Poliisikoirien SM-kilpailu Rokualla

Ensi viikolla ratkeaa Suomen parhaimman poliisikoiran titteli. Suomen poliisikoirayhdistys yhdessä Oulun poliisilaitoksen kanssa järjestää monen vuoden tauon jälkeen partiokoirien mestaruuskilpailun Utajärvellä Rokualla 10. – 12.10.2017. Kilpailukeskuksena on hotelli Rokuanhovi.

Yleisö ja media ovat tervetulleita seuraamaan kilpailua keskiviikon ja torstain yleisörasteille:

  • Ke 11.10. klo 9 – 15 tottelevaisuus
  • To 12.10. klo 8 – 13 suojelu

Rokuan metsämaastoissa nähdään useita arjessakin loistavasti työskenteleviä poliisikoiria ohjaajineen kilpailemassa. Kilpailuun on ilmoittautunut noin 20 poliisikoirakkoa kattavasti ympäri Suomen, aina Ahvenanmaan poliisilaitoksesta Lapin poliisilaitokselle.

Kilpailijoilla on mahdollisuus osallistua kokonaiskilpailuun (kaikki lajit) tai johonkin osalajiin (suojelu, etsintä tai jäljestys). Kaikki kilpailijat suorittavat lisäksi hallittavuuskokeen.

Perinteinen poliisikoirien taisto paremmuudesta käytiin aikoinaan vuosittain 1960-luvulta asti aina vuoteen 2005. Nyt tätä perinnettä ollaan jälleen elvyttämässä. Lajit ovat samat, sääntöjä on vain muutettu vastaavaksi kuin tasotarkastuksissa vaaditaan nykypäivän partiokoirilta.

Kilpailun etenemistä voi seurata Poliisikoirayhdistyksen Facebookin kautta: www.facebook.com/poliisikoirayhdistys

Lähde: Poliisi

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.