52 400 tablettia huumeita Suomeen – Hovioikeus uskoi ”en tiennyt” -selityksen

Kaksi Romanikerjäläistä, 22v nainen ja 23v mies toivat auton takapuskurissa Suomen rajojen yli 52 400 tablettia Trivotril lääkkeitä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi aluksi molemmat kahden vuoden ja kymmenen kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta. Hovioikeus kumosi tuomion ja vapautti kaksikon syytteistä.

Hovioikeuden mukaan kaksikko ei tiennyt huumelastista. Ratkaisusta äänestettiin lopulta koska yksimielisyyteen ei päästy. Lopulta kaksi hovioikeudenneuvosta olivat sitä mieltä, että kaksikko ei voinut tietää lastista ja yksi hovioikeudenneuvos sanoi kaiken olevan vaan tyypillistä selittelyä.

Nainen on sanojensa mukaan koditon ja työtön Romaniassa ja mies perheen isä, jonka vaimo on sairas. Parivaljakko oli tullut Suomeen myymään lehtiä ja kerjäämään. Mies oli tullut Suomeen jo tammikuussa ja mennyt ensitöikseen sosiaalihuollon luukulle, jotta saisi henkilökortin. Henkilökortti oli luvattu tammikuun lopulle, mutta mies ei Suomessa viihtynyt kahta päivää kauempaa, vaan vieraili muissa maissa välillä.

Mies kuskasi omien sanojensa mukaan renkaita romaniaan ja paluumatkalla oli tuomassa myös vaimoaan mukaan Suomeen. Tulli puuttui tässä kohtaa peliin ja löysi suuren huumekätkön auton puskurin alta. Kätkössä oli myös suomalaisia prepaid liittymiä.

Päättävät tuomarit olivat:

Hovioikeuden ratkaisun päättivät hovioikeudenneuvokset Petra Spring ja Anna-Liisa Hyvärinen.

Hovioikeudenlaamanni Risto Jalanko jätti tuomioon eri mieltä olleen jäsenen lausunnon.

Poliisi aiemmin kiisti asiaa julkisuudessa ja saamansa palautteen vuoksi ei halunnut liittää ilmi tullutta huumekauppaa lehtimyyjiin.

Lähde: Savon sanomat 

(artikkelikuva ei liity tapaukseen)

9 thoughts on “52 400 tablettia huumeita Suomeen – Hovioikeus uskoi ”en tiennyt” -selityksen

 • 12.10.2017 at 00:35
  Permalink

  Kait näille annettiin suomen kansalaisuus kun olivat joutuneet vainon kohteeksi muutaman pillerin takia?

  Reply
 • 12.10.2017 at 01:42
  Permalink

  Eivät tienneet muka tekävänsä laitonta ja rikollista,mutta kaikki oli kuitenkin piillotettu puskuriin!!!

  Reply
 • 12.10.2017 at 02:19
  Permalink

  Sipilän serkkujahan se siinä. ei miitä voi rangaista sillä eihän Sipilä itsekään mitään koskaan tiedä.

  Reply
 • 12.10.2017 at 04:52
  Permalink

  Jimi Karttusen ruumiin vierestä löytyi tyhjäpurkki kyseisiä lääkkeitä ja mahasta suuri lääkeklöntti jossa oli jotain muutakin ollut.

  Reply
  • 12.10.2017 at 08:54
   Permalink

   Ja kuoli muka jonku potkuun

   Reply
 • 12.10.2017 at 05:26
  Permalink

  Schengen huumekuriireita ja kurjuutta pakenevia romaneita joita hallitukset suojelevat koska vapaa likkuvuus on pyhä asia EU:lle. Toiminta on aivan johdettua Romaniasta käsin ja huumeparonit ovat tyytyväisiä EU:n avokätisyydelle. Nyt polkaistaan pystyyn YLE:n romaniilta ja moititaan viranomaisia ja poliisia kun estävät näitä raukkoja ansaitsemasta hieman ylimääräistä. Kommentoimaan euroopan romani järjestöt ja rasimin vastustajat.

  Reply
 • 12.10.2017 at 08:36
  Permalink

  Voi miten tyhmiä ihmisiä hovioikeudessa on. Rikollinen valehtelee aina saadaksen lievemmän tuomion.

  Mutta kun oikeasti mietitään niin mitä virkaa on Kärjäoikeudella kun hovioikeus lieventää poikkeuksetta tuomiota tai vapauttaa kokonaan, kuten tässä. Eikö oikeuslaitoksen pitäisi jakaa oikeutta eikä pyöriä pilkun ympärillä ja ottaa kaiken maailman ihmisarvoja huomioon?

  Reply
 • 12.10.2017 at 10:38
  Permalink

  Mielestäni monet oikeuksien eriasteisetkin päätökset kuvastavat nykysysteemin hairahtavuutta ”pilkuviilaajien” virnistellessä. On tapauksia joissa aika, tekniikan kehittyminen, yleinen suhtautuminen, uskomusten levittäminen, tiedonkulun nopeus tai muut mielipidettä hämmentävät ja oikeustajua sumentavat seikat saavat valkoisenkin näyttämään mustalta kunhan vaan aikansa ”juputetaan”! Tärkeää olisi kuitenkin pitää jalat sillä lailla maassa ettei todellisuus katoaisi minkään sanahelinän tai julkisen uuden suuntautumisen tai kansanliikkeen takia. LAKI ja vain laki voi olla se tulkinnan apu jonka perusteella päätökset tehdään.

  Reply
 • 13.10.2017 at 19:51
  Permalink

  Kaikki laillinenhan piilotetaan esm. puskureihin. Niinhän?…hovioikeus?

  Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.