Playboyn perustaja Hugh Hefner on kuollut

Nuoria, kauniita naisia elämänsä sekä omiin että alansa jättiläiseksi kasvaneen yrityksensä tarkoituksiin vokotellut Hugh Hefner on kuollut. Hän kuoli 91 vuotiaana kotonaan playboy-kartanossa Beverly Hillsissä.

Hefner perusti playboy-lehden 1950-luvulla 27 vuotiaana ja ensimmäisen numeron julkaisun jälkeen 1953, lehti aloitti tasaisen kasvun kohti mega-luokan julkaisua.

Vuosien saatossa playboy-mogulin tiedettiin ylläpitävän loppumattomia juhlia kartanossaan, eläen lehteen haluavien ja siinä esiintyneiden naisten ympäröimänä ja ylipäätään nauttien työnsä hedelmistä. Tupakkatakista ja pompöösistä eleganssistaan tunnetulla Hefnerillä oli kuitenkin myös rauhallisempi puoli, joka ei sisältänyt villejä juhlia, väitettyjä orgioita tai ylellisen hedonistista elämänlaatua. Omaelämänkerrassaan mies kertoo seuraavaa:

 

-”Nautimme coctaileista, hyvästä musiikista ja hors d’oeuvre-tyyppisestä ruokailusta. Kutsumme seuraamme nais-seuraa keskustellaksemme esimerkiksi Picassosta, Nietzschestä, jazzista, seksistä…”

Siitä huolimatta että sekä valtiovalta että feministit ahdistelivat Hefneriä ja tämän julkaisua, 1960-luvulla levikki oli kivunnut miljoonaan, 70-luvulla seitsemään miljoonaan ja niin edelleen… Vuoteen 2015 mennessä lehti oli suuruusluokaltaan vain varjo entisestään, mutta silti markkinoiden toiseksi suurin 800 000 kappaleen levikillään.

Uravalintaansa hän perusteli halullaan murtaa 50-luvun tabut ja jäykät sukupuoleen ja seksuaalisuuteen kiinnitetyt säännöt.

-”Et voinut olla ”törkeä”. Se mitä playboy edusti, oli murtautumista ulos kaikesta tuosta.”

Columbian yliopiston tutkija Todd Gitlin kertoi Hefnerin voittaneen.

-”Kaikki nykymaailmalliset arvot, konservatismin uuden nousunkin sille tarjoamien takaiskujen jälkeen, ovat pohjimmiltaan liberaaleja ja juuri sitä Playboy edusti.”

Hefner voitti.

Lähde: nytimes

One thought on “Playboyn perustaja Hugh Hefner on kuollut

  • 28.9.2017 at 13:34
    Permalink

    Varmaan Kata Kärkkäinenkin muistelee lämmöllä miestä jonka ansiosta hän nousi otsikoihin. Eikä siinä mitään, olihan Kata -80 luvulla vetävän näköinen pimu. Koulussa sitä kilvan ihailtiin.

    Reply

VASTAA: Nykysuomi.com käyttää sekä automaattista, että manuaalista moderointia kommenttiosiossa. Jokainen vastaa omista kommenteistaan ja nykysuomi.com pidättää oikeuden moderoida asiatonta keskustelua tarpeelliseksi katsomallaan laajuudella.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.