Puolustusministeri Niinistö piti puheen Lappeenrannassa: ”Suomi on turvallisuuden tuottaja, ei kuluttaja”

Puolustusministeri Jussi Niinistö piti juhlapuheen Etelä-Karjalan Reserviupseeripiirin 60-vuotis- ja Lappeenrannan Reserviupseerikerhon 90-vuotisjuhlatilaisuudessa Lappeenrannassa 7.10.2017. Puheessaan ministeri Niinistö käsitteli mm. Suomen puolustusratkaisua ja valmiuden kehittämistä.

Turvallisuusympäristön muuttuessa valmiuteen on panostettava. ”Olen vieraillut kaikissa puolustusvoimien varusmieskoulutusta antavissa joukko-osastoissa ja olen omin silmin saanut todistaa ratkaisevaa kehitystä valmiusasioissa. Kun aiemmin mentiin koulutus edellä, nyt kärjessä on valmius. Tänne ei ole hyvä pahoin aikein tulla”, totesi Niinistö.

Puolustusvoimille vahvistettiin kesällä neljäs lakisääteinen tehtävä: antaa ja vastaanottaa kansainvälistä apua.

”Tätä tehtävää – kuten kaikkia muitakin Puolustusvoimien tehtäviä – tulee myös harjoitella. Sopiva ajankohta Suomessa järjestettävälle monikansalliselle suurharjoitukselle olisi 2020-luvun alussa”, totesi ministeri Niinistö.
Niinistö puhui myös Suomen puolustusratkaisun jatkuvuudesta. Yleisestä asevelvollisuudesta ja koko maan kattavasta aluepuolustuksesta pidetään määrätietoisesti kiinni. ”Suomen välillä jo vanhentuneiksi väitetyt puolustuksen kivijalat ovat yllättäen nousseet kovaan huutoon myös kansainvälisesti. Suomi on turvallisuuden tuottaja, ei kuluttaja”, korosti Niinistö.

Puheensa lopuksi puolustusministeri onnitteli Etelä-Karjalan reserviupseeripiiriä ja Lappeenrannan reserviupseerikerhoa merkkivuoden johdosta. ”Arvostan työtä, mitä te muiden reserviläisjärjestöjen kanssa teette maanpuolustuksemme ja maanpuolustustahtomme hyväksi”, kiitti ministeri Niinistö.

Lähde: Puolustusministeriö

3 thoughts on “Puolustusministeri Niinistö piti puheen Lappeenrannassa: ”Suomi on turvallisuuden tuottaja, ei kuluttaja”

  • 7.10.2017 at 19:09
    Permalink

    Mitähän Suomi tuottaa? Lannoitetta?

    Reply
  • 7.10.2017 at 20:19
    Permalink

    Hei Niinistö! Ne tuli jo syksyllä 2015 -teidän avustamana.

    Reply
  • 8.10.2017 at 06:59
    Permalink

    Ei mene minun järkeen, 2015 tapahtumien takia. Rajan yli tuli porukkaa kuin hollitupaan, seassa varmaan isis terroristisolujen jäseniä jotka odottavat sopivaa tilaisuutta kunhan ”kotoutuvat”. Suomi on Ruotsin tiellä muslimigehtteojen ja no-go-alueiden osalta ja sitä eivät puolustusvoimat pysty estämään.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.