Japanilainen metallijätti väärentänyt laatututkimuksia tuotteistaan – Asiakaslistalla mm. Toyota ja Mitsubishi

Japanilainen metallijätti Kobe Steel on ilmoittanut että se on systemaattisesti väärentänyt laatututkimuksia ja pimitellyt oikeita tutkimustuloksia tuotteistaan jopa kymmenen vuoden ajan. Asiakkaan laatuvaatimukset alittaneita tuotteita on viety ainakin 200 yritykseen ja mukana on ainakin kolme japanilaista autonvalmistajaa.

Yritys sai tietää asiasta sisäisen tutkinnan kautta ja Kobe Steelin varapääjohtaja Naoto Umehara kertoo toiminnan olleen jatkuvaa, tiedostettua ja systemaattista.

-”Olemme saaneet selville että myös johtajat olivat mukana tässä tai ainakin he tiesivät mitä tapahtuu eivätkä puuttuneet asiaan.”

Kobe Steel itse ei eritellyt mitkä yritykset ovat ”sutta” saaneet, mutta sanomalehti Nikkein mukaan ala-arvoisia materiaaleja on toimitettu ainakin Toyotalle ja Mitsubishi Heavy industriesille joista jälkimmäinen valmistaa muunmuassa matkustajakoneita.

Toyota on kertonut että sen autojen osissa todella on käytetty Kobe Steelin tuottamaa alumiinia. Se on aloittanut omat tutkimuksensa selvittääkseen millä laajuudella laiminlyönnit ovat vaikuttaneet heidän tuotteisiinsa.

Ala-arvoiseksi ilmoitetut materiaalien määrät ovat hätkähdyttäviä. Esimerkiksi alumiinia on yrityksen toimesta tuotettu vajavaisin ja tekaistuin tutkimuksin 19,300 tonnia, kuparia 2,200 tonnia ja erilaisia alumiinista valettuja, asiakkaan tilaamia osia 19,400 kappaletta.

Japanilaiset tuotteet ovat perinteisesti tunnettuja laadustaan ja valvonta maassa on huippuluokkaa. Viimeaikaiset ongelmat man teollisuudessa esimerkiksi Nissanin, Toshiban ja nyt Kobe Steelin kohdalla ovat aiheuttaneet ruman tahran tuohon maineeseen.

Umehara on ilmaissut syvimmän anteeksipyyntönsä yrityksen puolesta.

Lähde: AFP

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.