Lauantain mielenosoitukset Poliisin silmin – ”Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana”

Nykysuomi kirjoitti aiemmin tällä viikolla Sisä-Suomen poliisin valmistautumisesta Tampereella pidettäviin mielenosoituksiin. Ylikomisario Harri Nojonen kertoi erityistä painoarvoa annettaneen tapahtumia edeltäneille neuvotteluille tapahtumien järjestäjien kanssa, joissa sovittiin pelisäännöistä Lauantain mielenosoituksia koskien. Tampereella 21.10 mieltään osoittivat Pohjoismainen vastarintaliike ja näitä vastustava ”Tampere vihaa natseja”-mielenosoitus, jonka järjestäjiksi oli ilmoittautunut yksityishenkilöiden lisäksi muunmuassa anarkistinen Varis-verkosto. Nojonen sanoi poliisin konkreettisista valmisteluista seuraavaa:

-”Olemme irroittaneet asiaa hoitamaan aivan oman ryhmän Tampereen poliisista. Tämän lisäksi eri puolilta Suomea on tulossa 200 poliisi varmistamaan että asiat sujuvat toivotunlaisesti.”

Hänen mukaansa lisätty miesvoima vilkkaalle lauantaille johtui yksinomaan ryhmien välisistä jännitteistä, jotka voivat potentiaalisesti leimahtaa väkivaltaisuuksiksi.

Poliisin tiedotteessa kerrotaankin vastamielenosoittajien mellakoinnista ja jopa näiden yrityksistä vahingoittaa viranomaisia näiden estäessä vastamielenosoittajien pääsemisen PVL:n mielenosoituksen kimppuun.

Poliisin lauantainen tiedote kokonaisuudessaan

Tampereella oli tänään kaksi mielenosoitusta. Ns. varsinainen mielenosoitus oli aluksi Laukontorilla, josta mielenosoittajat siirtyivät marssien oikeustalolle. Vastamielenosoittajat kokoontuivat Keskustorille.

Vastamielenosoitusta pitäneet ryhmittymät pyrkivät hyökkäämään ns. varsinaiseen mielenosoitukseen osallistujia kohtaan mm. Hämeensillalla ja Satakunnansillalla ja he heittelivät paukkupommeja toisia mielenosoittajia ja poliiseja kohti.Poliisin tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi loúkkaantunut niistä.

Poliisi asettui ryhmittymien väliin, jotta vastamielenosoittajat eivät pääseet varsinaisiin mielenosoittajiin käsiksi. Tapahtumien vuoksi liikenne oli pysähdyksissä useita kertoja Tampereen keskustassa, ja junaliikenne oli suljettuna Poriin ja Vaasaan päin vähän aikaa, kun vastamielenosoittajia oli junaraiteilla. Yksikään juna ei kuitenkaan viivästynyt tapahtumien vuoksi.

Poliisi otti kiinni yhden henkilön pahoinpitelystä epäiltynä, yhden epäillystä vaaran aiheuttamisesta ja kaksi henkilöä poliisilakiperusteisesti rikoksilta ja häiriöiltä suojaamiseksi.

Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana. Tutkinta on alkuvaiheessa, ja poliisi koostaa esitutkintamateriaalia. Poliisi tiedottaa asiasta lisää aikaisintaan huomenna kello 14.

Lähde: Poliisi

3 thoughts on “Lauantain mielenosoitukset Poliisin silmin – ”Poliisi tutkii vastamielenosoittajien toimia epäiltynä väkivaltaisena mellakkana”

 • 22.10.2017 at 12:40
  Permalink

  PVL pysyi aiemmin sovitussa reitissä ja alueilla. Muka-vastamielensoittajat eivät noudattaneet niitä ytheiskunnan lakeja ja normeja joita ne vaativat muiden noudattavan.

  Reply
 • 22.10.2017 at 12:42
  Permalink

  Tuo antifasistinen pommitteluoperaatio olisi syytä tutkia, syyttää ja tuomita juuriaan myöten.
  Kuka ehdotti, antoi luvan, käski, hankki materiaalit/rakensi, räjäytteli…
  Tuosta on vain hiuskarvan matka oikeisiin pommi-iskuihin ja tuhopolttoihin, islamosaamista lienee jo haalittu – trendi on syytä lopettaa kovalla kädellä välittömästi.

  Reply
 • 22.10.2017 at 16:58
  Permalink

  Liv on tyytyväinen aatetovereiden toimintaan.

  Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.