettiin hieman neutraalimpaan muotoon.

Tästä huolimatta äärivasemmistolaiset anarkistit ja antifasistit olivat aseistautuneita, eikä väkivaltaisilta välikohtauksilta vältytty. Alla olevassa videossa tapahtumia neutraalisti paikan päältä suorana kuvannut Oulun kaupunginvaltuutettu Junes Lokka saa kokea tämän.

https://www.youtube.com/watch?v=AMAeTQDFnMc

Videon alusta alkaen näkyy, kuinka Lokka menee kuvaamaan antifasistien käskynjakotilaisuuteen. Lokan seurassa oleva henkilö huomaa vihamielisen ilmapiirin ja sanoo Lokalle ”Sinut on merkattu”, ja kohdasta 1:35 alkaen näkyy, kuinka vasemmistolaiset Lokan havaittuaan käyvät häneen käsiksi, käskevät hänen poistua paikalta sekä tönivät ja työntävät hänet autotielle, jossa ei onneksi sillä hetkellä sattunut kulkemaan autoja. Muun muassa Lokan kameran jalusta hajosi tässä yhteydessä.

Samassa videossa kohdassa 1:36:50 alkaen antifasistit heittelevät useita paukku- ja savupommeja poliiseja kohti. Poliisihevoset silmin nähden säikähtävät näitä pommeja. Poliisi kuitenkin suhtautuu pommien heittoon rauhallisesti naureskellen, eikä edes yritä ottaa heittäjiä kiinni.

Kohdassa 3:11:10 alkaa taas olla jotain toimintaa, ja pian rauhallisten kulkijoiden joukkoon heitetäänkin taas vasemmistolaisten joukosta pommi. Onneksi kukaan ei loukkaannu pommin räjähtäessä.

Pian tämän jälkeen tapahtumat eskaloituvat jälleen, ja taas pommit räjähtelevät. Paremmasta kuvakulmasta kuvattu video tästä yhteenotosta alla.

https://www.youtube.com/watch?v=Y9kdJ849Ml8

Videollaan Junes Lokka ihmettelee, miksi poliisi ei ota kiinni pommeja heitteleviä vasemmistolaisia, mutta käskee hänet poistumaan paikalta, kun hän rauhallisesti kuvaa tapahtumia. Tällä perusteella voikin miettiä, miten pahaa väkivaltaa tulemme vielä vasemmiston toimesta näkemään, kun poliisi antaa heidän toimia rauhassa. Lokka ennustaakin, että vasemmiston radikalisoiduttua entisestään Suomessa mennään kohta Saksan malliin, jossa heitellään ihmisiä kohti mm. vaarallisia aineita sisältäviä lasipulloja.

Lähde: YouTube

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.