Jari Taponen: Poliisia parodioivat tilit pitäisi poistaa Twitteristä

Muun muassa Marko Forssin ja muiden nettipoliisien esimiehenä vuosina 2012–2017 toiminut ylikomisario Jari Taponen on tällä hetkellä virkavapaalla työstään ja toimii tutkijana Poliisiammattikorkeakoulussa. Twitterissä hän edelleen kommentoi asioita aktiivisesti.

Taponen ja hänen kollegansa ylikomisario Jussi Huhtela ovat joutuneet sosiaalisessa mediassa negatiivisen kritiikin kohteeksi otettuaan ahkerasti kantaa muun muassa maahanmuuttokysymyksiin. He ovat saaneet kommentteja jopa perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aholta, joka oli huolissaan poliisin politisoitumisesta.

Taponen ei saamastaan palautteesta huolimatta aio lopettaa ottamasta kantaa ajankohtaisiin asioihin.

– Aion pitää pääni ja jatkaa vastaavalla tavalla suvaitsevaisuudesta puhumista. Minulta on myös kysytty, miksi ylipäänsä puhun tästä tilanteesta niin paljon julkisuudessa. Minusta tämän tietoisuuden eteenpäin vieminen on tärkeää. Vain tiedon avulla tilannetta pystyy ymmärtämään paremmin, sanoo Taponen Helsingin Sanomille.

Twitteriin on Taposen ja Huhtelan kannanottojen jälkeen ilmestynyt myös poliiseja parodioiva tili ”Vihapuhepoliisi Keijo Kaarisade”. Taponen ei moisia tilejä hyväksy, vaan kannattaa niiden poistamista.

– Siinä on mielestäni kyse samasta kuin siinä, että joku kävelee kadulla poliisiksi naamioituneena. Siinä pyritään selvästi poliisin uskottavuuden murentamiseen. On myös mahdollista, että tavallinen kansalainen on tietämättään yhteydessä parodiatiliin yrittäessään tavoittaa poliisin, Taponen toteaa.

Twitter-tilien poistamiseen liittyviin sananvapauden rajoittamisväitteisiin Taponen kommentoi seuraavasti:

– Näissä parodiatileissä on olemassa todellinen mahdollisuus, että ihmiset luulevat niitä oikeaksi poliisiksi, ja niin on myös käynyt. Jos on tarkoitus erehdyttää ihmisiä luulemaan, että kyseessä on oikea poliisi, se ei näkemykseni mukaan mene sananvapauden piiriin. Ihan samalla tavalla kuin poliisina esiintyminen kadullakaan ei kuulu perusoikeuksiin.

Lähde: HS

9 thoughts on “Jari Taponen: Poliisia parodioivat tilit pitäisi poistaa Twitteristä

  • 9.10.2017 at 15:49
    Permalink

    Taponen! Ei sun mielipiteet kiinnosta ketään normaalia ihmistä.

    Reply
  • 9.10.2017 at 18:15
    Permalink

    Eikö nämä ole itse aiheuttaneet trumptwiiteillä parodiansa, ei siihen muita ole tarvittu. Kuten terroristi yläasteelle lasten seassa kommentti.

    Reply
  • 9.10.2017 at 18:59
    Permalink

    Niin, Iltalehtihän luuli Keijoo oikeeks nettikytäksi 🙂 🙂

    Reply
  • 29.5.2020 at 17:33
    Permalink

    Samaa mieltä ja aloittaa pitäisi Taposen parodiatilistä.

    Reply
  • 30.5.2020 at 02:38
    Permalink

    Mainoksesi tähän kommenttiin

    Reply
  • 30.5.2020 at 12:32
    Permalink

    Jos tässä nyt joku pitää poistaa niin Taponen pitäisi poistaa poliisista välittömästi.Ihme tyyppi.

    Reply
  • 30.5.2020 at 14:46
    Permalink

    Taponen itse on suuri vitsi ja huono sellainen…

    Reply
  • 30.5.2020 at 17:05
    Permalink

    Melkoisen huumorintajuton miekkonen 🙂

    Reply
  • 31.5.2020 at 21:31
    Permalink

    Onko Taponen siis oikea? Luulin häntä parodiaksi Twitterin perusteella

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.