FSB löysi terroristisolun Moskovasta – ”Ulkomaiset toimijat johtivat solua”

Venäjän federaation turvallisuuspalvelu FSB on 30.9 löytänyt ja pidättänyt terroristisolun Moskovasta. Osallisten hallusta löytyi käsiaseita, kranaatteja ja kotitekoisia mutta voimakkaita räjähteitä.

FSB:n tiedotteen mukaan terroristien oli tarkoitus iskeä syyskuun aikana joukkoliikenteeseen ja liikenneruuhkiin. Tiedotteessa kerrottiin pidätettyjen olleen osa ISIS:n Pohjois-Kaukasian haaraa, jonka johtajan samainen viranomainen kertoi tappaneensa 2016 ja että solua ohjailtiin ulkomaisen toimijan toimesta. Ottaen huomioon pidätyksien päivämäärän ja FSB:n tutkinnassa paljastamien terroristien aikeiden ajankohdan, pidätys tapahtui viime hetkellä.

Tutkinnallisista syistä FSB ei paljasta pidätettyjen henkilöllisyyttä tai muuta tarkempaa tietoa. Heitä tullaan syyttämään räjähteiden laittomasta valmistuksesta ja terroristiseen tekoon ryhtymisestä.

Lähde: FSB

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.