Etelään ensilumi jo tulevana yönä? – ”Siihen kannattaa varautua, että huomisaamuna voi tässä etelärannikolla olla liukasta”

Ilmatieteenlaitokselta kerrotaan että maan eteläosissa saatetaan nähdä ensilumi jo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Mereltä saapuvat lumikuurot saattavat heikentää ajokeliä ratkaisevasti.

Päivystävä meteorologi Helena Laakso kertoo kuuroja olevan odotettavissa suurimmalla todennäköisyydellä etelärannikon lounaisosiin ja mahdollisesti itäisen Suomenlahden suunnalle.

-” Siihen kannattaa varautua, että huomisaamuna voi tässä etelärannikolla olla liukasta”

Puolessavälissä viikkoa on tiedossa runsaampia sateita mutta siihen asti keli on kylmenemään päin ja kohtuullisen kuivaa. Viime yö oli tähän mennessä syksyn kylmin. Esimerkiksi Enontekiöllä mitattiin 15 astetta pakkasta.

Lähde: SS

One thought on “Etelään ensilumi jo tulevana yönä? – ”Siihen kannattaa varautua, että huomisaamuna voi tässä etelärannikolla olla liukasta”

 • 23.10.2017 at 10:25
  Permalink

  Miten niin huomen aamuna liukasta? Jo viime viikolla olivat tiet aamulla jäässä.

  Nyt sitten taas kerran nähdään miten kehä-III:n karsinassa osataan ajaa. Viime viikolla oli jo hirvittävästi kolareita vaikka autoja ei ollut paljoakaan liikkeella. Ja jos yölä tupsahtaa lunta, niin aamulla voidaan olettaa olevan satoja kolareita.

  Joka ikinen kerta kun on huono ajokeli, pääkaupunkiseudulla nostetaan nopeutta ”että saadaan aikaa keskustan ruuhkiin”. Ja kun ei osata ajaa, niin tapahtuu kolareita. Ja näin syntyy nitä ruuhkia. Ruuhkia syntyy, yllätys yllätys, myös siten että ajetaan suuremmalla nopeudella kuin ”suurin sallittu nopeus”. Kuulostaako oudolta? Miettikääpä niin keksitte miksi.

  Itse joudun ikäväkseni taas keskiviikkona ajamaan kehä-III: karsinaan. Jo nyt minua ottaa päähän koko reissu. Onneksi sieltä pääsee pois.

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.