Jarmo Korhonen pakolaisista: ”Maailman yksinkertaisin asia, mamut, meillä on lainsäädäntö!”

Suomeen saapui vuonna 2015 yli 32 000 pakolaista. Määrä oli massiivinen ja ainakin Suomen kansan puolesta täysin odottamaton. Pakolaisaalto on aiheuttanut voimakkaasti polarisoituneen keskustelun lisäksi taloudellisia ja sosiaalisia ongelmia. Jotkut syyttävät tiettyjen rikostilastojen nytkähtelystä maahan tulleita pakolaisia ja sosiaalinen media täyttyy maastapoistamiskeskuisteluista, pakkopalautuksien puolesta ja vastaan.

Julkinen keskustelu on ollut varsin yksipuolista ja Suomen pakolaispolitiikkaa kritisoivia on syytetty muunmuassa rasismista. Keskusta-puolueen entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen selvensi omalta osaltaan tiettyjen ongelmakohtien ratkaisuja vieraillessaan Alfa-tv:n Dosentti-ohjelmassa Arto Luukkasen haastateltavana. Korhonen arvostelee voimakkaasti suomalaisia poliitikkoja ja muistuttaa ettei pakolaisasian hoito ole lainkaan vaikeaa: ”Meillä on lainsäädäntö.”

-”Maailman yksinkertaisin asia, mamut, meillä on lainsäädäntö! 2015 sovittiin euroopan unionissa pakolaisten tulosta. Se oli sovittu euroopassa isompien poikien kesken. Ei tämä muuten olisi ollut mahdollista, jokainenhan sen näki. Suomi taipui siihen. Stubb ja Sipilä pohti omien kotiensa antamista pakolaisille. Siinä näki sen naiiviuden. Lakia pitää noudattaa, meillä on lainsäädäntö olemassa. Ne ketkä on luvatta maassa, järjestelmä ettii ne, lupaprosessi nopeutetaan, käsittely nopeutetaan. Eihän tästä kannata tehdä ongelmaa joka on omassa hallinnassa. Niille keillä ei ole oleskelulupaa, ne hyvästellään viemällä kotiin ne.”

Kysyttäessä ”onko hallitus epäonnistunut pakolaisasiassa”, Korhonen muistuttaa jälleen varsin selkeästä lainsäädännöstämme.

-”Tässä on epäonnistunut koko Suomi, sekä oppositio että (hallitus). Tästä tehdään tunteellinen kysymys. Ne jotka ovat oikeutettuja Suomeen jäämään, Suomen olemassaolevan lainsäädännön mukaan, ellei lakia muuteta, he saavat jäädä, saavat oleskeluluvan, ne jätetään. Ne jotka ei saa, ne viedään pois.”

Pannaanko rajat kiinni?

-”Kysehän on rajavalvonnasta. Meillä oli euroopan unionin jäsenyyteen asti rajavalvonta. Sen jälkeen siitä on sitten lipsutettu. Kun meillä oli rajavalvonta, silloinkinselvittiin. Kysymys on siitä että jos tilanne halutaan rauhoittaa… Rajathan menee kiinni silloin jos 500 000 venäläistä tulee tänne? Eli rajavalvontaa. Kun siltä puolelta (pakolaisia) tuli 35 000, rajavalvonta avattiin kaikki, kokoomus etunenässä. En tiedä miksi kokoomus oli niin innokas mutta historian tutkimuksen pitäisi selvittää kesän 2015 tapahtumat… Eivät nämä 2015 tulleet 32 000 tulleet omin jaloin vaan heidät kuljetettiin Suomeen. Siinä oli sovittu jollakin tasolla että näin menetellään ja sitten se yhtäkkiä loppui.

Lähde: Dosentti

4 thoughts on “Jarmo Korhonen pakolaisista: ”Maailman yksinkertaisin asia, mamut, meillä on lainsäädäntö!”

  • 4.10.2017 at 09:40
    Permalink

    Tietysti matujen tänne tulosta sovittiin. Kalergi ja muut juutalaiset sopivat asian jo noin sata vuotta sitten.

    Reply
    • 4.10.2017 at 11:02
      Permalink

      Jostain luin, että 2012 kirjattiin 50.000 pakolaisen vastaanotosta. Sillon alkoi ilmeisesti rahavirtojen suunnittelu parempiin taskuihin. Esim. Orpon vaimon lain opinnot.

      Reply
  • 4.10.2017 at 10:20
    Permalink

    Media on osaltaan onnistunut uskottelemaan että tämmöisiä asioita tapahtuu spontaanisti. Somepolpo Huhtelakin on päätynyt uskomaan että kuivuus aiheutti Syyrian sodan. Kaasuputkesta tai Israelin sotilaallisesta vallasta ei kannata välittää.

    liian harva ymmärtää vielä eksoteerisen ja esoteerisen eron. Eksoteerinen retoriikka vihapuheesta ajaa lisää valvontaa ja matalampaa kynnystä laittaa koirat hakemaan ihmisiä koppiin. Esoteerinen totuus on että valvonta on ollut suunnitteilla jo pitkään, vihapuhe vain keino hyväksyttää se.

    Sama pätee kaikkeen muuhunkin. Pommituksia ihmisoikeuksien takia, huumesotaa oopiumin takia, lasten raiskauksia suvaitsevaisuuden takia, sotilasliittoja ja provokaatioita jännitteiden lieventämisen takia.

    Esim matuasian ratkaisuksi tarjotaan mallia, jossa viljavaraston rottaongelma ratkaistaan myrkyttämällä metsähiiret jotka ovat kaukana viljasiilosta.

    Reply
  • 4.10.2017 at 17:17
    Permalink

    -”Tässä on epäonnistunut koko Suomi, sekä oppositio että (hallitus). Tästä tehdään tunteellinen kysymys. Ne jotka ovat oikeutettuja Suomeen jäämään, Suomen olemassaolevan lainsäädännön mukaan, ellei lakia muuteta, he saavat jäädä, saavat oleskeluluvan, ne jätetään. Ne jotka ei saa, ne viedään pois.”
    Suomen kielteisen saaneiden palautus prosentti on 60% euroopan korkeimpia.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.